-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,02
-
EURO
53,45% 0,16
-
GRAM ALTIN
6615,75% 0,59
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Müftü Pinal: Bu ay ruhlarımızı yeniden inşa etme fırsatıdır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Ramazan-ı Şerif’in rahmet ve mağfiret iklimine dikkat çekerek, bu mübarek ayın bireysel arınma, Kur’an’la buluşma ve toplumsal bağların güçlenmesi için önemli bir fırsat sunduğunu ifade etti.
11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle birlikte manevi iklim yeniden hissedilmeye başlandı. Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan, bireysel arınmanın yanı sıra toplumsal dayanışma ve aile bağlarının güçlenmesi açısından önemli bir zaman dilimi olarak değerlendiriliyor.
Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına ulaşmanın sevinci ve huzurunu yaşadıklarını belirterek, Ramazanın Kur’an’ın indirildiği, Kadir Gecesi’ni içinde barındıran müstesna bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.
Ramazanın insanın ruhunu ve gönül dünyasını onaran ilahi bir ikram olduğunu dile getiren Pinal, bu ayın en güzel şekilde ihya edilmesi gerektiğini söyledi.
“Ramazan, rahmet ve mağfiret ayıdır”
Ramazan-ı Şerif’in rahmet ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çeken Müftü Pinal, şu ifadeleri kullandı:
“Öncelikle bizleri 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif ayına ulaştıran yüce Rabbimize sonsuz hamd ve senalar olsun. Resulü Muhammed Mustafa sallallahu aleyhi ve sellem Efendimiz’e; onun ashabına, ehline, Ehl-i Beyt’ine ve bütün peygamberlere salât ve selâm olsun. Ramazan, Kur’an’ın indirildiği bir aydır. Kadir Gecesi’nin bulunduğu bir aydır. Bin aydan daha hayırlı olduğunu Rabbimizin bizlere bildirdiği Kadir Gecesi’ni, Ramazan-ı Şerif ayı içerisinde Mevla’nın bir lütfu, ihsanı ve ikramı olarak idrak etmeyi Rabbimizden diliyoruz.”
“Yıpranan ruhlarımızı tamir etme zamanıdır”
Ramazan ayının insan için bir muhasebe ve yenilenme fırsatı sunduğunu ifade eden Pinal, yoğun hayat temposunun ruhları yorduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Ramazan-ı Şerif ayı bizim için rahmet ayıdır, mağfiret ayıdır. Allah’ın rahmetini ümit ediyor, niyaz ediyor ve yalvarıyoruz. On bir ay boyunca yıpranan ruhlarımızı ve gönül dünyamızı tamir etmek, kendimize yeniden gelmek adına Ramazanı büyük bir fırsat olarak görüyoruz.”
“Kur’an ayını hayatımıza hâkim kılmalıyız”
Ramazan’ın Kur’an ayı olduğunu hatırlatan Müftü Pinal, Kur’an’ın sadece okunmakla kalmaması gerektiğini vurguladı:
“Allah’ın bize büyük bir lütfu olarak kapımıza gelen bu ihsan ayını, inşallah oruçlarımızı tutarak değerlendireceğiz. Kur’an ayı olduğu için bol bol Kur’an okuyacak, onu anlamaya ve hayatımıza hâkim kılmaya çalışacağız. Sadece Kur’an’ı bir seda olarak okumakla kalmayacak, anlamaya gayret edeceğiz. Kur’an ayı bize hâkim olacak ve biz de bu ayda kendimizi yenileyeceğiz.”
“Ramazan, aile ve toplumsal bağları güçlendirir”
Ramazan ayının aile içi birlikteliği güçlendirdiğine dikkat çeken Pinal, iftar ve sahur sofralarının önemine değindi:
“Özellikle gençlerimiz, aile halkımız ve evlatlarımız için Ramazan; birlikte iftar ve sahur sofralarında bulunmak, bu ayın bereketinden istifade etmek adına önemli bir vesiledir. Hayatın yoğun koşuşturması bizleri birbirimizden uzaklaştırdı. Neredeyse sohbet edemez hâle geldiğimiz bu günlerde Ramazan, bizlere büyük bir kapı açmaktadır.”
“Mazlumlar için dua ve niyazda bulunalım”
Dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında yaşayan Müslümanlara da dikkat çeken Müftü Pinal, Ramazan’ın bu kardeşler için de bir umut olması gerektiğini söyledi:
“Ramazan-ı Şerif’in evvelinin rahmet olduğunu biliyor, Allah’ın rahmetini yeryüzüne sağanak sağanak yağdırmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz. Üzerimizde bu ümmetin çok ağır bir vebali vardır. Ramazan’ı dahi Ramazan gibi karşılayamayan, zulme uğrayan kardeşlerimiz bulunmaktadır. Bu nedenle ellerimizi yüce Rabbimize açarak onlar için dua edelim. Rabbimiz dualarımızı kabul buyursun inşallah.” (İLKHA)
HÜDA PAR siyasi partilerle bayramlaştı
DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus Ebola salgının etkili olduğu Kongo'ya gidiyor
Malatya'da “Kent Bayramlaşması” programı düzenlendi
Diyarbakır’da dört yardım kuruluşunun kurban kesimleri başladı
Ağrı Dağı’nda fırtına geçit vermedi dağcı grubu mahsur kalmaktan son anda kurtuldu
Brezilya'da kritik reform Meclis’ten geçti: Çalışma saatleri kısalıyor
Almanya'da Başbakan Merz'in yerine gelebilecek isimler tartışılıyor
Yapıcıoğlu: Silahın çözüm yöntemi olmadığı konusunda herkes hemfikir
Emlak vergisi ödemelerinde son gün 1 Haziran
Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü
Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı
Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı
Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı
Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak
Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı
Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı
Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı
Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı
Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek
Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma
Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu
Yükleniyor







