GÜNDEM 18.02.2023 13:30:08 0

Nurdağı’ndaki depremzedeler geçici sıcak yuvalarına ay sonunda kavuşuyor

Nurdağı’ndaki depremzedeler geçici sıcak yuvalarına ay sonunda kavuşuyor
Haberi Sesli Oku

Nurdağı’ndaki depremzedeler geçici sıcak yuvalarına ay sonunda kavuşuyor

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ağır yıkıma uğrayan Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde başlatılan geçici barınma merkezi inşaatları hız kazandı. İnşaat alanındaki çalışmalar dron ile görüntülenirken vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı barınmasını sağlayacak evlerin ay sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı öğrenildi.
Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6’lık iki büyük depremde en ciddi hasarı alan yer Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlk belirlemelere göre 4 bin 787 acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık binanın tespit edildiği ilçede, 2 bin 500 civarında vatandaş hayatını kaybederken, binlerce vatandaş da yaralandı.

Ev konforundaki geçici barınma merkezi inşaatı da hız kazandı
Yaşanan afet sonrası çadır kentlerde yaşamlarını sürdürmeye çalışan vatandaşlar için konteyner kent çalışmaları devam ederken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonuyla Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından depremzede vatandaşların daha güvenli ve sağlıklı yerlerde barınmasını sağlayacak olan geçici barınma merkezi inşaatı da hız kazandı.

'Projeyi ay sonunda tamamlamayı hedefliyoruz'
Dron ile görüntülenen çalışmalarda depremzedeler için yapılan geçici evler net olarak belirginleşirken, çalışmaların ay sonunda tamamlanması hedefleniyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Emlak Konut Genel Müdür Yardımcısı Alim Kaplaner, 'Projemiz ile 220 dönüm alanda alt yapısı kurulu geçici yaşam alanı oluşturulacak. İçerisinde sıcak suyu, her türlü eşyasıyla depremzede vatandaşlarımıza teslim edilecek. Projeyi ay sonunda tamamlamayı hedefliyoruz. İlk günden beri var gücümüzle çalışıyoruz. Bu alanda Nurdağı için 12 bin 500 civarında vatandaşımız barınma sağlayacak. Aynı şekilde İslahiye ilçesine de aynı oranda barınma merkezi inşa ediyoruz. Yani İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde toplam 25 bin depremzede vatandaşımızın barınacağı geçici yaşam alanı oluşturacağız. Şu an temellerimiz tamamlandı. Alt yapı çalışmaları devam ediyor, duvarlar örülüyor. Aynı zamanda malzeme tedarikleri sağlanıyor. Bu alanda vatandaşlarımız için, çocuklar için sosyal alanlar da oluşturuyoruz. Devletimizin tüm imkanları burada. Biz de var gücümüzle bitirmek için uğraşıyoruz' dedi.

Adana'dan Gazze'ye destek mesajı

Şanlıurfa'da tekbirler Gazze için getirildi

İstanbul'un dört bir yanı tekbir ve salavatlarla inledi

Ankara’da “Tekbir Cuması Yürüyüşleri” ile Filistin’e destek verildi

Siirt’te geceyi Gazze için tekbirler aydınlattı

Ağrılılar tarafından anlamlı yürüyüş düzenlendi

Mardin halkı Gazze için “Cuma tekbiri” etkinliğine icabet etti

Gazze için yürekler bir attı: Batman halkı sokağa indi, direnişe selam gönderdi

Cizre semaları Gazze için tekbir sesleri ile inledi

Bursa’da Gazze için tekbir sesleri yükseldi

Meteorolojiden sarı kodlu uyarı

BM: Esad rejiminin devrilmesinden bu yana 400 bin Suriyeli ülkelerine döndü

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gıda zehirlenmesi şikayetiyle 11 kişi hastaneye kaldırıldı

Çin, ABD'ye yönelik gümrük vergilerini yüzde 125'e çıkardı

Gazze'de can kaybı 50 bin 912'ye yükseldi

İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında 24 şirkete kayyum atandı

ABD'de 3 kişiyi taşıyan küçük bir uçak düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Şara ile görüştü

HÜDA PAR'ın merhum Malatya İl Başkanı Dönmezer vefatının sene-i devriyesinde yad edildi

Şanlıurfa'da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna'ya 21 milyar euro askeri yardım

UNRWA: Gazze'de durum daha da kötüye gidiyor

Filistin'e Yürüyüş Platformu'ndan "Mersin Limanı’ndaki sevkiyatı durdurun" çağrısı

Bingöl'de dağ muzu tezgâhlarda yerini aldı

Beton mikseri şarampole devrildi: 2 yaralı

Hafif ticari araç kontrolden çıkarak yola savruldu: 2 yaralı

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda 13 bin 362 yolcuya hizmet verildi

Bingöl'de "kasten öldürme" suçundan aranan şahıs yakalandı

Şırnak'ta ticari araç takla attı: 1 yaralı

Yükleniyor