• BIST 100

    9842,1%1,26
  • DOLAR

    35,88% -0,05
  • EURO

    37,31% -0,19
  • GRAM ALTIN

    3284,33% -0,60
  • Ç. ALTIN

    5329,25% 0,34

Muğla eğitim camiası depremin yaralarını sarmak için seferber oldu

GÜNDEM 14.02.2023 12:50:06 0
Muğla eğitim camiası depremin yaralarını sarmak için seferber oldu

Muğla eğitim camiası depremin yaralarını sarmak için seferber oldu

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda tüm ilçelerde mesleki eğitimden halk eğitim merkezlerine, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinden okul öncesi kurumlarına, özel öğretim kurumlarına kadar Muğla eğitim camiası öğrencisinden öğretmenine, kursiyerinden personeline, afetzedelerin acil ihtiyaçlarının giderilmesi ve depremin yaralarının sarılması için seferber oldu.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde etkili olan depremin yaraları, tüm Türkiye’de cansiperane sarılmaya çalışılıyor. Afetzedelere destek olmak için Muğla Valiliği koordinasyonunda, AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve çeşitli kurum ve kuruluşlar çalışmalara aralıksız devam ediyor.

Öğretmen, öğrenci ve veliler, afetzedelerin acil ihtiyaçlarını gidermek için el ele tek yürek oldular. Gıdadan giyim eşyasına, battaniyeden hijyen ürünlerine kadar acil ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri, el birliğiyle hazırlandı. 13 ilçede İlçe Milli Eğitim Müdürleri tarafından belirlenen okullarda toplanan yardım paketleri, elden ele taşınarak afetzedelere ulaştırılmak üzere tırlara yüklenerek deprem bölgesine uğurlandı. İl Müdürü Emre Çay “Bizler yek vücut bir milletiz. Birimizin canı yansa diğerinin yüreği sızlar. Biri dertlense diğeri derman olmak için çabalar. Böyle böyle yaralarımızı saracağız. Çünkü biz kadim ve necip bir milletiz. Destek olan öğretmen, veli ve öğrencilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrenciler, afetzede kardeşlerine moral olması adına oyuncaklar göndererek destek veriyor. Meslek Liseleri depremin yaralarını sarmak için üretiyor. Meslek liseleri, bu zorlu süreçte de var gücüyle çalışarak tüm üretim kapasitesini kullanmaya devam ediyor. Menteşe Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesindeki fırın atölyesinde, besin değeri yüksek ve uzun süre tazeliğini koruyan 20 bin adet “Beslenme Dostu Çöreği” hazırlanarak afetzedelere gönderildi. Fırın atölyesinde, günlük olarak üretilen 10 bin çörek, afetzedelere ulaştırılmaya devam ediyor.

Soba üretimi yapılıyor
Muğla Şehit Ziya İlhan Dağdaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin kimya atölyesinde sıvı sabun, dezenfektan ve hijyen malzemeleri üretilerek yardım tırları ile afet bölgesine gönderildi. Ayrıca afetzedeler için pelit sobası yapılıyor. Deprem bölgesine gönderilecek konteynerlerin bakım ve onarımları da meslek lisesi öğretmenlerinin destek verdiği çalışmalarla gerçekleştiriliyor.

Mobil mutfaklar kuruluyor
Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesinden gönüllü 8 personelimiz, 4 araç ve 18 ton erzak ile intikal ettiği Adıyaman Stadyumu’nda aş evi kurarak depremzedelere ve arama kurtarma ve yardım çalışmalarına katılan ekiplere 3 öğün yemek çıkarıyor. Yiyecek ve içecek hizmetleri bölümü olan turizm meslek liselerinden gönüllü aşçılar da AFAD ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla kurulan mobil mutfaklarda, deprem bölgesinde vatandaşlara sıcak yemek çıkarıyor.

Afetzedeler için tezgah başındalar
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü ile il genelindeki Köy Yaşam Merkezleri ve Halk Eğitimi Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler ve kursiyerler tarafından afetzedeler için battaniye, kışlık atkı, bere, eldiven, çorap, patik, polar giysiler ile çocuklar için oyuncaklar üretiliyor. Üretilen ürünler, Muğla Valiliği koordinasyonunda hazırlanan yardım tırıyla deprem bölgesine gönderildi. Usta öğreticiler tarafından çadırlarda kalan depremzedeler için ilk etapta 1500 uyku tulumu dikilmeye başlandı.

Öğretmenler deprem bölgesinde
Depremin ilk günü Gaziantep’e askeri uçakla intikal eden Muğla MEB AKUB (Arama Kurtarma Ekibi) 15 gönüllü öğretmen ve personeliyle ilk günden itibaren arama kurtarma faaliyetlerine destek veriyor. Aynı zamanda AFAD ve çeşitli arama kurtarma ekiplerinde afet bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan öğretmenler, çadır kentlerin kurulması ve afetzedelerin buralara yerleştirilmesi ve ihtiyaçların dağıtılmasında Mehmetçiğimize ve emniyet güçlerimize destek veriyor.

Afetten etkilenen çocuklara psikososyal destek sunuluyor
İl genelindeki öğretmenevleri ve turizm uygulama otelleri de deprem bölgesinden gelen afetzedelerin hizmetine sunuldu. Depremzede ailelere, öğretmenevleri ve turizm uygulama otellerinde geçici konaklama imkanı sağlanarak ücretsiz yemek hizmetinin yanında giyim ve temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ücretsiz ihtiyaç marketleri oluşturuldu. Konaklanan otel ve misafirhanelerde, çocukların psikososyal destek süreçlerine katkı sağlamak için oyun odaları oyun parkları hazırlandı. Okul öncesi öğretmenleri gönüllü olarak bu çalışmalarda görev alıyor.

Deprem bölgesinden Muğla’ya gelen afetzedeler ve çocuklar için Aile Sosyal Hizmetler ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde rehberlik ve psikolojik danışman öğretmenleri tarafından psikososyal destek çalışmaları yürütülüyor.
[gallery ids=',115668,115669,115670,115671,115672,115673']

Adana'da silahlı saldırı: 1 kişi hayatını kaybetti

Ankara'da 5 kilogram sentetik kannabinoid ele geçirildi

HAMAS'tan Filistinlilerin yerlerinden edilme planına karşı toplantı çağrısı

Kongo'daki çatışmalarda ölü sayısı 3 bine yaklaştı

Guatemala ABD'den sınır dışı edilenleri ülkeye kabul edecek

Samsun'da trafik kazası: 3 yaralı

Rusya ve İngiltere arasında casus krizi

Depremin yıl dönümünde HÜDA PAR Malatya İl Başkanından mezarlık ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Plansız yapılaşmanın bedelini canlarımız ödememeli

Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Mardin’de cinayet şüphelilerine operasyon: 3 tutuklama

Avusturya'da hükümet kurulamıyor

Üç ilde eğitime kar engeli

Bingöl'de tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Rusya'da uçak kazası: 2 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Gazze halkı ABD’nin planını boşa çıkaracaktır

HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanlığı, depremde ölenlerin kabirlerini ziyaret etti

Siyonist Ehud Barak: Trump'ın Gazze planı, hayal ürünü ve sadece bir deneme balonu

Dışişleri Bakanı Fidan Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü

Umut Kervanı, Adıyaman'daki depremde hayatını kaybedenlerin kabirlerini ziyaret etti

Bakan Ersoy: 377 kültür varlığı için restorasyon çalışmalarına başlandı

ABD’de iki uçak pistte çarpıştı

Keşmir'de işgalci Hint ordusunun açtığı ateşte bir kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç; depremde vefat edenlerin kabirlerini ziyaret etti

Burak Gross, 4. Yıldönümünü Büyük İndirimlerle Kutluyor

Malatya'da korkutan iş yangını

Depremin yıl dönümünde mezarlığa akın eden vatandaşların acıları hala tap taze

HÜDA PAR Mardin İl Başkanı Çevik’ten velilere “Seçmeli Ders” çağrısı

Yunanistan'da cumhurbaşkanı yine belirlenemedi

Hiçbir uluslararası sözleşmeye uymayan işgal rejimi, BM insan hakları organından çekildi!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ