• BIST 100

    17148,87%-1,10
  • DOLAR

    45,89% -0,03
  • EURO

    53,47% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6587,90% 0,17
  • Ç. ALTIN

    10725,86% 0,00

Muin Naim: Direnişimizi ve davamızı yaşatmaya devam edeceğiz

30 Kasım 2024, Cumartesi 13:50
30 Kasım 2024, Cumartesi 13:50
Muin Naim: Direnişimizi ve davamızı yaşatmaya devam edeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, işgalci rejimin "Generaller Planı"yla Gazze'nin bir daha kendine gelemeyecek şekilde işgal edilmek istendiğini ancak Allah'ın izni, direnişin gücü ve dirayetiyle bunu gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.

7 Ekim 2023'teki "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından bozguna uğrayan işgalci çeteler, yaklaşık 15 aydır Gazze'ye bomba yağdırıyor. Hala birçok bölgede mücahitlerin direnişiyle karşılaşan ve ciddi kayıplar veren işgal çeteleri, hınçlarını çocuk, kadın ve yaşlı sivil halktan alıyor. 421 gündür devam eden soykırımda işgalci rejimin saldırılarında dün itibariyle şehit sayısı 44 bin 500'e yaralı sayısı ise 106 bine dayandı.

Filistinli Araştırmacı-Yazar Muin Naim, siyonist rejimin uyguladığı "Generaller Planı"nın ne olduğunu, bununla neyi amaçladıklarını, okulların neden bombalandığını, Gazze'de eğitimin ne durumda olduğunu, UNRWA'nın faaliyetlerinin neden yasaklandığını, İslam ümmeti için canları ve mallarıyla büyük bedeller ödeyen Gazze'ye sahip çıkılması için ümmetin neler yapması gerektiği ile ilgili İLKHA muhabirine önemli açıklamalarda bulundu.

"Siyonist rejim Gazze'yi işgal etmek istiyor"

İşgalci rejimin Gazze'yi kanton bölgeye dönüştürme planlarının direniş karşısında etkisiz kaldığına vurgu yapan Muin Naim, "İşgalci rejim, Generaller Planı ile Gazze'yi küçük bölgelerde sıkıştırarak kontrol altında tutmayı hedefliyor. Ancak kuzeydeki Filistinliler hala direniyor. Beyt Lahya'da sınır noktasına bir kilometre uzaklıkta çatışmalar devam ediyor. İşgalci rejim  Generaller Planı'yla Gazze'yi bir daha ayaklanmayacak, bir daha kendine gelemeyecek şekilde işgal etmek istiyor ama Allah'ın izniyle bunu, direnişin gücüyle, dirayetiyle gerçekleştiremeyecek." dedi.

"Hem eğitimimizi hem direnişimizi hem de davamızı yaşatmaya devam ettireceğiz"

Gazze'de sadece okulların bombalanmadığını, camiler ve diğer tüm yapıların da bombalandığını anımsatan Naim, şöyle devam etti:

"Okullar ve üniversiteler Filistin'in ruhudur. Gazze'deki insanlar, yiyecek mi eğitim mi istiyorsunuz diye sorulduğunda eğitim istiyorlar. Gazze, yüzde 99 oranla dünyanın en yüksek okuma yazma oranına sahip bir bölge. Bu bombalamalar, Gazzelilerin eğitimini engellemeyi amaçlıyor ancak biz çadırlarda 60'tan fazla okul kurmuşuz ve eğitimimizi sürdürüyoruz. Üniversitelerimiz online olarak dünyanın her yerinde eğitime devam ediyor. Biz bu işgale karşı kolay kolay pes etmeyeceğiz. Hem eğitimimizi hem direnişimizi hem de davamızı yaşatmaya devam edeceğiz."

"Direniş ruhu ve dava aşkı zafere ulaşacak"

Naim, işgalci rejimin Gazze'yi kısa sürede işgal edebileceğini düşündüğünü ancak 15'inci ayında bile ciddi direnişle karşılaştığına dikkat çekti.

Naim, "Şu anda zaten işgalci rejimin katlettiği 50 bin Filistinlinin içerisinde yüzde 75'e yakını kadın ve çocuk. Erkeklerin de ciddi bir kısmı zaten direnişten değil. Buna bakılırsa direnişin kaybının çok fazla olmadığı görülmektedir. İkincisi, işgal rejimi Gazze'yi bir iki ayda yerle bir edip işgal edebileceğini zannetmişti. Bugün görüyoruz ki 15'inci aya girdik ancak Filistin'in kuzeyinde küçük bölgelerde bile ciddi bir direniş var. İnşallah bu direniş ruhu ve dava aşkı zafere ulaşacak ve işgalci rejim yenilgiye mahkum olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Gazze'nin kurtuluşu ancak fiili destekle olur"

Gazze'de savaşanların sadece Filistin için değil, ümmet için savaştığını vurgulayan Naim, "Gazze'de savaşanlar, canları ve mallarıyla büyük bedeller ödüyorlar. Ümmetin bu kadar aciz kalması düşündürücüdür. Bu cephe ümmetin cephesidir ve ümmetin artık elini taşın altına koyması lazım. Böyle nutuk atarak, konuşma yaparak Filistin, Gazze kurtarılmaz. Gazze'nin kurtuluşu ancak fiili destekle olur. " dedi.

Son olarak İslam alemine çağrıda bulunan Naim, "Gazze'ye yiyecek dahi sokamayan İslam alemi Filistin'e destek verdiğini iddia etmesin. Filistin'e destek vermek isteyen bedel ödemeyi kabul etmelidir. Çünkü Filistin ancak bedel ödemekle kurtulur. Bedel ödemeden kurtulacağını zannediyorsanız hiç düşünmeyin. Filistin'i sahip çıkmak isteyen bedel ödemeyi kabul etmek zorunda." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü

Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı

Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak

Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı

Uganda'da Ebola alarmı: Kongo ile sınırı kapattı

Kenya’da yatılı okulda yangın faciası: 16 ölü, 73 kişi hastaneye kaldırıldı

Siirt’te arazi anlaşmazlığı kavgası: 3 kişi yaralandı

Brezilya Dışişleri Bakanı Vieira Çin'i ziyaret edecek

Çin: Küba'nın yanında durmaya devam edeceğiz

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanlığında bayramlaşma

Yetimler Vakfı Etiyopya'da binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN harp başlıklı atış testini geçti

"Generaller Planı"nı bozan Kassam komutanı İzzeddin el-Beyk şehid oldu

Umut Kervanı Ağrı'da yüzlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Güney Lübnan'da 11 şehit: Hizbullah operasyonlarında bir işgalci asker öldü

BM, siyonist rejimi çatışma bölgelerinde cinsel şiddet uygulayan taraflar listesine aldı

Uluslararası yardım kuruluşları Afganistanlı yetimleri bayram gününde de yalnız bırakmadı

Gazze'de bayram katliamı: 4'ü çocuk 10 Filistinli şehit oldu

Petrol fiyatlarında jeopolitik gerilim etkisi

Umut Kervanı’ndan Ankara’da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti

Bayramda kabir ziyaretleri sürüyor

Bayramda trafik denetimleri devam ediyor

Malatya'da silahlı ve bıçaklı kavga: 3 yaralı

Yetimler Vakfı, Afganistanlı çocuklara yetim aylıklarını dağıttı

ABD'nin tükenen silah stoklarını yenilemesi en az 3 yıl sürecek

ABD, Francesca Albanese'yi yeniden yaptırım listesine aldı

Gaziantep'te kurban kesimi kazaları: 80 kişi yaralandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kolombiya’da iki silahlı grup arasında çatışma: 50 ölü

Ankara'da "16. Geleneksel Ümmet Bayramlaşması" programı gerçekleştirildi

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 7 yaralı

Avrupa'da Ebola salgını alarmı: Önce İtalya şimdi de Avusturya'da karantina kararı

Malatya'da minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 8 yaralı

Umut Kervanı’ndan Van’da kurban organizasyonu: Yüzlerce aileye kırmızı et ulaştırılacak

Rusya ve Kazakistan arasında nükleer enerji ortaklığı