-
BIST 100
17148,87%-1,10
-
DOLAR
45,89% -0,03
-
EURO
53,47% 0,17
-
GRAM ALTIN
6587,90% 0,17
-
Ç. ALTIN
10725,86% 0,00
Müftü Uzun: Camiler, Peygamberimizin bizlere kutsal emanetidir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında konuşan Bursa Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, camilerin Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bizlere emanet ettiği en kutsal miras olduğunu belirtti. Uzun, din görevlilerinin ise bu emanet
Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yılın ana teması "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" olarak belirlendi.
Bursa Osmangazi İlçe Müftüsü Mehmet Uzun, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, camilerin sadece ibadet mekânları olmadığını, aynı zamanda toplumun bir araya geldiği, kardeşlik ve dayanışma duygularının pekiştiği kutsal yerler olduğunu söyledi.
Din görevlilerinin bu kutsal emaneti büyük bir sevgi ve sorumlulukla taşıdığını ifade eden Uzun, bu haftanın önemine dikkat çekti.
"Camiler Peygamberimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) emanetidir"
Camiler denilince Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bize emanet olarak bırakmış olduğu mihrapların geldiğini söyleyen Uzun, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" denilince, amacı cami demek; insanların ırkı, cinsi ne olursa olsun bir araya toplayan ve getiren kişi demektir. Cami toplum demektir. Camilerimizi kimler yaptı? Diğer haftalara bakıldığında öğretmenler ve doktorlar haftası gibi kutlanırken, bizde ise camiler kutlanılıyor. Kuruluşundan günümüze kadar camilerimize maddi ve manevi destekte bulunmuş tüm insanların ruhları için Kur'an-ı Kerim okunur, hatırlama yapılır. Camilerde gönüllü olarak, her ne kadar maaşlı olsak bile, görev almak aşk işidir. Görev yapan kardeşlerimizi hatırlamak, ahirete irtihal etmiş olanlara da rahmet olsun diye yapılan bir çalışmadır." dedi.
"Halk, din görevlilerine güveniyor"
Halkın Diyanet’e ve imamlara güvendiğini ifade eden Uzun, "Pandemi döneminde özellikle din görevlilerine çok ihtiyaç oldu. İmam arkadaşlarımız pandemi de maaş çekmede ve ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçlarını gidermek için halk tarafından bir bağlılık gösterdi. Halkımızın imamlara, Kur'an Kursu hocalarına ve din görevlilerine güvendiklerine şahidiz." diye belirtti.
"Kefen giyip görev yapanlar daha dikkatli olmalı"
Kişinin, önce nefsiyle savaşarak kendisini temizlemesi gerektiğini vurgulayan Uzun, "İçimizde yanlış yapanlar var mıdır? Mutlaka yapanlar vardır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ortak özelliğe sahip olan vasıf ve sıfatlarımız var. Yanlış yapan kişilerin görevine son verilir. Bir babanın beş erkek çocuğu oluyor. Hepsi aynı okuldan mezun oluyor. Hepsi farklı mesleklerde görev alıyor. Biri de imam oluyor. Diğerlerinin yapmış olduğu yanlışlar normal karşılanırken, imam olan kişinin yapmış olduğu yanlışlık "imama yakışmadı" kelimesiyle ifade ediliyor. Bizler, beyaz kefen giymiş, sokağa çıkan diğer insanlar gibiyiz. En küçük leke bizde anlaşılıyor. Dikkat etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.
"Peygamber Efendimizden (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek alalım"
Din görevlilerinin de normal bir anne babadan gelen insanlar olduğunu belirten Uzun, "Ama halkın bize bakışı, bizim hareketlerimize daha çok dikkatli olmamız gerektiğini söylüyor. Önce kendimize güvenmemiz lazım. Her yönüyle kendimizi geliştirmemiz gerekir. Arkamızdaki cemaate her yönüyle örnek olalım ve Peygamber Efendimizden (Sallallahu Aleyhi Vesellem) örnek alalım." diye belirtti.
"Cami, cemaatle güzelleşir"
Uzun, son olarak sözlerini şöyle tamamladı:
"Camiye gelen cemaat, eline bir gül alıp gidip bir din görevlisine "Hocam, gününüz kutlu olsun" demesini çok istiyorum. Bir din görevlisi de "Camiler ve Din Görevlileri Haftası’dır" deyip cemaatine "Bu camiyi bu hale maddi yönden getiren sizlersiniz, manevi yönden de namaza gelmekte ve süslemektesiniz" deyip cemaatine teşekkür etsin. (İLKHA)
Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü
Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi
Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı
Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı
Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı
Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak
Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı
Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı
Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı
Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı
Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek
Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma
Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı
GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti
"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu
Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı
Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü
BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı
Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı
Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu
Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi
Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti
Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor
Bayramda trafik denetimleri devam ediyor
Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı
Yetimler Vakfı, Afganistanlı çocuklara yetim aylıklarını dağıttı
ABD'nin tükenen silah stoklarını yenilemesi en az 3 yıl sürecek
ABD, Francesca Albanese'yi yeniden yaptırım listesine aldı
Gaziantep'te kurban kesimi kazaları: 80 kişi yaralandı
Yükleniyor







