MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir

Tarih: 19.05.2025 14:21 Güncelleme: 19.05.2025 14:21
MTDF Başkanı Öter: Başta Türkiye olmak üzere İslam ülkeleri israili tanımamalı, ticaret kesilmelidir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze’deki katliamların vahşet boyutuna ulaştığını belirterek, İslam ülkelerinin işgal rejimini tanımaktan vazgeçmeleri ve ticari ilişkileri sonlandırmaları gerektiğini söyledi.

Siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sistematik bir soykırım yürütüyor. Şu ana kadar 174 binden fazla Filistinli şehit oldu veya yaralandı.

Şehitlerin büyük kısmını çocuklar ve kadınlar oluştururken, 11 binden fazla kişi kayıp, yüz binlercesi ise evlerinden zorla göç ettirildi.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı Mehmet Şerif Öter, Gazze'de yaşananların açık bir soykırım olduğunu belirterek, İslam ülkelerinin siyonist rejime karşı siyasi ve ekonomik adımlar atması gerektiğini vurguladı. Öter "Bugün Gazze'de çocuklar bombalara mahkûm ediliyor. Bu vahşet karşısında sessiz kalanlar da zulmün ortağıdır," dedi.

"Bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?"

Gazze'de masum insanların katledildiğini hatırlatan Öter, yaşananların insanlık adına büyük bir utanç olduğunu belirtti. "İşgal rejimi israil, birçok Müslüman ülkesinin bir mahallesi kadardır. Bazı İslam ülkesi liderleri, hileyle elde ettikleri koltukları sarsılmasın diye bu soykırıma sessiz kalıyorlar. Hatta bazıları iş birliği dahi yapıyor. Bir işgalci asker 'Çocuğu erkek mi kız mı olacak' diye kutlama adı altında, içinde çocukların bulunduğu bir binayı patlattı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Hayvanlara zarar verilse kıyamet kopuyor, peki bu vahşet karşısında neden kimse sesini çıkarmıyor?" diye konuştu.

"Boykotu elden bırakmamak lazım"

İslam ülkelerinin siyonist rejimle tüm ilişkileri kesmesi gerektiğini vurgulayan Öter, "Bugün dünya, insanlık adına sınıfta kaldı. Silahla karşı koyacak cesaret yoksa siyonist rejimin en zayıf yönü olan ekonomisine darbe vurmak gerekir. Bir bisküvi, bir kahve ya da meşrubatla bile olsa boykot edilmeli. Gayrimüslimlerin gösterdiği cesareti, maalesef birçok Müslüman ülkede göremiyoruz. Oysa boykot, her bireyin yapabileceği bir direniş şeklidir," ifadelerini kullandı.

"Bu tür katliam tarihte görülmemiştir"

Netanyahu'nun politikalarını Hitler'in Yahudilere uyguladığı soykırımla kıyaslayan Öter, "İşgal rejimi, Müslümanların sessizliğinden faydalanarak Suriye'nin kritik yerlerini de işgal ediyor. Amaçları, Ortadoğu'da kendilerine hizmet edecek köle toplumlar oluşturmaktır. Gazze'de çocuklar, siyonist rejimin ne olduğunu bile bilmeden bombalara hedef oluyor. Gazze nüfusunun yarısı katledildi. Hitler, Yahudileri fırınlarda yakıyordu; Netanyahu ve rejimi ise bombalarla yakıyor. Bu, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir katliamdır" dedi.

Öter, yaşanan soykırıma sessiz kalanların da suç ortağı olduğunu vurgulayarak, "Uluslararası hukuka göre çocuklar ve yaşlılar korunmalıdır, ancak binlercesi vahşice katlediliyor. İşgal rejiminin amacı, bölgedeki Müslümanları sürmek ve yerlerine kendi yandaşlarını yerleştirmektir. Bu bir vahşettir. Bu vahşete karşı sessiz kalanlar, zulmün ortağıdır. Zulme sessiz kalanlar, bir gün benzer bir zulümle yüzleşebilir," ifadelerini kullandı. (İLKHA)

“Ümmetin Kerbelası Gazze” etkinliği yoğun katılımla gerçekleşti

Elon Musk, Amerikan Partisi'ni kurduğunu duyurdu

İş makinesinin altında kalan operatör hayatını kaybetti

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası: Gazze” temalı program gerçekleştirildi

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Ayetullah Hamanei, 'Aşura Gecesi' merasimine katıldı

Siyonist işgalciler Han Yunus'ta çadırları hedef aldı: 4 çocuk şehit

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek tutuklandı

ABD'de sel felaketi: 27 ölü, 27 kayıp

İngiltere Dışişleri Bakan Lammy Şam'da

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

HÜDA PAR'dan yangında zarar gören esnafa ziyaret

Şırnak'ta Hz. Nuh'u anma programı binlerce kişinin katılımı ile Cudi Dağı'nda gerçekleştirildi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

Teşhirciliğin son bulması için Saraçhane'de toplandılar

HAMAS: israil, ateşkes süreci devam etmesine rağmen Gazze'de soykırıma devam ediyor

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek için önemli adımlar attık

Fransız polisinden göçmen botuna insanlık dışı müdahale

Balıkesir'de feci kaza: 6 yaralı

Suriye Lazkiye'de orman yangını

Çanakkale Bozcaada'da 3.9 büyüklüğünde deprem

Mardin’de akaryakıt yüklü tankerin dorsesi düştü

Rusya'da askeri havaalanına saldırı düzenlendi

Malatya'da otomobil dereye uçtu: 2 yaralı

Gaziantep'te kaçak kazıya 9 gözaltı

Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü aşure ikramında bulundu

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep il Temsilciliği: Zam oranları hayal kırıklığına neden oldu

Malatya'da yaralı halde bulunan leylek koruma altına alındı

Malatya'da yangın: Ev, odunluk ve besi çiftliği zarar gördü

Yan yatan otomobilden sürücü yara almadan kurtuldu

Yükleniyor