• BIST 100

    10961,98%0,56
  • DOLAR

    40,66% 0,05
  • EURO

    47,61% 0,45
  • GRAM ALTIN

    4439,79% 0,85
  • Ç. ALTIN

    7059,19% 0,00

Müftü Pinal: Gaflete düşmeden Ramazanın mağfiret iklimini değerlendirelim

12 Mart 2025, Çarşamba 03:32
12 Mart 2025, Çarşamba 03:32
Müftü Pinal: Gaflete düşmeden Ramazanın mağfiret iklimini değerlendirelim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal, Ramazan ayının ikinci on gününe girildiğine dikkat çekerek, bu günlerin bağışlanma ve arınma fırsatı sunduğunu vurguladı.

Gaflete düşmeden Ramazanın manevi iklimini en iyi şekilde değerlendirme çağrısında bulunan Müftü Pinal, Ramazan ayında sadece oruç tutmanın yeterli olmadığını, ibadetlerin şuurlu ve bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini belirtti.

Ramazan boyunca dünya hayatını amaç haline getirmemek gerektiğini vurgulayan Müftü Pinal, Peygamber Efendimizin 'Dünyayı bizim gayemiz kılma' duasını hatırlatarak, Ramazan ayının Müslümanlar için manevi bir yenilenme dönemi olduğunu ve bu süreci en verimli şekilde geçirmemiz gerektiğini ifade etti.

"Ramazan, ümmet için büyük bir fırsat"

Ramazan ayının Müslümanlar için manevi bir yenilenme ve kardeşlik bağlarının güçlenmesi açısından büyük bir fırsat sunduğunu ifade eden Pinal, şunları söyledi:

"İdrak ettiğimiz Ramazanı Şerif’i bizlere ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Bizleri 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif ayına ulaştırdığı için şükrediyoruz. İlk on gününü idrak ettik ve ikinci ona başladık. İnşallah mağfiret ikliminde devam ediyoruz. Allah'ın izniyle Ramazan, bizler ve ümmet için kadri ve kıymeti çok yüce bir aydır. Ramazandan bahseden bir hadis-i şerifte, Sevgili Peygamberimiz, Ramazan ayına ulaşan ve onun kıymetini bilen kimse için büyük bir mükâfat olduğunu belirtmiştir. Ramazan ayında oruç tutanın ecrini ve sevabını yalnızca Yüce Allah takdir eder. Emin ve güvenilir bir peygamberin ümmeti olarak, aramızda zayıflayan güven duygusunu yeniden tesis etmek, iyiliği önce nefsimize, sonra çevremize ve tüm yeryüzüne hâkim kılmanın gayreti içinde bulunmak bizler için büyük bir fırsat olacaktır."

"Dünya hayatını amaç haline getirmeyelim"

"Ramazanı Şerif'in manevi iklimini en güzel şekilde değerlendirmek için Peygamber Efendimizin öğütlerine kulak vermemiz gerektiğini belirten Müftü Pinal, gafletten uzak durarak, Kur'an'la ve kardeşlik bilinciyle bu mübarek ayı geçirmemizi tavsiye etti.

Pinal, "Allah Resulü, ashabıyla bir araya geldiğinde çoğu zaman bu duayı yapmadan ayrılmazdı. Hazreti Ömer'in bildirdiğine göre, Peygamber Efendimiz şöyle dua ederdi: 'Allah’ım! Dinimizi bizim için musibet kılma.' Haramları dikkate almamak, Ramazanı Şerif ayının gelip geçtiğinden habersiz olmak, gaflet uykusunda bulunmak, yeryüzünde zulme uğrayan, aç ve açıkta kalan, yetim ve öksüzleri hatırlamamak büyük bir kayıptır. Sevgili Peygamberimizin bu duası doğrultusunda Ramazanı Şerif’i dolu dolu geçirmeyi ümit ediyor ve bunu tavsiye ediyorum. Sevgili Peygamberimiz şöyle buyuruyor: 'Allah'ım! Dünyayı bizim gayemiz kılma.' Çünkü dünya olup da ahiret olmayan her şey eksik ve noksandır; bizi gerçek başarıya ulaştırmaz. Dolayısıyla Efendimizin bu duası ile birlikte, Ramazanı Şerif ayında Kur'an'ı daha çok okumalı, içinde müstakil bir sûre bulunan ve bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi'ne hazırlıklı olmalıyız. Ramazanın manevi iklimini en güzel şekilde değerlendirerek kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi daha diri tutmalı, kendimizi gözden geçirmeliyiz." dedi.

"İbadetlerimizi şuurlu ve bilinçli bir şekilde yerine getirmeliyiz"

Peygamber Efendimizin uyarıları doğrultusunda, ibadetlerimizi şuurlu ve bilinçli bir şekilde yerine getirmemiz gerektiğine dikkat çeken Pinal, "Müslümanlar kardeştir ve bu kardeşliği tesis etmek müminlerin görevidir. Böyle bir toplum inşası için gayret göstermek gerekir. Geceleri kıyamda durmak ve gündüzleri oruç tutmak elbette arzu edilen bir ibadettir. Ancak Sevgili Peygamberimiz şu uyarıyı yapmıştır: 'Nice oruç tutanlar vardır ki, oruçlarından kendilerine sadece açlık kalır. Çünkü oruçlarını boşa çıkarmışlardır; dillerine, gözlerine ve kulaklarına sahip olmamış, hayatlarını gözden geçirmemiş, nefislerini muhasebeye çekmemişlerdir.' Cenâb-ı Hak bizleri böyle bir gaflete düşmekten muhafaza buyursun. Yine Efendimiz şöyle buyuruyor: 'Nice insanlar vardır ki, geceleri sabaha kadar kıyamda dururlar ama onlara sadece yorgunluk kalır.' Bu hadislerden anlaşıldığı üzere, ibadetlerimizi şuurlu ve bilinçli bir şekilde yerine getirmemiz gerekmektedir. Mağfiret ikliminin ikinci on gününü tamamladık ve şimdi üçüncü on güne, Ramazanın feyiz ve bereketine ulaşmayı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

İşgal rejimi, Lübnan'a saldırdı: Bir şehit çok sayıda yaralı

Uyuşturucu 11 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da dilencilere ve ışıkta satış yapan çocuklara denetim

Batman'da 75 yaş üstü vatandaşlara evde nüfus hizmeti

Zabıtaya mukavemet gösteren şahsın iş yeri kapatıldı

Gaziantep'te FETÖ hükümlüsü yakalandı

OGM’den vatandaşlara "Yangın" uyarısı

Batman'da sağlıkta dijital denetim dönemi başladı

xAI, Grok AI kullanarak ücretsiz video içeriği üretimini başlatacak

Batman'da fizik tedavi merkezinde 6 ayda 4 bin hasta tedavi edildi

Kremlin: Putin ve Trump görüşecek

Portekizli Flavio, Cizre’de Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu

Bakan Işıkhan: 2024 yılında tıbbi mama için 1,3 milyar lira ödeme yapıldı

Eski Hamam Sokağı esnafı: Batman'ın merkezindeyiz ama hizmet dışı kaldık

Güney Afrika, dünyayı Filistin'i tanımaya ve Gazze'deki soykırımı durdurmaya çağırdı

Gazze'de hava saldırısında 17 Filistinli şehid oldu

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü anne sütünün önemine dikkat çekti

Brent petrol 67,02 dolardan işlem görüyor

Temmuz ayında elektrik tüketiminde rekor artış

Japonya'da savaş uçağı düştü

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 10 yaralı

Öğretim Görevlisi Dr. Kul, işgal rejiminin Gazze'de ihlal ettiği savaş suçları ve etkisini anlattı

Batman'da 22 kilo skunk ele geçirildi, 4 kişi tutuklandı

SPK ile Türkiye Noterler Birliği arasında Finansal Okuryazarlık Protokolü imzalandı

Üniversiteye yeni başlayacak öğrencilere önemli tavsiyeler!

Batman'da 1.4 milyon TL dolandırılan iş adamı: Devlet bu ağa müdahale etmeli

Altın yeniden yükselişte

Trump, ithal yarı iletkenlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulamayı planlıyor

Eğitim-Bir-Sen Batman Şubesi'nden sahte belge soruşturmasına ilişkin açıklama

Motorine 1 lira 77 kuruş indirim geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal rejimi, Lübnan'a saldırdı: Bir şehit çok sayıda yaralı

Uyuşturucu 11 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Batman'da dilencilere ve ışıkta satış yapan çocuklara denetim

Batman'da 75 yaş üstü vatandaşlara evde nüfus hizmeti

Zabıtaya mukavemet gösteren şahsın iş yeri kapatıldı

Gaziantep'te FETÖ hükümlüsü yakalandı

OGM’den vatandaşlara "Yangın" uyarısı