• BIST 100

    10858,52%-2,02
  • DOLAR

    41,65% 0,20
  • EURO

    48,93% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5207,22% 0,96
  • Ç. ALTIN

    8575,61% 0,66

Nilüfer Belediyesi’nden depremzedelere barınma desteği

16 Şubat 2023, Perşembe 16:35
16 Şubat 2023, Perşembe 16:35
Nilüfer Belediyesi’nden depremzedelere barınma desteği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Nilüfer Belediyesi’nden depremzedelere barınma desteği

Nilüfer Belediyesi, büyük yıkıma neden olan iki depremin ardından bölgeden gelen depremzedeler için hem tesislerinin kapılarını açtı hem de “Evim Evin Olsun” kampanyası ile onlara konaklama imkânı sağladı. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, Hatay’dan gelen Küçük Ailesi’ni de ziyaret ederek, gereken desteği sürdüreceklerini söyledi.
Nilüfer Belediyesi, büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından yaraları sarmak için bütün imkânlarını seferber etti. Deprem bölgesinde aşevi ile çadırkent kuran ve her türlü desteği sağlayan Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya gelen afetzedelere de barınma desteği veriyor. Evim Evin Olsun kampanyasını başlatan Nilüfer Belediyesi, yardımseverlerin desteği ile deprem bölgesinden Bursa’ya gelen ailelere yaşamlarını sürdürebilecekleri ev sağlıyor. Kampanya çerçevesinde şimdiye kadar 65 eve, 307 kişi yerleştirildi.
Bu kampanya çerçevesinde eve yerleştirilen ailelerden biri de, Hatay Antakya’da deprem felaketini yaşayan Küçük Ailesi oldu. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, yardımseverlerin desteğiyle Konak Mahallesi’nde bir eve yerleştirilen ve akraba olan iki aileyi ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaşadıkları karanlık günü anlatan aile üyeleri, ilk depremde ağır hasarlı evlerinden yaralı olarak kurtulduklarını, ikinci depremde de bir evin yıkıldığını anlattı. Depremde çok sayıda yakınlarını kaybettiklerini ifade eden Küçük Ailesi, Bursa’daki yakınlarının yanına geldiklerini, ardından da Nilüfer Belediyesi’nin kendilerine kucak açtığını belirtti. Depremzede aile, destekleri için Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür etti.
Depremzedelerin yaralarını sarmak ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için ilk günden itibaren büyük bir çaba harcadıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de, ellerinden gelen desteği vermeye devam edeceklerini söyledi.
Nilüfer Belediyesi, Bursa’ya gelen bazı depremzedeleri de kendi tesislerinde ağırlıyor.
Nilüfer’e gelen depremzede aileler, Nilüfer Belediyesi’nin Alaaddinbey Mahallesi’ndeki 7 bungalov evden oluşan Bizim Bahçe Engelsiz Sosyal Yaşam Merkezi’nde yaşamlarını sürdürüyor. Çocuklarıyla beraber Kahramanmaraş ve Hatay’dan gelen depremzede aileler burada konaklarken, temel ihtiyaçlarını da Dayanışma Marketi’nden gideriyor. Bu zor zamanda kendilerine verilen destek için teşekkür eden ailelerin yeni yaşamlarına uyumu için Nilüfer Belediyesi desteğini sürdürüyor.
Şimdiye kadar Bursa’ya gelen 28 depremzedeye eşya desteği sağlayan Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Dayanışma Marketi’nden de bin 424 depremzedeye gıda, giysi, bebek bakım, hijyen malzemesi gibi ihtiyaç malzemesi sağladı.
[gallery ids=',124166,124167,124168,124169']

Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi

Fransa'da silahlı saldırı: 2 ölü, 5 yaralı

Mısır'da esir takası için müzakereler başlıyor

Gürcistan'da seçim sonuçları protesto edildi

Japonya’da 5,7 büyüklüğünde deprem 

Şanlıurfa’da motosiklet park halindeki araca çarptı: 2 yaralı

Çekya'da seçimleri ANO Partisi kazandı

Siyonist işgalcilerden Gazze'de yeni katliam: 7'si çocuk 17 şehit

Aksa Tufanı Operasyonu'nun yıl dönümünde Bursa’dan siyonist zulme tepki

Kütahya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

Şanlıurfa’da ‘Gazze’ye vefa, Sumud’a destek’ yürüyüşü düzenlendi

Anamur'da "Peygamberimiz, Cami ve Namaz" konferansı büyük ilgi gördü

Sakarya'da Gazze ve Sumud Filosu için yürüyüş

Japonya'nın yeni lideri Sanae Takaichi oldu

MOSSAD casuslarıyla iş birliği yapan avukat İstanbul'da yakalandı.

Venezuela: ABD ülkede kukla hükümet kurmayı planlıyor

Gürcistan'da halk yerel seçimler için sandık başında

Malatya'da yalnız yaşayan adam ölü bulundu

Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yol almaya devam ediyor

Siyonistlerin alıkoyduğu 137 aktivist İstanbul'da

Antalya'da uyuşturucu operasyonları: 18 tutuklama

AB ile Rusya arasında tanker krizi

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan "Gazze'ye destek yürüyüşlerine katılın" çağrısı

Filistin'e verdiği destek haberlerinden dolayı İLKHA muhabirine plaket verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tepkilerin gölgesinde başlayan festivalin çıkışında bıçaklı kavga: 6 yaralı

D-100'de otomobil traktöre çarptı: 2 yaralı

Tüm tepkilere rağmen "ahlaksız festival" başladı

Kolombiya, ABD'den F-16'ların alımını durdurdu

Çin'de Matmo tayfunu alarmı

Bingöl'de orman yangını

HÜDA PAR heyeti Mardin’de aşiret ve kanaat önderleri ile buluşma programı düzenledi