EKONOMİ 27.05.2020 18:02:41 0

MÜSİAD'dan Venezuela'ya 4,5 ton gıda yardımı

MÜSİAD
Haberi Sesli Oku

MÜSİAD'dan Venezuela'ya 4,5 ton gıda yardımı

MÜSİAD'ın Venezuela şubesi, üyelerinin bağışlarıyla hazırladığı ve içerisinde makarna, sıvı yağ, un, şeker, konserve gibi gıdaların bulunduğu 500 gıda kolisini ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Gıda kolilerinin 250'si Venezuela Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı törende, başkent Karakas'ın Valisi Dairo Vivas'a teslim edildi.

Törende konuşan Vivas, 'Kardeş Türk halkının Venezuela Cumhuriyeti ile gösterdiği dayanışmadan ötürü çok minnettarız. Bolivar'ın ülkesi Venezuela olarak bizim de sizin yanınızda olduğumuzu bilin. Yaşasın vatan, Türkiye ve Venezuela.' ifadelerini kullandı.

Diğer 250 kolilik yardım ise yurt dışından gelen ve koronavirüs nedeniyle bir otelde karantinada bulunan ailelere yemek pişirilmesi için bağışlandı.

'İki ülke arasındaki mesafeleri kısaltıyor'

Her iki teslim törenine de katılan Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu, gıda yardımının, şu anda Venezuela'da hem salgın hem de ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor zamanlar geçiren ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını bildirdi.

Mütevellioğlu, 'Bu; çok önemli, başarılı ve burada ülkemizden çok söz ettiren bir girişim. Bunu gerçekleştiren MÜSİAD yetkililerine, üyelerine ve Venezuela temsilciliğine teşekkür ediyorum. Ülkemizden çok uzak coğrafyada bulunan Venezuela ile aramızdaki mesafe böyle faaliyetlerle kısalmaktadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Venezuela Temsilcisi Hayri Küçükyavuz, genel merkez tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen bağış kampanyasına kendilerinin de katıldığını belirterek, ekonomik sıkıntı ve salgın nedeniyle zor günler geçiren Venezuela halkının yanında olmak istediklerini bildirdi.

Rusya: Ukrayna’nın saldırılarında 93 İHA düşürüldü

Döviz kurlarında son durum

Cumhurbaşkanı Yılmaz'dan boykot açıklaması

Eşeği ile sulama kanalına düşen çoban hayatını kaybetti

Batman Belediyesi huzurlu bir bayram için sahadaydı

Doğal gazda kademeli tarife dönemi başlıyor

Altın rekor kırmaya devam ediyor

Mola veren yolcuların bayramı kutlandı

Bayramın 1. günü 70 binin üzerinde ücretsiz yolcu taşındı

Vali Canalp, Batmanlılarla bayramlaştı

Gazze’de tüm fırınlar kapandı: Un ve yakıt stoku tükendi

LGS başvuruları e-Okul üzerinden yapılacak

Meteorolojiden toz taşınımı uyarısı

Bakan Bolat'tan boykot açıklaması: Maddi kaybı olanlar tazminat davası açabilir

Yahudi çeteler Filistinli köylülere saldırdı

Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü, 18 yaralı

Yerlikaya: Ana muhalefetin fütursuz çağrılarını keyifle izleyenlerin başında siyonist israilin gelmesi nasıl bir tezahürdür?

Ensarullah ABD uçak gemisini vurdu

İşgalci ABD Yemen’de sivillere saldırdı: 4 şehit, 2 yaralı

Rusya: Donetsk'te Razliv yerleşim yerini ele geçirdik

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Azerbaycan'da

TESK Genel Başkanı Palandöken'den boykot açıklaması

Gazze'de açlık krizi derinleşiyor

Rusya ile Kuzey Kore 4 kilometrelik köprüyle birleşiyor

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması istişareler başladı

Batman'da trafik kazası: 7 yaralı

Boykot çağrılarına soruşturma başlatıldı

Otomobil takla atarak kaza yaptı: 1 ölü, 1 yaralı

Meteorolojiden soğuk hava ve yağış uyarısı

Bayram tatilinde emniyet kemeri takmayan 17 bin 427 sürücüye işlem

Yükleniyor