• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz

14 Aralık 2025, Pazar 12:14
14 Aralık 2025, Pazar 12:14
Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hizbullah Genel Sekreteri Şeyh Naim Kasım, Hizbullah Kadın Eylem Birimi tarafından düzenlenen bir kutlamada yaptığı açıklamada işgal rejimine ve destekçilerine mesaj verdi.

Konuşmasında Kasım, direnişin önemine ve başarısına dikkat çekerek, dayatılan sözde barışın Lübnan’ı tarihte silme ve işgal rejiminin esaretine teslim olmak olduğunu vurguladı.

“Direnişin kadınlarıyla gurur duyuyorum; kız evlatlarıyla, anneleriyle, eşleriyle, büyükanneleriyle ve toplumumuzda yaşayan tüm kadınlarıyla.” diyen Kasım, direniş kadınlarının izzetin, ahlakın ve vatanseverliğin sancakları olduğu; gelecek nesilleri doğruluk ve doğru istikamet üzere yetiştiren öncüler olduğunu belirtti.

“Hicabınız takvanın bayrağıdır, ona sahip çıkın”

Silahsızlanmaya dikkat çeken Kasım, “Amerika şunu bilsin ki savunacağız; gök yerin üzerine kapansa bile, israilin hedefleri uğruna silahlarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz; velev ki tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi.” dedi.

Direnişin kadınlarına seslenen Kasım, “Kadın, her alanda yetkin olmalıdır; özellikle aile terbiyesinde ve direnişi desteklemede. Sizler, ulusumuzun, Lübnan'ın ve gelecek nesillerin geleceğini inşa etmede ortaklarınızsınız. Hicabınız takvanın bayrağıdır; iffet, samimiyet ve ahlakla ön saflarda yer almanızı sağlar. Ona sahip çıkın. Direnişteki rolünüz zaferlere katkıda bulunmuştur. Kadın aktivizmi, potansiyelleri değerlendiren genel bir çerçevedir; bunun için bir üyelik kartına gerek yoktur. Nerede olursanız olun, direniş yolunda çalışıyorsanız, siz bizdensiniz ve bizimlesiniz.” ifadesini kulandı.

“27 Kasım 2024’teki ateşkes anlaşmasından bu yana yeni bir aşamaya geçilmiştir”

27 Kasım 2024’teki ateşkes anlaşmasından bu yana yeni bir aşamaya girildiğinin altını çizen Kasım, “Bu aşama, kendisinden önceki tüm aşamaları geçersiz kılar. Şimdi farklı bir yaklaşım gerektiren yeni bir aşamayla karşı karşıyayız. Devlet artık Lübnan'ın egemenliğini ve bağımsızlığını pekiştirmekle yükümlüdür ve direniş, anlaşmanın uygulanması ve devlete yardım etme konusundaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmiştir. israilin saldırganlığı, Lübnan için ve hepimiz için bir tehdittir. Dünyadaki hiçbir direniş hareketi, düşmanınınkinden daha güçlü silahlara sahip değildir. Direnişin başarıları özgürleştirmeyle ölçülür. Dünyada 17 yıl boyunca düşmanı herhangi bir eylemde bulunmaktan caydırabilmiş bir direniş yoktur; bu, istisnai bir caydırıcılıktır. Direnişin temel görevi özgürleştirmedir. Direniş, inanç ve fedakârlığa hazır olma üzerine kuruludur. Saldırının gerçekleşmesini engellemek direnişin görevi değildir. Caydırıcılığı sağlamakla görevli olanlar devlet ve ordudur; direnişin görevi ise onları desteklemektir. Direnişin görevi, devlet ve ordu görevini yerine getiremediğinde devreye girip karşı koymaktır. Ordu koruma sağlayamıyorsa, ondan silahlarını bırakmasını mı talep edeceğiz? Direniş korumayı başaramamış ve israil saldırganlığını artırmışsa, o zaman güçlerin silahsızlandırılmasını mı isteyeceğiz?” şeklinde konuştu.

“Teslimiyet, Lübnan’ın ortadan kalkması anlamına gelir”

“Direniş, Lübnan ordusuyla mümkün olan en üst düzeyde iş birliğine hazırdır.” ifadesini kullanan Kasım, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Direniş, Lübnan’ın ve direnişinin gücünden yararlanan bir savunma stratejisini kabul etmektedir; ancak Amerika ve israile teslimiyetle sonuçlanacak herhangi bir çerçeveyi kabul etmez. Devletin sorunu, devleti ayağa kaldırmak için silahın sınırlandırılması değildir. Önerilen biçimiyle silahın tek elde toplanması, Amerikan–israil talebidir. Bu mantıkla silahın sınırlandırılması, Lübnan’ın gücünün idamı anlamına gelir. Devletin sorunu direniş değildir; sorun, üzerine dayatılan yaptırımlar ve yaygınlaşmış yolsuzluktur. Teslimiyetle birlikte Lübnan ayakta kalamaz; Suriye bunun önümüzdeki açık örneğidir. israil varlığı tehdit etmektedir ve sunduğu tek seçenek teslimiyettir; bunun sonucu da Lübnan’ın İsrail yönetimi altına girmesidir. Teslimiyet, Lübnan’ın ortadan kalkması anlamına gelir. israil düşmanının, Seyyid Nasrallah ve şehit komutanların suikastından sonra uyguladığı plan, Hizbullah’ı tamamen yok etmek ve direnişi idam etmekti. Üli’l-Be’s Savaşı’nda, düşmanın Hizbullah’ı ortadan kaldırma ve direnişi yok etme hedefini boşa çıkarmayı başardık. Direnişin varlığı; hayatın, halkın ve başı dik durmanın varlığı demektir. Birliğimiz ve kararlılığımız sayesinde savaş çıkmayabilir; eğer savaş çıkarsa da hedeflerine ulaşamayacaktır. Bu, bizim açımızdan son derece açıktır.”

“Devletin taviz vermeyi bırakması gerekiyor”

Lübnan devletinin taviz vermeyi bırakması gerektiğinin altını çizen Kasım, “Amerika şunu bilsin ki savunacağız; gök yerin üzerine kapansa bile, İsrail’in hedefleri uğruna silahlarımızın elimizden alınmasına izin vermeyeceğiz; velev ki tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi. Buna asla izin vermeyeceğiz; bu olmayacak. Biz Hüseyin’in evlatlarıyız. İşte bizim söyleyeceğimiz budur. Tavrımız nettir ve bundan asla geri adım atmayacağız. Bu, en onurlu ulusal duruştur ve karanlık, suç dolu bir geçmişe sahip olanlardan herhangi bir onay ya da tanıklık gerektirmez. Direniş dört büyük başarıya imza attı: Toprağı özgürleştirdi, zorluklara karşı direndi, 2006’dan 2023’e kadar düşmanı caydırdı ve direnişçilerin ve direniş halkının efsanevi kararlılığı sayesinde Lübnan’ın işgal edilmesini ve kökten yok edilmesini engelledi. Eğer Lübnan teslim olursa, tarihi silinir ve geleceği kalmaz. israil ile Lübnan’da ne Müslümanlara ne de Hristiyanlara yer kalır. Barrack, Lübnan’ı Suriye’ye ilhak etmek istiyor; böylece azınlıklar bu uçsuz bucaksız denizde kaybolacak veya göç etmeye zorlanacak. Dikkat edin, proje çok tehlikeli ve Lübnan belki de yok olabilir. Onlar ordunun güçlenmesini istemiyorlar; onlar Lübnan’ı güçsüz görmek istiyor, böylece çözümleri dayatmaları kolaylaşır. Devletin taviz vermeyi bırakması gerekiyor. Açık bir mantık var. Müzakereler bağımsız bir süreçtir, bu da saldırıların devam edeceği anlamına gelir. Devleti geri adım atmaya ve hesaplarını yeniden gözden geçirmeye davet ediyorum: Önce anlaşmayı uygulayın, ardından savunma stratejisini tartışın. Devlet vatandaşlarını korumakta yetersizken, bizden kendimizi savunmamamızı istemeyin.” (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 769'a yükseldi

Şırnak’ta trafik kazası: Irak uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı

Pekin'den Güney Çin Denizi'nde "savaş hazırlığı" tatbikatı

Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında

Batman'da aranan 37 kişi yakalandı

Yarıyıl tatili sona eriyor, okullar pazartesi açılıyor

Pezeşkiyan: İran'da fitne planlarını Trump ve siyonist rejim yürütüyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılmasına tepki

Şehitlerin bedenlerine uzanan karanlık sistem: Siyonist rejimin "organ bağışı" yalanı

Mersin’de bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 47 gözaltı

MTV taksit ödemeleri için son 3 gün

DENEYAP Teknoloji Atölyeleri öğrenci seçme sınavı başvuruları başladı

Ters yönde ilerleyen sürücüye 9 bin TL ceza

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Sivas’ta ziyaretlerde bulundu

Kastamonu’da asayiş ve narkotik uygulaması

81 il için yerel yatırım konuları güncellendi

Hasan Selame'den sarsıcı mesaj: İşgal zindanlarında hareket eden iskeletlere döndük

Guterres’ten sert uyarı: Birleşmiş Milletler temmuza kadar parasız kalabilir

Ağrı-Kağızman yolunda mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

Yetimler Vakfı, Bangladeş'te ocak ayı yetim aylıklarını dağıttı

Atlas Çağlayan’ın ailesine yönelik tehdit soruşturmasında bir gözaltı

Filistin'de ev yıkımıyla başlayan süreç: İşgal adım adım derinleştiriliyor

Batman'da gıda denetiminde uygunsuz işletmelere 263 bin TL ceza kesildi

Şanlıurfa’da havalimanı çevresinde sis etkili oldu

Emeklilerin fark ödemeleri 4 Şubat’ta hesaplara yatacak

Şanlıurfa’da pazar günü planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Dr. Yükselmiş: Bel fıtığı 20'li yaşlarda giderek artıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze'de şehit sayısı 71 bin 769'a yükseldi

Şırnak’ta trafik kazası: Irak uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti

Uludağ’da telesiyej arızası: Mahsur kalan 51 kişi kurtarıldı

Pekin'den Güney Çin Denizi'nde "savaş hazırlığı" tatbikatı

Gaziantep’te sahte parayla hayvan dolandırıcılığı: 3 şüpheli yakalandı

Siirt’te kamyon ile otomobil kafa kafaya çarpıştı

Bakan Yumaklı: Su verimliliği seferberliği 3 yaşında