MTB Başkanı Özcan: Depreme dayanıklı kentler inşa etmek ülkemizin gündeminde olmak zorunda

GÜNDEM 5.02.2025 14:48:37 0
MTB Başkanı Özcan: Depreme dayanıklı kentler inşa etmek ülkemizin gündeminde olmak zorunda
Haberi Sesli Oku

Hayat devam ettiği sürece doğal afetlerin, depremlerin meydana geleceğini belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, "Buna hazırlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Malatya Şehir Mezarlığını ziyaret etti. Burada ilk önce gündem ile ilgili açıklamalarda bulunan Özcan, daha sonra vefat edenlerin isimlerinin bulunduğu anıta ve mezarlarına gül bırakarak dua etti.

"Doğal afetler hayat devam ettiği sürece devam edecek"

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerin 2'nci yılını dolduracağını belirten Özcan, "Hem depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi yad etmek hem de yaşadığımız deprem felaketinin önemine dikkat çekmek üzere burada bulunuyoruz. Bu vesile ile 6 Şubat depreminde rahmeti Rahmana kavuşmuş, 50 binin üzerindeki vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, 100 binin üzerindeki yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Malatya'da da 6 Şubat depreminde 1237 vatandaşımızı kaybettik. 6 binin üzerinde de yaralımız vardı. Cenab-ı Allah bizlere bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın diye de her fırsatta dua ediyoruz. Tabi doğal afetler, depremler hayat devam ettiği sürece devam edecek. Bizlerde bu gibi afetlere hazırlıklı bir şekilde yaşamımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Malatya'da depremden sonra gerek fiziki anlamda gerekse de iyileştirmek üzere çok yoğun bir çalışma var" dedi.

"Depreme dayanıklı kentler inşa etmeliyiz"

Özcan, "Depreme dayanıklı kentler ve konutlar inşa etmek bundan sonra da ülkemizin ve milletimizin gündeminde olmak zorundadır. Yaşadığımız 6 Şubat depremi gibi bir depremi bir daha yaşamayacağımız anlamını çıkaramayız. Bunlara da hazırlıklı olmak üzere hayatımızı devam ettireceğiz. Hem depreme dayanıklı kentler, şehirler hem de konutlar inşa etmek bugünden sonra, Türkiye’nin ve Malatya’nın da öncelikli görevi olmasını da buradan tekrardan bütün yetkililere, kamu idarecilerine ve konunun bütün paydaş ve muhataplarına da bunu ifade etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. (İLKHA)


Arjantin DSÖ'den çekiliyor

Zehirlenme şüphesiyle 57 öğrenci hastaneye kaldırıldı

Real Konak Hotel EMITT 2025’te Batman’ı Temsil Ediyor

BM: Trump'ın Gazze planı ahlaksız ve sorumsuzca

Genç ASKON Başkanı Çağlayan’dan Petrolspor’a Ziyaret

Rusya, Belarus’a yönelik saldırı durumunda nükleer silah kullanabilir

Malatya'da horoz dövüştüren şahsa 10 bin TL para cezası verildi

Siri davası yeni soruları gündeme getirdi: Kişisel verilerimiz tehlikede mi?

Gaziantep EBS İl Başkanı Gök: Kamu personeli alımlarında 35 yaş sınırı kaldırılmalı

Her yıl 20 milyona yakın insan kansere yakalanıyor

Mardin’de 21 kişinin öldüğü feci kazada şoförlere 15’er yıla kadar hapis talebi

Kalp krizinin belirtileri nelerdir? Kalp krizini en çok ne tetikler?

Nijerya'da medrese yangını: 17 ölü

Mardin’de yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı gerçekleştirildi

Psikolog Bedir: Sosyal medya akran zorbalığını ciddi anlamda etkiliyor

Takas anlaşmasında serbest bırakılan en ağır hükümlü esir: Muhammed Ebu Verde kimdir?

İŞKUR Gençlik Programı’na başvurular ne zaman başlayacak?

Türkman: Hayvancılığa verilen desteğin artırılması gerekir

Elektrik faturalarında yeni düzenleme tepkilere yol açtı

Batman'da vergi denetimleri: 22 milyon TL ceza, 15 milyon TL kayıt dışı hasılat

Tarımda ilkbahar dönemi öncesinde gübre denetimi başlatıldı

Filistin'in BM Temsilcisi: Gazzelilere ilk yurtlarına dönme hakkı tanınmalı

Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı toplantısında 24 maddeyi karara bağladı

Bursa deniz otobüslerinin 4 seferi iptal edildi

ABD'de kuş gribi alarmı

Diyarbakır'da haksız fiyat artışı etiketi denetimlerinde 13 milyon TL ceza kesildi

MESOB Başkanı Keskin: İş yerlerinin yapımı hızlandırılmalı ve teslim aşamasına geçilmelidir

Gazze'deki hükümet: Bu topraklardan gitmesi gereken varsa o da işgaldir!

Şanlıurfa'da çıkan bıçaklı kavgada 9 kişi yaralandı

Başkan Er: Yaşanılan acıları unutmadan geleceği birlikte inşa edeceğiz

Yükleniyor