Müftü Bekiroğlu: Bayramlarda gözleri kapıda olanları unutmayalım

Tarih: 29.03.2025 13:04 Güncelleme: 29.03.2025 13:04
Müftü Bekiroğlu: Bayramlarda gözleri kapıda olanları unutmayalım
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Gaziantep Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah Bekiroğlu, bayramların Müslümanların sevinçlerini paylaşma günü olduğunu ifade etti.

Bayram günlerinde anne ve babaların, yaşlıların, kimsesizlerin ve akraba ziyareti yapmanın İslam dininin bir emri olduğunu belirten Müftü Bekiroğlu, bugünlerde gözü kapıda bekleyenlerin olduğunu hatırlattı.

Müslümanların ziyaretleşmesinin birbirleri üzerindeki bir hak olduğuna değinen Müftü Bekiroğlu, "Rabbimize (Celle Celaluhu) binlerce kez şükrediyoruz, binlerce kez hamd ediyoruz, Ramazanı şerifi tekrar idrak etmeyi bizlere nasip eyledi. İnşallah daha güzel Ramazanı şeriflerde, oruç aylarında, daha güzel ibadetlerle, daha güzel amellerle idrak etmeyi Rabbim nasip eder. Hayırlı, bereketli ömürler cümlemize nasip eder. Bayrama kavuştuk, bayramı idrak edeceğiz. Rabbim (Celle Celaluhu) nice güzel bayramlar idrak etmeyi nasip eylesin. Özellikle Efendimizin (Sallallahu Aleyhivessellem) hadis-i şeriflerinde ifade ettiği yine ayet-i kelimelerde de yer yer ifade edilen Müslümanların sevinç dönemlerinde onlarla birlikte olmak, sevinçlerini paylaşmak, acı yaşadıkları dönemlerde onlara sabır telkin etmek, onların yanında olmak Müslümanların birbirleri üzerindeki haklarındandır. " dedi.

"Bugünleri paylaşarak sevinçlerimizi çoğaltırız"

"Bayram günleri sevinç günlerimiz, bugünleri paylaşarak sevinçlerimizi çoğaltırız, çoğaltabiliriz." ifadelerini kullanan Müftü Bekiroğlu şöyle devam etti:

"Özellikle günümüzde çokça ihmal edilen sorunlardan birisi yaşlıların ziyareti ya da kimsesizlerin ziyaretidir. Teknoloji ilerledikçe, iletişim olanakları geliştikçe daha çok görüşme, daha çok iletişim içerisinde olma gibi bir şey gerekirken tam tersi bir durum söz konusudur. Teknoloji ilerledikçe iletişimimiz maalesef daha çok zayıflıyor, iletişimimiz daha çok azalıyor. Ve çoğu zaman erteleye erteleye anne-babayı bugün ziyaret ederim, yarın ziyaret ederim, gelecek bayrama giderim, bir sonraki bayrama giderim gibi bir geriye dönüp baktığımız zaman, çok uzun bir süre geçmiş olduğunu görüyoruz. Gözü kapıda olan, gözü yakınlarında olan kimselerin ziyaret edilmesi bizler için çok önemli, çok kıymetli."

"Bayramlar dargınlığı kaldırmak için çok güzel vesileler"

Dargınlık ve küskünlüklerin ortadan kalkması için bayramların fırsat bilinmesi gerektiğine değinen Müftü Bekiroğlu, "Aynı zamanda Kur'an'ı Kerim'de Rabbimizin sıla-i rahim diye ifade ettiği yakınların gözetilmesi konusu bir anlamda farz olarak, Cenab-ı Allah'ın bir emir olarak bize telakki ettiği önemli hususlardan. Bayramlar buna bir vesile, bayramlarda bunu yerine getirmemizde fayda var. Bir diğer önemli husus, varsa kırgınlıklar ve dargınlıklar bunları da bayramda bitirmek yine önemli bir konu. Çünkü bayramlar birçok şeyi tolere edebilme, birçok dargınlığı ortadan kaldırabilme için çok güzel vesileler. Birisinin kapısını çaldığınız zaman, bayramını tebrik ettiğiniz zaman çok önemli, çok büyük bir adım atmış olabiliyoruz. Onunla ilgili daha önceden yaşamış olduğumuz kırgınlıklar o bir selamla, bir bayramlaşmayla, bir adımla gerçekten azalabiliyor, bitebiliyor. İyi niyetli, samimi bir şekilde bunu ifade ettiğimiz zaman Cenab-ı Allah da rahmetini, bu konuda kolaylarını bizlere ihsan edecektir." ifadelerini kullandı.

"Kimsesizleri, yaşlılarımızı ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim"

Müftü Bekiroğlu bayramlarda ziyaretleşmenin önemine değinerek, "Bayramda sevinçlerimiz paylaştıkça çoğalacak, üzüntülerimiz de paylaştıkça azalacak. Bu bilinçle inşallah bayramı güzel bir şekilde idrak edip yakınlarımızı, muhtaçları, özellikle yakınlarımızdan kimsesiz olanları, yaşlı olanları ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim. Bu hem Rabbimizin emri, hem Peygamber Efendimizin emri, hem de bizlerin bir insan olarak, bir Müslüman olarak vazifesi, görevi. Çünkü bizler de belli bir süre sonra, belli bir ömürde yaşlılık durumuna erişeceğiz. Cenab-ı Allah her şeyin hayırlısını versin. Bizlerin de gözümüz kapıda olacak, birilerinin gelmesini, kapımızı çalmasını, bize hal hatır sormasını bekleyeceğiz. Rabbim (Celle Celaluhu) ömrümüzün başını da, ortasını da, sonunu da hayırlı bir şekilde tamamlayanlardan eylesin. Bayramı en güzel şekilde idrak edip, nice güzel bayram sabahlarına ulaşmayı cümlemize nasip eylesin." şeklinde konuştu.

"Zulüm yeryüzünde hiçbir zaman kalıcı değil"

Gazze'de yaşanan zulümlerin son bulması temennisinde bulunan Müftü Bekiroğlu, "Rabbimiz, Gazze'deki ve dünyada zulüm altında olan diğer coğrafyalardaki kardeşlerimize de bayramı bayram gibi idrak etme ortamı, özgürlüğü nasip eylesin. O zalimlere de bir an önce Kahhar ismi şerifiyle kahr-u perişan eylesin. Zulüm yeryüzünde hiçbir zaman kalıcı değil. Ama şu an Müslümanların mukaddes günlerinde, Ramazanı şerifte ve bayram günlerinde devam ediyor. Rabbimizden temennimiz bunun bir an önce son bulması ve bir sonraki bayramımızı da inşallah özgür bir Kudüs'te, özgür bir Filistin'de ve özgür bir Gazze'de kutlamamızdır." dedi. (İLKHA)

Fahrettin Altun'dan Özgür Özel'e: Toplumsal barışı zedeleyen ciddi bir sorumsuzluk

Saraçhane'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden 42 kişi gözaltına alındı

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldığını duyurdu

Gazze'den 15 esir serbest bırakıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın toplantıyı erken terk etmesiyle ilgili iddialara DMM'den açıklama

Ankara'da yarın bazı yollar araç trafiğine kapatılacak

Yemen ve Gazze'den işgal altındaki topraklara füzeler fırlatıldı

İşgalin bugünkü saldırılarında en az 100 Gazzeli şehit düştü

Dışişleri Sözcüsü: ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kaldırması "olumlu"

RTÜK Başkanı Şahin: Uyarıyoruz: Kimsenin bu ülkenin inancına hakaret etmesine izin vermeyeceğiz!

Doğalgaza Dev Zam: Konutlara %24,6 Artış!

Hatay, İzmir ve Manisa'daki yangınlar kısmen kontrol altında; soğutma çalışmaları sürüyor

Putin ve Macron, 3 yıl sonra ilk kez telefonda görüştü

Mardin’de iki araç çarpıştı: 5 yaralı

Malatya Valisi Yavuz: Bir halk sağlığı tehdidiyle karşı karşıyayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anlaşıldığı kadarıyla düşeni yemek bir CHP geleneği

Hazreti Muhammed'e hakaret Taksim Camii’nde protesto edildi

Gitgide artan unutkanlığa dikkat!

İzmir’de ‘yolsuzluk’ operasyonunda Soyer dahil 126 kişi gözaltına alındı

HAMAS: Gazze'deki çocuklar arasında menenjit salgını yeni bir felakete işaret ediyor

Belediye Başkanı Taşkın: Peygamberimize dil uzatanları şiddetle lanetliyoruz

İşgalcilerin Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 116 şehit, 463 yaralı

Şanlıurfa'da gıda denetimi: Son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konuldu

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır!

Şanlıurfa'da elektrik kesintisi: Birçok ilçe saatlerce elektriksiz kalacak!

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz: Emeklilerin projelere ulaşımı ücretsiz olmalı

Keçeciliğin son nefesi: Asırlık meslek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda trafik kazası: 2 yaralı

Hububat alım ödemeleri başladı

Buğday hasadı devam ediyor: Çiftçi memnun

Yükleniyor