• BIST 100

    10757,84%-0,52
  • DOLAR

    41,71% 0,05
  • EURO

    48,56% -0,15
  • GRAM ALTIN

    5415,19% 1,39
  • Ç. ALTIN

    9195,03% 3,07

MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir

19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:21
19 Mayıs 2025, Pazartesi 14:21
MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze’deki katliamların vahşet boyutuna ulaştığını belirterek, İslam ülkelerinin işgal rejimini tanımaktan vazgeçmeleri ve ticari ilişkileri sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sistematik bir soykırım yürütüyor. Şu ana kadar 174 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı.

Şehitlerin büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluştururken, 11 binden fazla kişi kayıp, yüz binlercesi ise evlerinden zorla göç ettirildi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze'de yaşananların açık bir soykırım olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin siyonist rejime karşı siyasi ve ekonomik adımlar atması gerektiğini vurguladı. Öter "Bugün Gazze'de çocuklar bombalara mahkûm ediliyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalanlar da zulmün ortağıdır," dedi.

"Bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?"

Gazze'de masum insanların katledildiğini hatırlatan Öter, yaşananların insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirtti. "İşgal rejimi israil, birçok Müslüman ülkesinin bir mahallesi kadardır. Bazı İslam ülkesi liderleri, hileyle elde ettikleri koltukları sarsılmasın diye bu soykırıma sessiz kalıyorlar. Hatta bazıları iş birliği dahi yapıyor. Bir işgalci asker 'Çocuğu erkek mi kız mı olacak' diye kutlama adı altında, içinde çocukların bulunduğu bir binayı patlattı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hayvanlara zarar verilse kıyamet kopuyor, peki bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?" diye konuştu.

"Boykotu elden bırakmamak lazım"

İslam ülkelerinin siyonist rejimle tüm ilişkileri kesmesi gerektiğini vurgulayan Öter, "Bugün dünya, insanlık adına sınıfta kaldı. Silahla karşı koyacak cesaret yoksa siyonist rejimin en zayıf yönü olan ekonomisine darbe vurmak gerekir. Bir bisküvi, bir kahve ya da meşrubatla bile olsa boykot edilmeli. Gayrimüslimlerin gösterdiği cesareti, maalesef birçok Müslüman ülkede göremiyoruz. Oysa boykot, her bireyin yapabileceği bir direniş şeklidir," ifadelerini kullandı.

"Bu tür katliam tarihte görülmemiştir"

Netanyahu'nun politikalarını Hitler'in Yahudilere uyguladığı soykırımla kıyaslayan Öter, "İşgal rejimi, Müslümanların sessizliğinden faydalanarak Suriye'nin kritik yerlerini de işgal ediyor. Amaçları, Ortadoğu'da kendilerine hizmet edecek köle toplumlar oluşturmaktır. Gazze'de çocuklar, siyonist rejimin ne olduğunu bile bilmeden bombalara hedef oluyor. Gazze nüfusunun yarısı katledildi. Hitler, Yahudileri fırınlarda yakıyordu; Netanyahu ve rejimi ise bombalarla yakıyor. Bu, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir katliamdır" dedi.

Öter, yaşanan soykırıma sessiz kalanların da suç ortağı olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası hukuka göre çocuklar ve yaşlılar korunmalıdır, ancak binlercesi vahşice katlediliyor. İşgal rejiminin amacı, bölgedeki Müslümanları sürmek ve yerlerine kendi yandaşlarını yerleştirmektir. Bu bir vahşettir. Bu vahşete karşı sessiz kalanlar, zulmün ortağıdır. Zulme sessiz kalanlar, bir gün benzer bir zulümle yüzleşebilir," ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yılın ilk 9 ayında havayolunu kullanan yolcu sayısı 187 milyonu aştı

Bakan Fidan, Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak

Bolu'da 7 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Nobel Kimya Ödülü, sahiplerini buldu

6-8 Ekim şehitleri şehadetlerinin sene-i devriyesinde kabirleri başında anıldı

Erakçi: Witkoff ile herhangi bir temasım olmadı

Yumurta tüketiminde sık yapılan 5 büyük hata

Sudan'da ordu ile HDK arasındaki çatışmalar Faşir'de şiddetlendi

Almanya'nın sanayi üretimi Ağustos'ta yüzde 4,3 düştü

MBBM Başkan Vekili Ayhan: Tüm dünya bir kez daha siyonistlerin insanlık dışı yüzünü görmüş oldu

Ukrayna'dan Belgorod'a saldırı: 3 ölü

Eylül ayında üreticiye 3,15 milyar lira hasar tazminatı ödendi

HÜDA PAR: Soykırım suçuna iştirak eden çifte vatandaşlar yargılanmalı!

Kar fırtınası nedeniyle Everest'te mahsur kalan 1000'den fazla kişi kurtarıldı

DMM'den nadir elementler için ABD ile görüşme yapıldığı iddiasına yalanlama

Yapay zekâ destekli dronelar Helsinki’nin trafik yoğunluğunu havadan çözecek

Myanmar'da bombalı saldırı: 40 ölü, 80 yaralı

Gazze’ye destek ve katledilen gazetecilere veda için Ramallah’ta gösteri

Trump, Chicago Belediye Başkanı ve Illinois Valisi'nin hapse atılmasını istedi

Rusya'dan ABD'ye sert uyarı

Malatya'da depremzedeler yeni yuvalarına kavuşmaya devam ediyor

Konya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Otobüs heyelan sonucu düşen kayaların altında kaldı: 15 ölü

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Kurtulmuş: Bu insanlık suçu, netanyahunun 7 sülalesinin bile altından kalkamayacağı bir suçtur

Dr. Huzeyfe El Hatip: Dine dönmeden Mescid-i Aksa’ya dönüş yok

İMO Bursa Şube Başkanı Erdem: İnsani yardımı engellemek insanlık suçudur

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahiplerine gıda desteği

Gazze'de şehit sayısı 67 bin 183'e yükseldi

Sisi, Trump'ı olası Gazze barış anlaşmasının imzalanmasına katılması için Mısır'a davet etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yılın ilk 9 ayında havayolunu kullanan yolcu sayısı 187 milyonu aştı

Bakan Fidan, Paris'te düzenlenecek Gazze konulu toplantıya katılacak

Bolu'da 7 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Nobel Kimya Ödülü, sahiplerini buldu

6-8 Ekim şehitleri şehadetlerinin sene-i devriyesinde kabirleri başında anıldı

Erakçi: Witkoff ile herhangi bir temasım olmadı

Yumurta tüketiminde sık yapılan 5 büyük hata