• BIST 100

    14864,84%0,67
  • DOLAR

    43,15% 0,25
  • EURO

    50,27% 0,03
  • GRAM ALTIN

    6194,18% 0,00
  • Ç. ALTIN

    10114,17% 0,41

Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu

13 Şubat 2023, Pazartesi 15:45
13 Şubat 2023, Pazartesi 15:45
Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nilüfer Belediyesi afet bölgesinde aşevi kurdu

Deprem bölgesinde yaraların sarılması için bütün imkânlarını seferber eden Nilüfer Belediyesi, Hatay Samandağ’da aşevi kurdu. Hatay’da çadırkent kurmak için de harekete geçen Nilüfer Belediyesi, deprem bölgesinden Bursa’ya gelen afetzedelere de hem barınacakları yer buluyor, hem de ihtiyaçları için destekte bulunuyor.
Büyük yıkımın yaşandığı Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından bütün Türkiye’de olduğu gibi Nilüfer’de de yapılan yardımlar her geçen gün ihtiyaçlara göre genişletilerek sürdürülüyor. Bölgeye şimdiye kadar 200’ü aşkın yardım malzemesi taşıyan tır gönderen Nilüfer Belediyesi, en acil ihtiyaç olan yemek konusunda da bir çalışma başlattı. Hafta sonunda Hatay’ın Samandağ ilçesinde aşevi kuruldu. 5 aşçı, 6 kurulum ekibi, kaynakçı, elektrikçi ve su tesisatçısıyla birlikte hizmet veren aşevinde sabahları sıcak çorba, öğlen ve akşamları da sıcak yemek dağıtımına başlandı. Atatürk Sahil Parkı’ndaki aşevine gelenlerden isteyenler yemeklerini orada yiyor, isteyenler de kaplarla evlerine götürebiliyor. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Zafer Yıldız ile Mehmet Temirtaş da aşevinin çalışmalarına katıldı.
Bölgeye geçen hafta gönderilen Nilüfer Belediyesi’nin gönüllü çalışanları ile sağlık ekibi de afetzedelere destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Nilüfer Belediyesi yine Hatay Samandağ’da kısa sürede bir çadırkent kurmak için de hazırlıklarını yapıyor. Bölgede ilk etapta üç sahra çadırı kuruldu, 10 adet de konteyner gönderildi. Bölgeye ilk etapta toplam 60 konteyner göndermeyi planlayan Nilüfer Belediyesi, 150 çadırı da kısa sürede kurarak depremzedeleri yerleştirecek.
Nilüfer Belediyesi ayrıca yardımseverlerin de desteğiyle bin adet yatak, nevresim, battaniye, çok sayıda soba, su tankeri, bin adet musluklu bidon, odun, dezenfektan malzemesi gibi ihtiyaçları da bölgeye göndermeye hazırlanıyor.
Herkes deprem bölgesindeki ihtiyaçların karşılanması için canla başla çalışırken Nilüfer Belediyesi Sürekli Mesleki Eğitim Merkezi’nin kursiyer kadınları ve öğretmenleri de yaralara merhem olabilmek için dikiş makinalarının başına geçti. NİLSEM kursiyerleri deprem bölgesine gönderilmek için şimdiye kadar 150 nevresim takımı ve battaniye dikti. Kursiyerler ihtiyaç oldukça çalışmalarını sürdürecek.
Deprem bölgesinde çalışmalar devam ederken, Bursa’ya gelen depremzedelere destek için de Nilüfer Belediyesi imkânları seferber etti. Yardımseverlerle birlikte Bursa’ya gelen depremzedeler için barınacakları ev bulmak amacıyla “Evim evin olsun” kampanyası başlatan Nilüfer Belediyesi yaklaşık 50 aileyi evlere yerleştirdi ve bu ailelerin ihtiyaçlarını karşıladı. “Evim Evin olsun” kampanyası için başvurular www.nilufer.bel.tr/evimevinolsun bağlantısı üzerinden devam ediyor.
Nilüfer Belediyesi Bursa’ya gelen depremzedelerin maddi ihtiyaçlarının yanı sıra, psikolojik olarak da yanlarında olmaya çalışıyor. Bu gayeyle belediye bünyesindeki psikologlar isteyen afetzedelere psikolojik destek verecek. Bu destekten yararlanmak isteyenler 4441603 numaralı telefondan kayıt yaptırabilir.
Depremzedelere yardım etmek isteyen Bursalıların yardımları Üçevler Spor Tesisleri’ndeki alanda toplanmaya devam ediliyor. Bursa’ya gelen afetzedeler giysi ve erzak ihtiyaçlarını yine Üçevler Spor Tesisleri’ndeki merkezden karşılayabiliyor.
[gallery ids=',112769,112770,112772,112773']

Ankara Valisi Şahin: Doğru ve güvenilir habercilik vazgeçilmezdir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Uyuşturucuyla mücadelenin takipçisi olmaya devam edeceğiz

Ukrayna'da Oreşnik füzesi alarmı: BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Yaban keçisi avlayanlara 4 ilde 3,9 milyon lira ceza kesildi

Dışişleri Bakanı Fidan: SDG 10 Mart mutabakatına uymalı

Kuzey Kore'den Rusya'ya "koşulsuz destek" açıklaması

Hindistan'da otobüs kazası: 9 ölü 40 yaralı

Malatya Büyükşehir Belediyesi karla mücadelede 12 bin 768 kilometrede çalışmalarını sürdürüyor

Bursa’ya kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlere kar uyarısı

Yetimler Vakfı soğuk kış gününde yetimlerini unutmadı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, AB yetkilileriyle görüştü

Belediye Başkanı Geçit: Basın, şehrin hafızasıdır

İşgal rejimi 90 günde bin 193 kez ihlal yaptı, 484 şehit

Yeni Zelanda'da onlarca balina karaya vurdu

talep ediyor. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliğinden "KDV istisnası" açıklaması

Bakan Şimşek, enflasyon tahminini açıkladı

Diyarbakır’da buz tutan su kulesi tehlike saçıyor

Limanlarda aralık ayı yük elleçlemesi 49,8 milyon ton oldu

Türkiye’den Batı Trakya’daki okul saldırısına kınama

Fransa'yı Goretti Fırtınası vurdu: 6 yaralı

Dışişleri Bakanı Fidan Endonezya Dışişleri Bakanı ile görüştü

Mersin’de işletmelerin denetimleri devam ediyor 

Siirt’te yüksek riskli parotis ameliyatı gerçekleştirildi

Meteoroloji’den Marmara ve Ege için fırtına uyarısı

Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile KDP Başkanı Barzani görüştü

Uzmanlardan dolandırıcılık uyarısı: Kapınıza gelen pakete dikkat

Mersin'de kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Siirt'te kar yağışı nedeniyle mahsur kalan öğrenci servisi kurtarıldı

Konya Valisi Akın: Olumsuz hava koşullarının yol açtığı hasarlar hızla giderilecek

Almanya'da kış fırtınası: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara Valisi Şahin: Doğru ve güvenilir habercilik vazgeçilmezdir

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Uyuşturucuyla mücadelenin takipçisi olmaya devam edeceğiz

Ukrayna'da Oreşnik füzesi alarmı: BMGK'ya acil toplantı çağrısı

Yaban keçisi avlayanlara 4 ilde 3,9 milyon lira ceza kesildi

Dışişleri Bakanı Fidan: SDG 10 Mart mutabakatına uymalı

Kuzey Kore'den Rusya'ya "koşulsuz destek" açıklaması

Hindistan'da otobüs kazası: 9 ölü 40 yaralı