• BIST 100

    10956,05%0,50
  • DOLAR

    40,69% 0,23
  • EURO

    47,51% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4449,65% 0,35
  • Ç. ALTIN

    7077,27% 0,00

Netanyahu'nun Gazze'yi tamamen işgal planı onaylandı

08 Ağustos 2025, Cuma 06:54
08 Ağustos 2025, Cuma 06:54
Netanyahu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Siyonist rejim Güvenlik Kabinesi, sözde Başbakan Netanyahu'nun Gazze Şehri'ni ele geçirme ve ardından tüm Gazze Şeridi'ni işgal etme planını onayladı. Direniş güçleri ise işgal girişimlerine karşı ağır bedeller ödetileceği uyarısında bulundu.

Siyonist rejim sözde Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Gazze Şeridi'ni tamamen işgal etmeye yönelik planı, bugün erken saatlerde Güvenlik Kabinesi tarafından onaylandı. Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, ordunun ilk etapta Gazze Şehri'ni hedef alacağı, bu süreçte sivil halka sözde "insani yardım" sağlanacağı öne sürüldü.

Siyonist rejim basınına göre, yaklaşık 10 saat süren yoğun tartışmaların ardından plan onaylandı. Ancak karara, başta Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir olmak üzere bazı üst düzey askeri yetkililer karşı çıktı. Yedioth Ahronoth gazetesi, Zamir'in milyonlarca insanın tahliyesinin imkânsız olduğunu ve böylesi bir planın hem askerleri hem de HAMAS'ın elindeki esirleri büyük riske atacağını vurguladığını aktardı.

Siyonist rejimin planına göre, Gazze Şehri'nde kalan HAMAS mensupları kuşatılacak, şehir aşamalı olarak işgal edilecek ve saldırı daha sonra orta kesimlerdeki mülteci kamplarına yayılacak. Axios sitesine konuşan bir rejim yetkilisi, sivillerin 7 Ekim'e kadar Gazze Şehri'nden tahliye edilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Uluslararası tepkiler ise gecikmedi. BM Genel Sekreter Yardımcısı Miroslav Jenča, bu planın Filistinli sivillerin ve siyonist rejimin elindeki esirlerin hayatını daha da tehlikeye atacağını ifade etti.

ABD merkezli NBC televizyonu ise uydu görüntülerinin, siyonist ordunun büyük bir kara saldırısına hazırlandığını ortaya koyduğunu aktardı. Görüntülerde sınırda yoğun askerî yığınak ve hareketlilik gözlemlendi.

Öte yandan, işgal ordusunun mayıs ayında başlattığı "Gideon'un Savaş Arabaları" saldırısı kapsamında yalnızca Haziran ve temmuz aylarında 40'tan fazla işgal askeri öldürülmüştü. Askerî ve güvenlik çevreleri, bu operasyonun başarısız olduğunu açıkça dile getirmişti.

Direniş grupları ise siyonist rejimin yeni işgal planına karşı sert bir direnişle karşılık vereceklerini duyurdu. Açıklamalarda, "Gazze'yi işgal etmeye kalkanlar ağır bedeller ödeyecek" uyarısı yapıldı.

Halihazırda işgal ordusu, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin büyük bölümünü ve kuzey ile orta kesimlerde bazı alanları elinde tutuyor. (İLKHA)

İstanbul'da 1,9 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Mardin’de silahlı kavga: 2 ölü

672'nci gününde siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı devam ediyor

HAMAS'tan üç günlük küresel eylem çağrısı

Netanyahu'ya net mesaj: Gazze işgale boyun eğmeyecek

Lübnan'da direniş ayakta: Hükümet siyonist rejime ve ABD'ye teslim oldu

Direniş güçlerinden sert uyarı: Gazze'yi işgal planı yeni bir bataklık olur

HAMAS: Ateşkes anlaşmasına çok yaklaştık ancak Netanyahu ve ABD engel oldu

Netanyahu'nun Gazze'yi tamamen işgal planı onaylandı

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak yağmur ve kuvvetli fırtına uyarısı

ABD'de elektrik hattına çarpan helikopter düştü: 2 ölü

ABD orman yangınları kontrol altına alınamıyor:

İngiltere ve Fransa'nın anlaşmasından sonra göçmen gözaltıları başladı

Siirt Valiliği: Eruh'taki silahlı kavgada 1 ölü, 1 yaralı, 6 gözaltı

Sözlü tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Kenya'da uçak kazası: 6 ölü

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen yakalandı

Feribot seferlerine fırtına engeli

BM: Gazze'de özellikle çocuklar arasında açlık ve yetersiz beslenme krizi giderek derinleşiyor

Fransa'da orman yangınlarında 16 bin hektardan fazla alan kül oldu

Mısır'dan Yunanistan'a nota

Traktör römorkundan düşen lastik trafiği birbirine kattı

Siyonist rejim Lübnan'a saldırdı: 6 şehit

Papua Yeni Gine'de 5,9 büyüklüğünde deprem

Putin ve BAE Devlet Başkanı Al Nahyan bir araya geldi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ABD'ye gitti

Tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Türkiye ile Senegal arasında 4 anlaşma imzalandı

Arakçi’den Gazze için İİT’ye olağanüstü toplantı çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da 1,9 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi

Mardin’de silahlı kavga: 2 ölü

672'nci gününde siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı devam ediyor

HAMAS'tan üç günlük küresel eylem çağrısı

Netanyahu'ya net mesaj: Gazze işgale boyun eğmeyecek

Lübnan'da direniş ayakta: Hükümet siyonist rejime ve ABD'ye teslim oldu

Direniş güçlerinden sert uyarı: Gazze'yi işgal planı yeni bir bataklık olur