• BIST 100

    14915,65%1,02
  • DOLAR

    43,12% 0,21
  • EURO

    50,20% -0,08
  • GRAM ALTIN

    6245,46% 0,83
  • Ç. ALTIN

    10147,72% 0,77

Nisan ayında meydana gelen kazalarda 205 kişi öldü 31 bin kişi yaralandı

07 Mayıs 2025, Çarşamba 16:58
07 Mayıs 2025, Çarşamba 16:58
Nisan ayında meydana gelen kazalarda 205 kişi öldü 31 bin kişi yaralandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Geçtiğimiz nisan ayında Türkiye genelinde meydana gelen 51 bin 591 trafik kazasında 205 kişinin öldüğü, 31 bin 239 kişinin ise yaralandığı belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Trafik İstatistik Bülteninde trafik kazaları ve sonuçlarının türlerine göre dağılımı, ölümlü-yaralanmalı kazaların oluş şekline göre türleri, nedenleri ve uygulanan trafik cezalarına ilişkin bilgiler paylaşıldı.

Bültende geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen 51 bin 591 trafik kazasından 21 bin 905'inin ölümlü ve yaralanmalı olarak kayıtlara geçerken geriye kalan 29 bin 686'sının ise maddi hasarlı kaza olduğu açıklandı.

22 bin trafik kazasında 31 bin kişi yaralandı

Nisan ayı içerisinde ölümle neticelenen 170 trafik kazasında 205 kişinin öldüğü, yaralanmalı olarak kaydedilen 21 bin 735 trafik kazasında ise 31 bin 239 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı belirlendi.

Ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının oluş şekline bakıldığında 21 bin 905 trafik kazasından 7 bin 761'i yandan çarpma, 3 bin 296'sı yayaya çarpma, 2 bin 793'ü devrilme-savrulma veya takla, 2 bin 492'si arkadan çarpma, 2 bin 22'si yoldan çıkma ve geriye kalan 3 bin 544'ü ise karşılıklı çarpışma, engel/cisim ile çarpışma, duran araca çarpma, yan yana çarpışma gibi şekillerde gerçekleştiği görüldü.

Paylaşılan istatistiklerde ölümlü-yaralanmalı trafik kazalarının araç sayısına bakıldığında kazaların yüzde 39,53'ü tek, 53,92'si iki ve 6,53'ünün çok araçlı kaza olduğu belirlenirken kazalara neden olan unsurlarda yüzde 90,08 oranıyla sürücü, 8,41 yaya, 0,67 yolcu, 0,59 araç ve 0,23'ününde de yolun kusurlu olduğu tespit edildi.

Trafik kazalarının en çok meydana geldiği iller sıralamasında İstanbul 1'inci

Sürücünün kusurlu görüldüğü 23 bin 770 trafik kazasından 8 bin 565'inde araç hızını yol, hava ve trafiğin gerektirdiği şartlara uydurmamaktan, 3 bin 999'unun kavşak, geçit ve kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş önceliğine uymamaktan, 2 bin 119'unun arkadan çarpma, bin 925'inin dönüş kurallarına uymama, bin 923'ünün şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymama ve 5 bin 239 kazanın ise alkollü araç kullanma, aşırı hız, hatalı park etme gibi kusurlardan kaynaklandığı belirtildi.

37 bin 45 trafik kazasından 17 bin 223'ünde otomobil, 8 bin 256'sında motosiklet, 4 bin 731'inde kamyonet, 3 bin 377'sinde bisiklet ile motorlu bisiklet ve geriye kalan 3 bin 458'inde ise minibüs, kamyon, otobüs ve traktör gibi araçlar yer alıyor.

İllere göre dağılımının yapıldığı bültende 2024 yılının ilk ayında meydana gelen 8 bin 334 trafik kazasıyla İstanbul birinci sırada yer alırken 7 bin 200 trafik kazasıyla Ankara 2'nci ve 3 bin 370 trafik kazasıyla İzmir 3'üncü sırada yer aldı.

Trafik cezalarının yüzde 81'ini alkollü araç kullananlar oluşturdu

Yayımlanan bültende uygulanan trafik cezalarının dağılımına bakıldığında nisan ayında 27 bin 444 işlemin 22 bin 173 sayısıyla yüzde 80,79 oranını alkollü olarak araç kullananlar oluştururken yüzde 5,23'lük oranını 100 ceza puanını dolduran, 0,34'ünü 5 kez hız limitini aşan ve geriye kalanını ise diğer işlemler oluşturuyor. (İLKHA)

Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı

Malatya'da yoğun sis etkili oluyor

Gümüşhane’de kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi

Myanmar'da genel seçimlerin ikinci turu yapılıyor

Güney Afrika'da orman yangınlarında 100 bin hektarlık alan zarar gördü

Rusya Belogorye yerleşim yerini kontrol altına aldı

Isparta’da denetimlerde 52 aranan kişi yakalandı

Malatya’da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara

Azerbaycan’dan Ermenistan’a 979 tonluk benzin sevkiyatı: 18 vagonluk tren yola çıktı

ABD'de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi'ne yönelik öfke dalgası büyüyor

“DSİ’nin teslim ettiği suyu musluklara akıtamayan Ankara Büyükşehir Belediyesi var”

Kuzey Avrupa, Goretti Fırtınası'nın etkisi altına girdi

Balıkesir'de zincirleme kaza: 1 ölü, 10 yaralı

Şanlıurfa'da mesken yangını büyümeden söndürüldü

Pakistan'da düzenlenen operasyonda 12 militan etkisiz hale getirildi

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 54 seferini iptal etti

Tunceli’de yoğun kar nedeniyle 2 gün süreyle eğitime ara verildi

Kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller

Bingöl’de eğitime kar engeli

Siyonist rejimden Lübnan'a 10'dan fazla hava saldırısı

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Seçimi Sonuçlandı

Erzincan’da durdurulan otobüste 1 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Sivas’ta kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya-Adıyaman yolunda şiddetli kar yağışına karşı ekipler yoğun çaba harcıyor

Adana’da kuvvetli sağanak: Siteyi su bastı, istinat duvarı çöktü

Malatya'da Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Kocaeli'de motosiklet ve scooterların trafiğe çıkışı yasaklandı

Malatya-Kayseri yolunda yoğun kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor

Küba’da gizemli virüs salgını hızla yayılıyor