-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
Norveç veliaht prensesin oğlu tecavüz suçlamalarıyla yargılanıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in oğlu Marius Borg Hoiby, dört tecavüz suçlaması ve 30'dan fazla başka suçlamayla karşı karşıya.
Norveç Veliaht Prensesi Mette-Marit'in en büyük oğlu, Oslo'da tecavüz, aile içi şiddet, mala zarar verme, uyuşturucu suçları ve trafik ihlalleri de dahil olmak üzere bir dizi suçlamayla yargılandı.
En ciddi suçlamalar arasında, 29 yaşındaki Marius Borg Hoiby'nin 2018 ile 2024 yılları arasında birçok kadına tecavüz ve cinsel istismarda bulunduğu, hatta bazı eylemleri kurbanlar uyurken kendi kendine filme aldığı iddiaları yer alıyor.
Savcılar, 19 Mart'a kadar sürmesi planlanan davada suçlu bulunması halinde 16 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceğini söyledi.
Hoiby, daha hafif suçlamaların bazılarını kabul etti ve daha önce "akıl sağlığı sorunları" yaşadığını ve "uzun süredir madde bağımlılığıyla mücadele ettiğini" iddia etmişti.
Ancak salı sabahı başlayan duruşmada, dört tecavüz suçlamasının tamamına da suçsuz olduğunu savundu.
Savcı Sturla Henriksbo, AFP haber ajansına verdiği demeçte, Hoiby'nin "ailesi nedeniyle ne daha hoşgörülü ne de daha ağır bir şekilde cezalandırılacağını" söyledi.
Norveç tahtının varisi Veliaht Prens Haakon'un üvey oğlu olan Hoiby, 2024 yılında çeşitli iddia edilen kabahatler nedeniyle defalarca gözaltına alındı. Ağustos 2025'te hakkında iddianame hazırlanmış ancak Pazar gününe kadar yargılanmayı beklerken serbest bırakılmıştı; Pazar günü ise tekrar gözaltına alınmıştı.
Veliaht Prenses Mette-Marit'in önceki ilişkisinden olan oğlu Hoiby'nin kendisi herhangi bir kraliyet unvanına veya resmi göreve sahip değil. Ancak annesi, Cuma günü yayınlanan Epstein dosyalarının son bölümünde yüzlerce kez adının geçmesinin ardından yeniden gündeme geldi.
Mette-Marit, 2019'da Norveç medyasına verdiği demeçte, Jeffrey Epstein ile temas kurduğunu itiraf ederek şunları söylemişti: "Yanlış bir karar verdim ve Epstein ile herhangi bir temas kurmuş olmaktan pişmanım. Bu son derece utanç verici." (İLKHA)
Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı
İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem
ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı
Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama
Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı
Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı
Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı
Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı
Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti
BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor
İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu
Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi
Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz
ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı
Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti
Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı
Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!
Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı
Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu
Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı
Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi
Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı
Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var
Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı
Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi
NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti
Avrupa'da ülkeler arasında gerilim: Almanya, Macaristan'ı 'AB'ye sadakatsizlikle' suçladı
Mücteba Hamaney'den sahte bayrak girişimi uyarısı: Türkiye ve Umman'a saldırılar İran tarafından yapılmadı
Yozgat'ta feci kaza: 1 ölü, 5 yaralı
Yükleniyor







