• BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu

13 Şubat 2023, Pazartesi 15:45
13 Şubat 2023, Pazartesi 15:45
Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için bütün imkânlarını seferber eden Nilüfer Belediyesi, Hatay Samandağ’da aşevi kurdu. Hatay’da çadırkent kurmak için de harekete geçen Nilüfer Belediyesi, deprem bölgesinden Bursa’ya gelen afetzedelere de hem barınacakları yer buluyor, hem de ihtiyaçları için destekte bulunuyor.
Büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından bütün Türkiye’de olduğu gibi Nilüfer’de de yapılan yardımlar her geçen gün ihtiyaçlara göre genişletilerek sürdürülüyor. Bölgeye şimdiye kadar 200’ü aşkın yardım malzemesi taşıyan tır gönderen Nilüfer Belediyesi, en acil ihtiyaç olan yemek konusunda da bir çalışma başlattı. Hafta sonunda Hatay’ın Samandağ ilçesinde aşevi kuruldu. 5 aşçı, 6 kurulum ekibi, kaynakçı, elektrikçi ve su tesisatçısıyla birlikte hizmet veren aşevinde sabahları sıcak çorba, öğlen ve akşamları da sıcak yemek dağıtımına başlandı. Atatürk Sahil Parkı’ndaki aşevine gelenlerden isteyenler yemeklerini orada yiyor, isteyenler de kaplarla evlerine götürebiliyor. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ile Mehmet Temirtaş da aşevinin çalışmalarına katıldı.
Bölgeye geçen hafta gönderilen Nilüfer Belediyesi’nin gönüllü çalışanları ile sağlık ekibi de afetzedelere destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi yine Hatay Samandağ’da kısa sürede bir çadırkent kurmak için de hazırlıklarını yapıyor. Bölgede ilk etapta üç sahra çadırı kuruldu, 10 adet de konteyner gönderildi. Bölgeye ilk etapta toplam 60 konteyner göndermeyi planlayan Nilüfer Belediyesi, 150 çadırı da kısa sürede kurarak depremzedeleri yerleştirecek.
Nilüfer Belediyesi ayrıca yardımseverlerin de desteğiyle bin adet yatak, nevresim, battaniye, çok sayıda soba, su tankeri, bin adet musluklu bidon, odun, dezenfektan malzemesi gibi ihtiyaçları da bölgeye göndermeye hazırlanıyor.
Herkes deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için canla başla çalışırken Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi’nin kursiyer kadınları ve öğretmenleri de yaralara merhem olabilmek için dikiş makinalarının başına geçti. NİLSEM kursiyerleri deprem bölgesine gönderilmek için şimdiye kadar 150 nevresim takımı ve battaniye dikti. Kursiyerler ihtiyaç oldukça çalışmalarını sürdürecek.
Deprem bölgesinde çalışmalar devam ederken, Bursa’ya gelen depremzedelere destek için de Nilüfer Belediyesi imkânları seferber etti. Yardımseverlerle birlikte Bursa’ya gelen depremzedeler için barınacakları ev bulmak amacıyla “Evim evin olsun” kampanyası başlatan Nilüfer Belediyesi yaklaşık 50 aileyi evlere yerleştirdi ve bu ailelerin ihtiyaçlarını karşıladı. “Evim Evin olsun” kampanyası için başvurular www.nilufer.bel.tr/evimevinolsun bağlantısı üzerinden devam ediyor.
Nilüfer Belediyesi Bursa’ya gelen depremzedelerin maddi ihtiyaçlarının yanı sıra, psikolojik olarak da yanlarında olmaya çalışıyor. Bu gayeyle belediye bünyesindeki psikologlar isteyen afetzedelere psikolojik destek verecek. Bu destekten yararlanmak isteyenler 4441603 numaralı telefondan kayıt yaptırabilir.
Depremzedelere yardım etmek isteyen Bursalıların yardımları Üçevler Spor Tesisleri’ndeki alanda toplanmaya devam ediliyor. Bursa’ya gelen afetzedeler giysi ve erzak ihtiyaçlarını yine Üçevler Spor Tesisleri’ndeki merkezden karşılayabiliyor.
[gallery ids=',112769,112770,112772,112773']

Gazze ablukasını kırmak için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

AFAD, Sındırgı depremi raporunu yayımladı

Çin ve Hindistan arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

İran'da otobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İran'da helikopter düştü

Rusya, Ukrayna'yı füze ve İHA'larla vurdu

Japonya'da yeni başbakan yarın belirlenecek

Mardin’de durdurulan araçta 1 kilogram kokain ele geçirildi

Vietnam'daki tayfunda ölü sayısı 51'e yükseldi

Erzurum’da 54 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Muğla açıklarında 35 düzensiz göçmen yakalandı

YÖK Başkanı Özvar Amasya Üniversitesi akademik yılı açılışında konuştu

ABD-Venezuela gerilimi tırmanıyor

Ağyatan Lagünü kumul erozyonuna karşı korunuyor

Münih Havalimanı'nda drone alarmı: Çok sayıda uçuş iptal edildi

Siirt'te kuyumcuya sahte altın satan 3 kişi yakalandı: 1 tutuklama

Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 13 öğrenci hastaneye kaldırıldı

STSO Başkanı Kuzu: Nefes kredisi işletmelerimiz için adeta nefes olacak

Hakkari’de trafik kazası: 3 yaralı

Otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı

İzmir’de sakız ağaçlarında ilk hasat yapıldı

Eminönü’nde Gazze için özgürlük nöbeti

TOKİ'den dolandırıcılık uyarısı

Orman emvali taşımacılığında yeni dönem: Takip sistemi zorunlu oluyor

Soykırım destekçisi Trump'tan HAMAS'a tehdit: Pazar günü son şansınız yoksa cehennem kopacak!

HÜDA PAR heyetinden Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne ziyaret

Mersin Barosu’ndan Sumud Filosu açıklaması: İnsani yardımın engellenmesinin hukukta ve vicdanda yeri yoktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü

Esnaflardan ortak karar: 7 Ekim’de tüm gelirler Gazze’ye bağışlanacak

Rusya'da hafif uçak kazasında 2 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze ablukasını kırmak için İtalya'dan çıkan 11 gemi yoluna devam ediyor

AFAD, Sındırgı depremi raporunu yayımladı

Çin ve Hindistan arasında direkt uçuşlar yeniden başlıyor

İran'da otobüs kazası: Ölü ve yaralılar var

İran'da helikopter düştü

Rusya, Ukrayna'yı füze ve İHA'larla vurdu

Japonya'da yeni başbakan yarın belirlenecek