• BIST 100

    17113,65%2,49
  • DOLAR

    43,65% 0,02
  • EURO

    51,92% 0,20
  • GRAM ALTIN

    6946,22% -2,65
  • Ç. ALTIN

    11731,12% -0,15

"Namazla Buluşan Kahramanlar" projesi büyük ilgi gördü

03 Şubat 2025, Pazartesi 12:13
03 Şubat 2025, Pazartesi 12:13
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

"Namazla Buluşan Kahramanlar" projesi büyük ilgi gördü

Yarıyıl tatilinde çocukları cami ve namaza alıştırmak amacıyla düzenlenen “Namazla Buluşan Kahramanlar” projesi, ödül töreniyle sona erdi. Programa katılan veliler, erken yaşta ibadet alışkanlığının önemine vurgu yaparak projeye destek verdi.

Siirt İl Müftülüğü tarafından yarıyıl tatilinde 7-16 yaş arası çocuk ve gençleri cami ve namaza alıştırmak amacıyla hayata geçirilen "Namazla Buluşan Kahramanlar Projesi: Sevap Avcıları Aranıyor" kapsamında ödül töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Siirt İl Müftülüğü tarafından organize edilen törene, Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, Siirt Müftü Vekili İbrahim Ensari, projenin sponsoru hayırsever Zekeriya Altunkum, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Muhammed Aygan Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, ardından sinevizyon gösterimi ve öğrencilerin hadis okumalarıyla devam etti.

"Çocuklarımız için büyük bir fırsat"

Törende konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, "Çocuklarımızın camilerde namaz kılmayı öğrenmesi, hadislerle ve Kur'an-ı Kerim ile büyümesi toplumsal değerlerimiz açısından büyük bir kazanımdır. Bu proje sayesinde çocuklarımızın manevi gelişimlerine önemli katkılar sağlanıyor. Büyükler olarak bu tür projelerin ne kadar kıymetli olduğunu biliyor ve mutlulukla karşılıyoruz." dedi.

"Sevap Avcıları" ödüllerine kavuştu

Program koordinatörü Servet Kılıç, törende yaptığı konuşmada, hayatın farklı dönemlerinde ibadeti ertelemenin sonuçlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: "15 yaşında küçüktüm, bilemedim. 20 yaşında gençtim, ilgilenmedim. 30'da 'Şimdi erken' dedim. 40 yaşında işime gücüme daldım. 50'de niyetlendim, 60'ta 'hastalığım geçsin' dedim. 70'te yaşlandım, 80'de bana sordular 'Neredeydin?' cevap veremedim."

Kılıç, çocukların erken yaşta camiyle buluşmasının ve ibadete alışmasının önemine vurgu yaptı.

Siirt Müftü Vekili İbrahim Ensari ise "Ara tatilde 2 hafta boyunca zamanlarını camide ayet ve hadis ezberleyerek, cemaatle namaz kılarak geçiren çocuklarımız, gerçek anlamda 'sevap avcıları'dır. Burada kendilerine verilen hediyeler, yaptıkları ibadetlerin karşılığı değil; çünkü sevabın dünyada bir karşılığı olamaz." dedi.

"Dijital çağın ve yozlaşmanın tehdit ettiği bu dönemde bu program çok kıymetli"

Programın sponsoru hayırsever iş insanı Zekeriya Altunkum da yaptığı konuşmada, çocukların camide geçirdiği zamanın önemine dikkat çekerek, "Bu proje vesilesiyle çocuklarımız cemaatle namaz kıldı, Fatihadan sonra hep birlikte 'Amin' diyerek cami ruhunu yeniden yaşattı. Sabah namazlarına velileriyle birlikte gelmeleri, özlenen bir toplum yapısının yeniden inşa edildiğini gösteriyor. Mescitler sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda birer eğitim ve sosyalleşme merkezidir. Dijital çağın ve yozlaşmanın tehdit ettiği bu dönemde, hocalarımız ve çocuklarımız büyük bir başarıya imza attılar." ifadelerini kullandı.

"Küçük yaşta cami sevgisini kazanan bir çocuk asla yanlış yola sapmaz"

Namazla Buluşan Kahramanlar Projesi'nde birinciliği kazanan 8 yaşındaki Yusuf Yahya Sevgili'nin babası Hasan Sevgili, törende duygusal anlar yaşadı. "Oğlumla birlikte bu 15 günlük etkinliğe katıldık. Çocuklarımızın namaza, hadislere ve sünnete sevgiyle yaklaşması beni çok mutlu etti. Dün oğlum bana, 'Baba, program bittikten sonra da sık sık camiye gidelim mi?' diye sordu. Bu benim için her şeyden daha kıymetliydi. Zaten Kur'an kursuna gitmesi için uyarıda bulunmam gerekmiyordu, ezan okunduğunda kendi kendine camiye gidiyor. Anne ve babalara tavsiyem çocuklarını erken yaşta camiye göndersinler, onlara bu aşkı aşılasınlar. Namaz, dinin direğidir; küçük yaşta cami sevgisini kazanan bir çocuk asla yanlış yola sapmaz." çağrısında bulundu.

Velilerden Hamit Aga ise programın önemine vurgu yaparak, "Maalesef çevremiz çok kötü. Anne babaların çocuklarını koruması için bu tür etkinlikler büyük bir fırsat. 15 gündür çocuğumu camiye gönderdim ve çok faydasını gördüm. Muhammed hocamız çocuklarla yakından ilgilendi, onlara hadis, namaz ve Kur'an öğretti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Program, ödüllerin takdim edilmesi ve plaket sunumunun ardından çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi. (İLKHA)

 

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

salihseyhan@seyhanlarajans.com

Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam

Konya ve ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü

Milli Eğitim Bakanlığı 81 ile Ramazan genelgesi gönderdi

Mersin'de Sarısu Deresi’nde taşkın incelemesi

Şırnak'ta 1 kilo 431 gram Skunk ele geçirildi: 2 kişi tutuklandı

Mersin genelinde sağanak etkili oluyor

Siirt’te kontrolden çıkarak devrilen kamyonun sürücüsü yaralandı

Pakistan uzaya gözlem uydusu gönderdi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçmeli ana dil dersi çağrısı

Demir: Çifte vatandaş olup siyonist işgal güçlerine katılanlar Türkiye’de yargılanmalı

Arjantin'de hükümetin iş yasasını değiştirme planına karşı protesto

Hindistan'da maden kazasında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Eskişehir'de uyuşturucu operasyonu: 10 tutuklama

Sema Silkin Ün: Gazze, tüm ümmet ve insanlık için ağır bir imtihan

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde

Madagaskar'ı Gezani Kasırgası vurdu: 36 ölü, 6 kayıp

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Gazze sadece ümmetin değil, tüm insanlığın imtihanıdır

Fransa'da Nils Fırtınası etkili oluyor: 1 ölü, 1 ağır yaralı

ABD savaş gemileri birbiriyle çarpıştı: 2 kişi yaralandı

ANFİDAP Sözcüsü Prof. Dr. Ünal: STK'lar olarak elimizden geldiğince Gazze'nin sesi olmaya gayret ediyoruz

Siirt'te yeni öğrenci yurdunun açılışı ertelendi

İthal damızlık hayvanlarda sağlık kontrolleri 8 ilde sürdürülüyor

Özlem Ajans'tan yeni albüm çalışması: Şehid 16 çok yakında yayında

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Diyarbakır'da zihinsel engelli yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor

Japonya'da kar felaketi: 46 ölü, 558 yaralı

Meksika'da kızamık salgında ölü sayısı artıyor

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde yaşanan çığda mahsur kalan 4 personeli kurtardı

Bulgaristan'da seçim hükümeti kuruluyor

Meteorolojiden bazı bölgeler için fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam