• BIST 100

    9301,05%-1,25
  • DOLAR

    39,77% 0,04
  • EURO

    46,71% 0,72
  • GRAM ALTIN

    4248,58% -0,26
  • Ç. ALTIN

    6809,93% 0,05

Müftü Durmuş'tan ailelere çağrı: Çocuklarınızı Kur'an kurslarına gönderin, takipçisi olun

26 Haziran 2025, Perşembe 11:15
26 Haziran 2025, Perşembe 11:15
Müftü Durmuş
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, yaz Kur'an kursları öncesi yaptığı açıklamada velilere çağrıda bulundu. Durmuş, çocukların dini ve manevi eğitimine ailelerin en az örgün eğitim kadar önem vermesi gerektiğini belirterek, kurslara gelecek her bir öğrencini

Batman İl Müftüsü Ahmet Durmuş, 1 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek yaz Kur'an kursları öncesinde velilere çağrıda bulundu.

Çocukların manevi eğitiminin en az örgün eğitim kadar önemli olduğunu vurgulayan Durmuş, ailelerden çocuklarını kurslara teşvik etmelerini ve süreci yakından takip etmelerini istedi.

Geçen yıl 24 bin öğrencinin katıldığını belirten Durmuş, bu yıl daha fazla öğrenci beklediklerini ve tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti.

İl Müftüsü Ahmet Durmuş

"Çocuklarımız için tüm hazırlıklarımızı tamamladık"

Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte yaz Kur'an kurslarına yönelik yoğun hazırlık sürecine girdiklerini belirten Müftü Durmuş, "Çocuklarımızın rahat ve güvenli bir şekilde sahih dini bilgiler alabilmeleri için İl Müftülüğümüzce bir dizi önlem alınmıştır. Kurslarımıza gelecek her bir çocuğumuz bizim için çok değerli ve kıymetlidir. Çocuklarımızı milli ve manevi duygularla yetiştirmek, anne ve babalarına hayırlı birer evlat olmalarını sağlamak temel amacımızdır. Çünkü çocuk; anne ve babaların kapanmayan amel defteri şiarıyla, onları hayata hazırlamak ve sahih dini bilgilerle donatmak için elimizden gelen gayreti, tüm din görevlilerimiz, müezzinlerimiz ve Kur'an kursu hocalarımızla birlikte göstermekteyiz." dedi.

"Hiçbir çocuk geri çevrilmeyecek"

Durmuş, hiçbir çocuğun Kur'an kurslarından geri çevrilmeyeceğini özellikle vurgulayarak, "Yaz Kur'an kurslarına gelecek hiçbir çocuğu geri çevirme gibi bir lüksümüz olamaz. Çünkü bu hem büyük bir vebaldir hem de bizim en önemli görevimiz; bu çocuklara dini bilgiler vererek Allah'ı, Peygamberi, mukaddesatımızı, camiyi ve Kur'an'ı tanıtmaktır. Böylece onları hayırlı birer evlat olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

"Geçen yıl 24 bin öğrenci katıldı"

2024 yaz döneminde yaklaşık 24 bin öğrencinin Kur'an kurslarına katıldığını hatırlatan Durmuş, bu yıl daha fazla öğrenciyi ağırlamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Durmuş, "Bu doğrultuda daha fazla gayret içinde olacağız. Çünkü Peygamber Efendimiz, 'İki günü bir olan ziyandadır.' buyurmaktadır. Bizler de Kur'an kurslarımıza gelecek öğrencilerimizi karşılamaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Velilere çağrı: "Çocuklarınızı teşvik edin"

Velilere çağrıda bulunan Müftü Durmuş, çocukların Kur'an kurslarına yönlendirilmesini ve bu sürecin yakından takip edilmesini isteyerek, şunları söyledi:

"İnşallah 1 Temmuz - 15 Ağustos tarihleri arasında yaz Kur'an kurslarımız gerçekleştirilecektir. Hocalarımız da öğrencilerimizi karşılamaya hazır olacaklardır. Batmanlı hemşehrilerimizden ricamız; çocuklarını yaz Kur'an kurslarımıza göndermeleri için teşvik etmeleri ve bu süreci yakından takip etmeleridir. Velilerimiz, çocuklarının örgün eğitimine nasıl önem veriyor ve üzerinde duruyorsa Kur'an kurslarımıza da aynı şekilde önem vermeli, çocuklarını teşvik etmeli ve takiplerini yapmalıdır. Çünkü çocuk, anne ve babanın kapanmayan amel defteridir."

"Küçük yaşta öğrenilen ilim kalıcıdır"

Kur'an'ı Kerim'in her yaşta öğrenilebileceğini ancak küçük yaşlarda öğrenilen bilginin daha kalıcı olduğunu vurgulayan Durmuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kur'an'ı Kerim her yaşta öğrenilebilen bir kitaptır ve bu da Kur'an'ın bir mucizesidir. Ancak Kur'an'ın zihinde ve hafızada kalıcı olabilmesi için küçük yaşlarda, körpe beyinlere nakşedilmesi gerekir. Bu, daha kalıcı olmaktadır. Büyüklerimiz, 'Küçükken öğrenilen ilim, taşa işlenen yazı gibidir; kalıcıdır. Büyüdükten sonra öğrenilen ilim ise suya yazılan yazı gibidir.' demişlerdir. Bu sebeple, tüm Kur'an kurslarımız 4-6 yaş, 7-10 yaş ve hayat boyu öğrenme düsturuyla, gelecek her vatandaşımızı geri çevirmeyecek şekilde hazırlıklarını tamamlamıştır. Öğrencilerimize dinini, imanını, Allah'ını, kitabını, Kur'an'ını, Peygamberini ve temel milli ve manevi değerlerimizi tanıtacağız." (İLKHA)

Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Güney Afrika'da sel felaketi: 101 ölü

Şırnak'ta bazı alanlar özel güvenlik bölgesi ilan edildi

İki araç yarıştı faturası ağır oldu

Kargo gemisi 3 binden fazla araç ile sulara gömüldü

Hizbullah İran liderliğini ve halkını tebrik etti

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli