-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Müftü Yardımcısı Aktan: Bilgi sahibi olmak, dünya ve ahiret saadetinin anahtarıdır
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aziz Aktan İslam dininin öğrenmeye ve okumaya verdiği değerin daha iyi anlaşılması için yeni eğitim ve öğretim yılının bir fırsat olduğuna değindi.
İslam'ın ilk emrinin 'Oku' olduğuna vurgu yapan Müftü Yardımcısı Aktan, çocukların gelişimi için okul, ebeveyn ve çocukların bir koordine içerisinde olması gerektiğini dile getirdi.
Aktan açıklamasında, "Öncelikle Yüce Rabbimizin bizler için razı olduğu, buyurduğu İslam dini; okumayı, öğrenmeyi ve ilim sahibi olmayı bizlere önemle tavsiye etmiştir. Nitekim Rabbimizin indirdiği ilk emir 'Oku' şeklindedir. Bu, İslam dininin mensuplarına öğrenmeyi, bilgiyi ve ilmi bir görev olarak yüklediğinin açık bir göstergesidir. Bu açıdan son derece anlamlıdır." ifadelerini kullandı.
"Eğitim ve öğretim yılı da bu açıdan önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir"
Eğitim ve öğretim yılının ilim öğrenmek için fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Müftü Yardımcısı Aktan, "Peygamber Efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) de bu konuda bizleri teşvik etmiş, 'İlim öğrenmek her Müslüman kadın ve erkek üzerine farzdır.' buyurarak bunun cinsiyet farkı gözetmeksizin bir görev olduğunu açıkça ifade etmiştir. Ayrıca ilim öğrenmenin ve öğretmenin yaşı olmadığı da belirtilmiştir. Dolayısıyla 2025-2026 eğitim-öğretim sezonu, Peygamber Efendimizin bütün Müslümanlara yüklemiş olduğu bu görevi yerine getirmek için bizler açısından büyük bir fırsattır. Bilgi sahibi olmak, hem dünya hem de ahiret saadetinin anahtarıdır. Elbette bu, Yüce Rabbimizin emir ve tavsiyeleri doğrultusunda olduğu müddetçe anlam kazanır. Bu bağlamda yavrularımızın ve gençlerimizin başladığı yeni eğitim ve öğretim yılı da bu açıdan önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Okul derslerinin yanı sıra dini bilginin de önemi son derece büyüktür. Çocuklarımızı yalnızca dünyevî bilgilerle değil, aynı zamanda dini bilgilerle de donatmamız gerekir. Zira bir Müslüman, yaşı ne olursa olsun, en azından ibadetlerini doğru şekilde yerine getirebilmek için temel dini bilgileri öğrenmek ve bilmek durumundadır." şeklinde konuştu.
"Kur'an-ı Kerim hayatımızın bir parçası"
Kur'an-ı Kur'an-ı Kerim okumanın önemine değinen Müftü Yardımcısı Aktan, "Bu nedenle okullarımızda okutulmakta olan Kur'an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ahlakı ve hayatı, temel dini bilgiler dersleri büyük önem taşımaktadır. Bu derslerin hem okul, hem öğrenci, hem de veli bağlamında bir üçlü sacayağı gibi desteklenmesi ve önemsenmesi gerekir. Böylece bu fırsat, en güzel şekilde değerlendirilerek yavrularımızın hem dünyaya hem de ahirete hazırlanmalarına katkı sağlanabilir. Bu bir fırsattır. Bütün yavrularımızın ve gençlerimizin bu dersleri önemsemesi ve bu bilgiyi elde etmesi gerekir. Bunun yanı sıra günlük olarak Allah'ın kelamını okuma derslerimizi de bir alışkanlık haline getirmeliyiz. Aile büyüklerimizin ve velilerimizin kendi imkanları dahilinde günlük olarak Kur'an-ı Kerim okuması, hafif okumalar yapması, çocuklara örnek olması son derece önemlidir. Böylece Kur'an-ı Kerim'in hayatımızın bir parçası, hayatımızın esası olduğunu gösterebiliriz." dedi.
"Eğitim yalnızca akademik başarıyla sınırlı değildir"
Çocukların fenni ve İslami ilimleri beraber götürmesinin hem dünya hem de ahiretleri için faydalı olacağına değinen Müftü Yardımcısı Aktan şöyle devam etti:
"Veliler ve öğrenciler, eğitimin yalnızca akademik başarıyla sınırlı olmadığını bilmelidir. Yüksek not almak önemli olmakla birlikte dini ve ahlaki konularda da kendimizi geliştirmek gerekir. Özellikle değerler eğitimi kapsamında dürüstlük, temizlik, arkadaşlarla iyi geçinme, iffete riayet, tevazu, fedakârlık ve sabır gibi erdemleri çocuklarımıza kazandırmak önemlidir. Böylece öğrenciler hem akademik hem de manevi açıdan kendilerini geliştirerek adeta iki kanatlı bir gelişim süreci yaşayacaklardır. Amacımız, çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi bir Müslüman, iyi bir insan, iyi bir genç ve iyi bir vatandaş olarak yetişmeleridir. Hem dünyaları hem de ahiretleri için güzel bir yatırım yapmalarını sağlayabilmek istiyoruz."
"Ailece Günlük Kur'an-ı Kerim okumamız olmalı"
Kur'an'ı Kerim'in sadece bir sevap kazanma aracı değil, aynı zamanda hayat rehberi olduğunu vurgulayan Müftü Yardımcısı aktan, "Eğer yavrularımızın iyi olmasını, okulunda ve sınıfında örnek bir öğrenci olmasını istiyorsak, öncelikle aile olarak bizlerin onlara örnek olması gerekir. Günlük hayatımızda 20 dakika veya yarım saat ayırarak Kur'an ve hadis okumaları yapmalı; Kur'an'ı sadece bir sevap aracı olarak değil, aynı zamanda hayat rehberi olarak anlamalıyız. Böylece çocuklarımıza hem sözlerimizle hem de davranışlarımızla örnek olabiliriz. Allah bu konuda bütün yavrularımızı, gençlerimizi ve eğitim kadromuzu muvaffak etsin. Yüce Rabbim hepsini muvaffak kılsın, inşaAllah." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 23 kişi şehit oldu
Hürmüz krizi petrol piyasasını sarsıyor: Totalenergies’te büyük üretim kesintisi
Sağ-Çev Başkanı Dursun: Gazze'de yaralılara koşan sağlık emekçileri insanlığa örnek oldu
Uşak’ta uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli tutuklandı
Prof. Dr. Ebu Zeyd: Mescid-i Aksa’nın kapılarının kapatılması ümmetin kalbinin esaretidir
Emeklilere bayram ikramiyesi ve maaş ödemeleri başladı
Cizre’de gece yarısı silahlı saldırı: Bir yaralı
Ekonomist Çiftçi: Hürmüz Boğazı'ndaki kriz petrol fiyatlarını 200 dolara kadar çıkarabilir
Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'de 2 şehit
Japon futbolcu Honda’ya İran’a destek açıklaması sonrası sponsorluk yaptırımı
İtalya’da Amazon krizi: Milyarlık vergi kaçırma
Diyarbakır OSB Başkanı Fidan: 370 firma ile 23 bin kişiye istihdam sağlıyoruz
Suudi Arabistan’daki ABD üssüne füze saldırısı: 5 uçak hasar gördü
ABD askeri kayıplarına ilişkin iddialar ve resmî rakam tartışması
Gaziantep'te 15 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
İstanbul'da AVM otoparkındaki gasp olayına ilişkin 7 şüpheli tutuklandı
Kadir Gecesi pazartesi günü dualarla karşılanacak
Batı medyası: İran’ın savaş stratejisi ABD’yi şaşırttı
Esenyurt’ta iş yeri kurşunlama olayına ilişkin 2 şüpheli yakalandı
İhracatın finansmanında sermaye piyasası araçları kullanılacak
Mescid-i Aksa en kritik döneminde: Müslümanlar kontrolü tamamen kaybedebilir
TPAO’nun Diyarbakır’daki petrol arama sahası genişletildi
Naim Kasım: Lübnan'daki mücadele meşru savunmadır
ABD Başkanı Trump’tan aynı teraneler: İran tamamen yenildi, barış istiyorlar
Trump: ABD donanması Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemilere yakında eşlik edecek
Otobüs ile tırın çarpıştığı kazada 11 kişi yaralandı
Meteoroloji uyardı: Doğu bölgelerde kuvvetli yağış, kar ve çığ riski var
Bakan Uraloğlu: Hürmüz Boğazı’nda 15 Türk sahipli gemi bulunuyor
Siyonist rejim Filistin topraklarını işgal ediyor: Yüzlerce dönüm araziye daha el konuldu
ABD'den İran'ın Hark Adası'na hava saldırısı
Yükleniyor






