• BIST 100

    11082,63%-1,23
  • DOLAR

    41,60% 0,10
  • EURO

    48,83% 0,12
  • GRAM ALTIN

    5139,96% -0,50
  • Ç. ALTIN

    8519,01% 0,24

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

11 Eylül 2024, Çarşamba 00:01
11 Eylül 2024, Çarşamba 00:01
Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Narin’in cesedini dereye bırakan N.B.’nin, tutuklu Salim Güran tarafından ’tehdit edildiği’ iddiası

Diyarbakır’da Narin Güran’ın cesedini taşıdığını itiraf eden zanlı N.B. sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, tutuklu amca Salim Güran’ın, "Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini ileri sürdü.
Merkez Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’ndeki Eğertutmaz Deresi’nde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde, cesedi oraya götürdüğünü itiraf eden N.B. (48), jandarma ifadesinin ardından savcılığa ve buradaki ifade işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilerek "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" gerekçesiyle tutuklandı.
N.B. ifadesinde, Narin’in cesedini derenin kenarına bıraktığı zaman üzerine bir taş koyduğunu hatırladığını söyledi. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdiğini, üstüne bir taş koyduğunu itiraf eden N.B., “Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim’in bana dediği ’Arif’in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm’ şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran’dan korkmuştum" dedi.
Olay günü muhtar Salim Güran ile Narin’in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini söyleyen N.B., "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin’in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim. Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin’in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin’in hiçbir akrabası bana Narin’in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım” ifadelerini kullandı.
Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, N.B.’nin diğer şüpheli Salim Güran’ın kendisine teslim ettiği Narin Güran’a ait cesedi çuvala koyarak dere kenarına gömdüğüne dair ikrarda bulunduğu ifade edilerek, "Şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı" kaydedildi.
Kararda, şu ifadeler yer aldı:
"Soruşturmanın henüz tamamlanmamış oluşu ve tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 5. maddesinde öngörülen geçerli şüphe sebeplerinin, Anayasanın 19. maddesinde belirtilen kuvvetli belirtinin ve CMK’nin 100/1. maddesinde öngörülen kuvvetli suç şüphesini gösterir somut delillerin mevcut olduğu müsnet suç için kanunda öngörülen cezanın alt ve üst sınırı, müsnet suçun CMK 100/3. maddesinde belirtilen katalog suçlardan oluşu, verilmesi beklenen cezaya göre şüphelinin kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel bulunması, tutuklama tedbirinin ölçülü olması ve bu safhada adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından şüphelinin CMK 100 ve devamı maddeleri gereğince tutuklanmasına karar verilmiştir."

Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"

Konya'dan siyonistlerin Küresel Sumud Filosu'na müdahalesine tepki: Sumud onurumuzdur

DSÖ'den kolera salgını uyarısı

Bursa’da Küresel Sumud Filosu'na destek nöbeti sürüyor

Belçika Dışişleri Bakanlığı, siyonist rejimin büyükelçisini bakanlığa çağırdı

Dışişleri Bakanlığı: Vatandaşlarımızın durumu yakından takip ediliyor

Fransa'da ülke genelinde grev

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı

Siyonistlerin saldırıları nedeniyle hastanelere erişim son derece tehlikeli hale geldi

İkinci dalga yelken açtı

Narin Güran cinayetinde 3 sanığa tahliye kararı

Husumetlilerin tartışması kanlı bitti: 1 yaralı

Meloni: Filonun Filistin halkına bir faydası yok

Afyonkarahisar'da TIR ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Etiyopya’da inşaatın ahşap iskelesi çöktü: 30 ölü

'Aktivistler Aşdod Limanı’nda, sağlık durumları iyi'

Azeri ve Ermeni devlet başkanları Kopenhag’da görüştü

Çernobil'de tedirgin eden gelişme: OHAL ilan edildi

Nijerya'da Lassa ateşi hastalığı nedeniyle 166 can kaybı

Ağrı'da aileler arasında çıkan kavgada 4 kişi yaralandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs için mücadelemiz sürecek

Tahran Üniversitesi'nde patlama: 1 ölü, 2 yaralı

Avrupa Siyasi Topluluğu 7'nci Zirvesi Kopenhag'da başladı

İstanbul’da sahte plakalı ve çakarlı araca 334 bin TL ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şeker pancarı alım fiyatı belli oldu

Gana'da altın madeninde göçük: 6 ölü

İran'da 5,3 büyüklüğünde deprem

Bingöl’de Küresel Sumud Filosu’na destek yürüyüşü

Küresel Sumud Filosu'ndaki son gemi "Marinette" ilerleyişine devam ediyor

Kızıltepe halkı Gazze için meydanlara akın etti

"Filistin bu ümmetin mücadeledeki mihenk taşıdır"