RÖPORTAJ 28.01.2025 10:38:33 0

Müftü Durmuş: Rehavete kapılmamalı, boykota devam etmeliyiz

Müftü Durmuş: Rehavete kapılmamalı, boykota devam etmeliyiz
Haberi Sesli Oku

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Gazze'deki ateşkesin ardından Müslümanları rehavete kapılmamaları ve boykota devam etmeleri konusunda uyardı. Durmuş, boykotun Gazze'deki direnişi desteklemek ve siyonist zulme karşı etkili bir mücadele yöntemi olduğunu vu

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, Gazze'deki durum ve Müslümanların sorumluluklarına dair İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

Müslümanların Gazze'deki kardeşlerini yalnız bırakmamaları gerektiğini, orayı yeniden inşa etmenin tüm Müslümanların borcu olduğunu belirten Durmuş, Peygamber Efendimizin hadisinden alıntı yaparak, Müslümanların dertleriyle dertlenmelerinin önemine dikkat çekti.

Gazze'ye yapılacak yardımların öncelikli olarak oradaki ihtiyaçlara yönlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Durmuş, ateşkese rağmen rehavete kapılmamak gerektiğini söyledi.

Boykotun en etkili silah olduğunu belirten Durmuş, Gazze'deki Müslümanların yanında durulması ve onlara destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, Gazze'nin özgürlüğü için Müslümanları birlik olmaya çağırdı.

"Harap edilmiş binlerce ev, cami ve mescitlerimiz var"

Durmuş, "Müminler içinde öyle yiğitler var ki, Allah'a verdikleri söze daima bağlı kalmışlardır. Onlardan kimi sözünün gereğini yerine getirip O'nun yolunda can vermiş, kimi de sırasını beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla değiştirmemişlerdir.' Bugün bu ayet ümmetin şerefini, haysiyetini ve izzetini koruyan, izzet yurdu Gazze'deki kardeşlerimiz hakkında sanki yeni nazil olmuş gibi bir his uyandırıyor. Orada bir ateşkes yapıldı ama harap edilmiş, yakılmış, yıkılmış, binlerce ev, cami ve mescitlerimiz var. Orada birçok şehit ailelerin yetimleri var ve ümmetin yetimleri oradadır." dedi.

"Onları yalnız bırakmamalıyız"

Müslümanlara düşen görevin Gazze'yi yeniden inşa etmek olduğunu söyleyen Durmuş, "Müslümanlara düşen onların dertleriyle dertlenmek ve yıkılan, talan edilen Gazze'yi yeniden inşa etmektir. Bu bütün Müslümanların vebali ve borcudur. Peygamber Efendimiz bir hadisi şerifinde; 'Müslümanların dertleriyle, tasalarıyla, üzüntüleriyle dertlenmeyen Müslümanlardan değildir' diye buyurmaktadır. Onun için üzerimize düşen mallarımızla infak yoluna giderek, o insanları yalnız bırakmamak, terk etmemek ve Müslüman kardeşliğinin gerektirdiği yardımları yapmaktır. Bizlere de düşen budur." diye konuştu.

"Boykota devam etmeliyiz"

Ateşkese rağmen rehavete kapılmamak gerektiğini belirten Müftü Durmuş, şöyle devam etti:

"Eğer varsa imkânımız öncelikli infakımız Gazzeli kardeşlerimize vermeliyiz. Çünkü orada binlerce aile ve milyonlarca insanın barınması ve hayıtını sürdürmesi için acil ihtiyaçları vardır. Gazze'nin eski haline dönmesi için Müslümanların üzerine düşen böyle bir görevi vardır. Tabi yapılan ateşkesten dolayı rehavete de kapılmamak lazım. Şu anda en büyük silahımız boykottur ve boykota da devam etmeliyiz."

"Yalnız olmadıklarını onlara hissettirmeliyiz"

"Oradaki Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarmalıyız." diyen Durmuş, "Onlara yalnız olmadıklarını, onların düşmanlarının bizlerinde düşmanı olduğunu, ümmetin düşmanı olduklarını devamlı onlara hissettirmeliyiz. Cenabı Allah bu mübarek üç aylar hürmetine onlara en yakın zamanda siyonistlerin zulmünden kurtarsın ve Müslümanları da onlara sahip çıkma ferasetini nasip eylesin ve onları muzaffer eylesin." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

BM, Sudan'daki insani krize dikkat çekti

Meteorolojiden gök gürültülü sağanak uyarısı

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 1ölü, 2 yaralı

İzmir açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

İşgalci ABD’den Yemen'e yeni hava saldırısı

Moldova Parlamentosu seçim kararı aldı

ABD'de Florida Eyalet Üniversitesi'nde silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Seyir halindeki beton mikseri aniden alev aldı

Rusya ve Japonya arasında tatbikat krizi

İtalya’da teleferik kazası: 4 ölü 1 yaralı

Donetsk bölgesindeki Preobrajenka'yı Rusya ele geçirdi

Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz

Kongo'da teknede yangın çıktı: 32 ölü

ABD’de üniversitede silahlı saldırı: 4 yaralı

Çin ve Malezya arasında vize muafiyeti anlaşması

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Gülsever: Mervani Camii üzerine eğlence merkezi yapılması kabul edilemez!

HÜDA PAR Genel Başkan yardımcıları vefat eden ilçe başkanlarının taziyesine katıldı

Malatya'da kene vakası

Hayırsever fırıncıdan örnek davranış

İtalya'da şiddetli yağışlar sele yol açtı

Konya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Dicle Elektrik: Siverek ve Viranşehir’e bağlı bölgelerde kaçak kullanım yüzde 95’e dayandı 

Denizli'de LPG tankı patladı: 8 yaralı

Gaziantep'te 58 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Lübnan’da işgal saldırısı: Bir şehit

Yeni Yüzyıl Partisi: Türkiye Siyasetinde Yeni Bir Nefes

Kollarını kaybeden Filistinli çocuğun fotoğrafı dünyada birinci oldu

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

İpsala Sınır Kapısı'nda 17 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

ABD’den Yemen’deki bya yaptırım

Yükleniyor