• BIST 100

    9679,23%-0,22
  • DOLAR

    38,79% 0,00
  • EURO

    43,64% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4035,94% -0,42
  • Ç. ALTIN

    6535,31% 0,00

Müftü Dolu: Gazzeli mücahitler Kadir Gecesini cihat ederek kutluyor

GÜNDEM 27.03.2025 01:04:27 0
Müftü Dolu: Gazzeli mücahitler Kadir Gecesini cihat ederek kutluyor

Kadir Gecesi programında konuşan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, bu gecenin manevi bir yenilenme ve tefekkür fırsatı sunduğunu belirterek, özellikle Gazze'de Ramazan ayında işgalci siyonistlere karşı cihat eden mücahitlere dua edilmesi gerektiğini ifade

Ramazan ayının 27'nci gecesine denk gelen ve Kur’an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi, tüm İslam aleminde olduğu gibi Malatya'da da tüm camilerde 7'den 70'e halkın yoğun katılımıyla coşku ve huşu içerisinde idrak edildi.

Malatya İl Müftülüğü tarafından Kernek Karagözlüler Camii'nde düzenlenen program, Cami İmam Hatibi Necmettin Ceylan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"Bu geceyi layıkıyla idrak ve ihya etmeyi Cenabı Hak bizlere nasip eylesin"

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından gecenin önemine binaen bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ramazan Dolu, Kadir Gecesi'nin rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan-ı Şerif'in en kıymetli gecelerinden biri olduğunu belirterek, "Bizleri Ramazan-ı Şerif ile müşerref kılan, Kadir Gecesi'ne ulaştıran Rabbimize sonsuz hamdu senalar olsun. Bu geceyi layıkıyla idrak ve ihya etmeyi Cenabı Hak bizlere nasip eylesin." dedi.

"Kur'an-ı Kerim'in bu gece inmesi, gecenin kıymetini artırmıştır"

Kadir Gecesi'nin, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı gece olması nedeniyle müstesna bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Müftü Dolu, "Kadir Suresi'nde yeminle ifade edilen bu gece, bin aydan daha hayırlıdır. Kur'an-ı Kerim'in bu gece inmesi, gecenin kıymetini artırmıştır. Allah Resulü, 'Kim inanarak ve yalnızca Allah'tan sevap umarak Kadir Gecesi'nde ibadet eder ve dua ederse, geçmiş günahları affedilir' diye buyurmuştur." ifadelerini kullandı.

"Kur'an'a sarılan ve onu rehber edinen mümin, hem dünyada hem ahirette kurtuluşa erer"

Kur'an-ı Kerim'i hayatın merkezine koymanın önemine dikkat çeken Müftü Dolu, "Kadir Gecesi'ni ihya etmek elbette önemlidir, ancak Kur'an'ı rehber edinmek, hayatımızın düsturu yapmak bu gecenin asıl maksadıdır. Allah Resulü Aleyhisselatu Vesselam, 'Size iki şey bırakıyorum; bunlara sarılırsanız asla yolunuzu şaşırmazsınız. Bunlardan biri Allah'ın kitabı Kur'an-ı Kerim, diğeri benim sünnetimdir' diye buyuruyor. Kur'an'a sarılan ve onu rehber edinen mümin, hem dünyada hem ahirette kurtuluşa erer." dedi.

"Kadir Gecesi, manevi bir yenilenme ve tefekkür fırsatı sunuyor"

Kadir Gecesi'nin, manevi bir yenilenme ve tefekkür fırsatı sunduğunu belirten Müftü Dolu, Ramazan'ın son günlerinde bu anlamlı geceyi en iyi şekilde değerlendirmenin önemine vurgu yaparak, "Kadir Gecesi'nin Ramazan ayında olması, Ramazan’ın tek gecelerinde veya son on gününde aranması gerektiği müjdelenmiştir. Bugün birçok rivayete göre Ramazan’ın 27. gecesi olan Kadir Gecesi’ndeyiz. Cenabı Hak bu özel geceyi hepimiz için bereketli kılsın" dileğinde bulundu.

"Gazzeli mücahitler Kadir Gecesini cihat ederek kutluyor"

Son olarak bu gecede dua etmenin önemine değinen Müftü Dolu, "Tabi kendimize, aile efradımıza ve İslam coğrafyasındaki tüm kardeşlerimize çokça dua edeceğiz ama özellikle Gazze'deki kardeşlerimize çokça dua edelim. Bizimde izzetimizin sembolü olan Mescidi Aksa için mücadele eden cihat eden mücahit kardeşlerimiz için bol bol dua edelim. Gazze'de de bu gece Kadir Gecesi idrak ve ihya ediliyor ancak oradaki mücahitler Kadir Gecesini cihat ederek kutluyor. Kardeşlerimiz Hem Ramazan ayını cihat ederek hem de yerle bir edilmiş Gazze sokaklarında iftar sofraları kurarak idrak ediyorlar. Onlar bizim için dua ediyor, bizde onlar için dua edelim." dedi.

Müftü Dolu'nun konuşmasının ardından, kılınan yatsı ve teravih namazının ardından program, tesbih namazının kılınmasıyla devam etti.

Kadir Gecesi programı, Malatya'daki birçok camide sahur vaktine kadar devam edecek.

Cami bahçesinde ise Büyükşehir belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü, halka çeşitli ikramlarda bulundu. (İLKHA)

AK Parti Teşkilat Akademisi Başladı: Şansi ve İlçe Başkanları eğitimde

Beşevler Mahallesi pırıl pırıl oldu

Batman Belediyesi’nden Çölyak Hastalarına anlamlı destek

Eczacılar: Sıklıkla değişen kurallar mesleğimizi zorluyor

Gaziantep’te 13 ayrı suçtan aranan şahıs yakalandı

Genç Devlet Hastanesi’nde bir ilk

Bingöl'de ilkokul öğrencilerine trafik güvenliği eğitimi

GAİB Başkanı Kadooğlu: Güneydoğu'nun 4 aylık hububat ihracatı 1,2 milyar dolar

Siirt’ten kutsal yolculuk başladı: 92 hacı adayı dualarla uğurlandı

Batman'da genel anestezi ile diş tedavisi devam ediyor

Bingöl-Erzurum yolunda mayıs ayında kar yağışı

Dünyanın ilk mağara kütüphanesi

Şanlıurfa’da okul servisi ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

Bingöl Üniversitesi öğrencilerinden Gazze’ye 200 bin TL bağış

Siyonist zulüm Körfez-ABD Zirvesi'nde gündemin ilk sırasında

Memur-Sen’den toplu sözleşme öncesi aile ve kadın odaklı talepler

Batman Üniversitesi öğrencilerinden Gazze için yardım kermesi

Vanlı minik Ammar'dan Gazze’ye anlamlı bağış

Ortalama hanehalkı büyüklüğü 3,11 oldu

Erakın: Eczacılar krediyle ayakta kalıyor, yerli ilaç sanayi hızla desteklenmeli

Ensarullah, 24 saat içinde üçüncü kez işgal havalimanını hedef aldı

Aracın yakıt deposunda 93 litre sıvı uyuşturucu ele geçirildi

Tavuk eti üretimi arttı

Ticari süt işletmelerince 1 milyon 15 bin ton inek sütü toplandı

İran: ABD'nin İran'a yönelik yeni yaptırımları nükleer görüşmelerle bağdaşmıyor

İşgalciler, Cenin'i haritadan silmeye çalışıyor: 600 ev yıkıldı, 22 bin kişi yerinden edildi

Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Türkiye'nin kalıcı bir tarım politikasına ihtiyacı var

Tulkerem ve Nur Şems Mülteci Kampı'nda saldırılar, zorla tahliyeler ve yıkımlar hız kesmiyor

Engelli Komisyonu Başkanı Dursun: Engelliler sosyal hayatta hâlâ dışlanıyor

Bursa merkezli dolandırıcılık operasyonu: 4 ilde 18 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ