• BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00

Nuhspor Kadın Futbol Takımı’nın başarısı, Şırnak’taki kızlara ilham oldu

GÜNDEM 30.03.2023 16:40:07 0
Nuhspor Kadın Futbol Takımı’nın başarısı, Şırnak’taki kızlara ilham oldu

Nuhspor Kadın Futbol Takımı’nın başarısı, Şırnak’taki kızlara ilham oldu

Şırnak’ta 5 yıl önce kurulan Nuhspor Kadın Futbol Takımı’nın başarısı, kentteki kız çocuklarının bu branşa yönelmesini sağladı.
Şırnak’ta 2019 yılında kurulmasının ardından Amatör 3. ve 2. Lig’lerde sürdürdüğü başarılı futbol serüveni sonrası geçen yıl Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kadınlar 1. Ligi’ne yükselen Nuhspor Kadın Futbol Takımı’nın performansı, kentteki kız çocuklarına ilham kaynağı oldu. Kadrosunu 3 Azerbaycanlı futbolcuyla güçlendiren Şırnak ekibi, ligde oynadığı 18 maçtan 10 galibiyet, 5 beraberlik, 3 yenilgi alarak 35 puanla grubunda üçüncü sırada yer alıyor.

Mehmet Emin Yürek: 'Şırnak’ın artık terörle değil, sporla anılmasını istiyoruz'
Aldıkları başarılı sonuçlarla ligde şampiyonluk adayı 3 takımdan biri olan Şırnak Nuhspor Kadın Futbol Takımı, hazırlıklarını sürdürüyor. Kulüp Başkanı Mehmet Emin Yürek, “Biz üç yıl içinde, 3. Lig’den 2’ye, 2’den 1’e çıkmayı başardık. Biz, hem ilimizde, hem de ülkemizde isim yapmaya başladık. Bizim amacımız Şırnak’ın artık terörle değil, sporla anılmasını istiyoruz. Gençlerimizin artık bu yeşil sahalara çıkmaları tek temennimiz. Bununla alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Bütün ilçelerde altyapıyı oluşturacağız. Amacımız özellikle kadın futbol takımıyla daha iyi tanıtmak” dedi.

Murat Umaç: 'Çocuklarımız spor ve sanatsal alanda Türkiye genelinde nam salacaktır'
Şırnak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Umaç, “Şırnak terör ve huzursuzlukla anılan bir şehrimizdi. Çocuklarımız spor, sanatsal alanda Türkiye genelinde nam salacaktır. Artık insanlar Türkiye ve uluslararası alanda Şırnak denildiğinde, spor başarısıyla anılacaktır. Şu anda 1. Lig’de mücadele eden bir kadın futbol takımımız var. Bu kadın futbol takımımız süper lige çıkmak için mücadele veriyor. Takım ön sıralarda, umudumuz gelecek sezon Süper Lig’de oynayan bir kadın futbol takımı oluşturmak” diye konuştu.

Gizem Yanlıgaş: 'Futbol erkek oyunu değil, futbolu kadınlar da oynayabilir'
Dört sezondur Şırnak Nuhspor takımında oynadığını belirten Gizem Yanlıgaş, 'Bu armayı gurur ile taşıyorum. Şırnak Nuhspor 3. Lig’deydi. 3’ten 2’ye, 2’den 1. Lige çıktı. Ve şu anda süper lig yolunda da emin adımlarla ilerliyoruz. Süper Lig’e çıkmak için iyi rakiplerimiz var ve onlara karşılaştık, iyi puanlar aldık. Futbolun erkek oyunu olmadığını 10 yıldır herkese gösterdik. Erkeklerde milli takım olduğu gibi, kadın milli takımımızda var. Ben 15 yıldır futbol oynuyorum. Şırnak’ta son 3-4 yıldır kızların futbola ilgisi gündeme geldi. Önyargıları yavaş yavaş kırıyoruz. Futbol erkek oyunu değil, futbolu kadınlar da oynayabilir. Bizde erkekler kadar savaşabiliriz” ifadelerini kullandı.

İşgalcilerden Batı Şeria'da yeni yıkım tebligatları

Yetimler Vakfı kurban etlerini Diyarbakır'daki yetim ailelere ulaştırıyor

Mardin’de Kurban Bayramı denetimleri artırıldı

HÜDA PAR heyetinden bayramda görev başındaki personellere ziyaret

Şanlıurfa’da genç Yasinlerden yüzlerce aileye kurban eti

"Hayırseverlerin desteğiyle muhtaçların sofralarına aş olmaya devam edeceğiz"

Bingöl’de aynı bölgede iki ayrı trafik kazası

Trump'tan "akıl dışı" karar: Los Angeles'a binlerce ulusal muhafız gönderme emri

Bayramın ilk üç gününde 2 bin 238 trafik kazası: 26 ölü, 3 bin 590 yaralı

Umut Kervanı, Kurban Bayramı’nda İskenderun’daki ihtiyaç sahibi aileleri unutmadı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı, Kurban Bayramı’nda yüzleri güldürdü

Umut Kervanı Ağrı Derneği yüzlerce aileye kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi

Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı seferberliği: Et yardımları yarın kapılarda olacak

Gazze'de katliam sürüyor: Bayramın 3. gününde 21 şehit

Kahramanmaraş Umut Kervanı muhtaç ailelere kurban eti ulaştırdı

UNRWA: Gazzeliler yoğun ateş altında açlıktan yerde sürünerek yardım arıyor

HÜDA PAR Ağrı İl Başkanı ve Teşkilatı, Kurban Bayramı’nda hastaları ziyaret etti

Uçar: Örnek bir aile için şartsız fedakârlık gerekir

Kurban Bayramı'nın üçüncü gününde Gazze yine kana bulandı

El-Halil'de Filistinli genç şehit edildi

Gazze'de yardım merkezleri "katliam noktasına" dönüştü

Ağrı'da kaybolan kız çocuğu birkaç saat sonra bulundu

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinli çiftçilere saldırdı

Gazze'de yardım noktalarına yönelik iki yeni katliam: En az 4 şehit, 70 yaralı

HAMAS: Siyonist rejimin bayramda işlediği katliamlar soykırımın devamı niteliğinde

Bogota'da başkan adayı Miguel Uribe'ye seçim mitinginde silahlı saldırı

Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyredecek

Lübnan'dan siyonist rejimle her türlü temasa karşı uyarı

ABD'de göçmen protestoları: Trump, sert müdahale sinyali verdi

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi: 2,4 milyondan fazla sivil aç bırakılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ