"Nüfus Politikaları Kurulu" oluşturuldu

Tarih: 25.12.2024 07:54 Güncelleme: 25.12.2024 07:54
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde Nüfus Politikaları Kurulu kuruldu.

Aile ve sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, "Nüfus Politikaları Kurulu" kurulmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmî Gazete'de yayımlandı.

Kurul, Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında, Adalet Bakanı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı, İçişleri Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı, Diyanet İşleri Başkanı, İletişim Başkanı, Strateji ve Bütçe Başkanı ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanından oluşacak.

Kurul "Nüfus politikaları alanında genel koordinasyonu sağlamak, nüfus politikalarının oluşturulması ve uygulanmasında görev ve sorumluluğu bulunan kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği sağlamak ve bu kapsamda hazırlanacak eylem planı aracılığıyla planlı ve bütüncül bir yaklaşımla çalışmaları koordine etmek, nüfus politikaları ile ilgili yürütülen ulusal ve uluslararası çalışmaları izlemek ve değerlendirmek, gerektiğinde politika uygulamalarına yönelik etki analizleri yaptırmak, nüfus politikaları ile ilgili çalışmalarda birden fazla kurumun görev ve yetki alanına giren hususlarda, komiteler veya çalışma grupları oluşturmak ve bunların iş programları ile çalışma usul ve esaslarını belirlemek, demografik yapıda meydana gelen değişimler ile doğurganlık oranının azalmasına neden olan faktörleri ve bunların ortaya çıkardığı sonuçları kapsamlı olarak incelemek ve gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamak, doğurganlık hızının nüfusun yenilenme seviyesinin üzerinde tutulması ve aile kurumunun güçlendirilmesi suretiyle sağlıklı ve dinamik nüfus yapısının korunması için kısa, orta ve uzun vadeli politikaların oluşturulmasını sağlamak ve kurul kararları ve eylem planının uygulama sonuçlarını değerlendirmek." görevlerinden sorumlu olacak. (İLKHA)

Musk ABD'de yeni parti kurma konusunda anket yaptı

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı

İşgal rejimi ve ABD İstanbul'da protesto edildi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: İklim Kanunu'nun alelacele kabul edilmesini rasyonel bulmuyoruz

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Gaziantep'te ilk defa kalça artroskopisi ameliyatı yapıldı

Şanlıurfa’da “Çağın Kerbelası Gazze” programına davet

DUS yerleştirme sonuçları açıklandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ve İran'a saldırılarının arka planında Filistin halkına diz çöktürme siyaseti yatıyor

Kerbelâ'dan Gazze'ye: Aşure Günü'nün anlamı ve Müslümanların ortak sorumluluğu

Şanlıurfa’da cami çıkışı silahlı saldırı: 2 yaralı

Hz. Nuh'u anma programı Cizre Hz. Nuh Camii'nde başladı

Umut Kervanı, Hatay’daki yangın mağdurlarının yanında

Bursa Valiliği'nden sıcak hava uyarısı

Siirt’te mahalle buluşmalarının 11’incisi Dumlupınar Mahallesi’nde gerçekleştirildi

Zebihullah Mücahid: Rusya Afganistan'ı tanıyarak cesur bir adım attı

Saman yükleyen işçilerin sıcak, ağırlık ve yorgunlukla imtihanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü

Molla Şenlik: Günümüz Kerbela'sında Hüseyinler Gazze'de şehid ediliyor

Geçit: "Çilesiz semt pazarına market ve kütüphane kazandıracağız"

Siirt'te silahlı aile kavgası: 3 kişi yaralandı

Gazze'de kullanılan silahlar "sahada denenmiş" etiketiyle pazarlanıyor

IAEA uzmanları İran'dan ayrıldı

Gazze direnişinden yeni darbe: 3 işgalci öldü, çok sayıda yaralı var

Peygamber Sevdalılarından karikatür tepkisi: Rezaletin adı İslam düşmanlığıdır

Alçaklığa sessiz kalmadılar: Adana’da Leman’a öfke

Tüp fiyatları el yakıyor: Vatandaş bahçede ateşle yemek yapma noktasına geldi

Gaziantep "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde yer aldı

Çiftçiye 344 milyon lira tarımsal destek

Şanlıurfa’da Peygamberimize yapılan hakarete ve Gazze’deki zulme tepki

Yükleniyor