• BIST 100

    9577,46%-1,12
  • DOLAR

    34,00% 0,32
  • EURO

    37,84% 0,68
  • GRAM ALTIN

    2819,11% 0,35
  • Ç. ALTIN

    4560,04% 0,75

ÖĞ-DER Genel Başkanı Gökmen: Filistin'de yüzbinlerce çocuk eğitim öğretimden mahrum

EĞİTİM 7.09.2024 13:34:05 0
ÖĞ-DER Genel Başkanı Gökmen: Filistin

Yeni eğitim-öğretim yılı münasebetiyle başkanlar toplantısı sonrası basın mensuplarıyla bir araya gelen ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, 11 aydan fazladır Filistin'de devam eden soykırıma dikkat çekerek, Filistin'de yüzbinlerce çocuğun eğitim öğretimde

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Genel Başkanı Numan Gökmen, eğitimde değişen bir şeyin olmadığını söyledi.

Eğitim-öğretim alanındaki çalışmaları gözden geçirdikleri toplantılarının hayırlara vesile olmasını dileyen Gökmen, "2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Ancak İlk gündem maddemiz, maalesef bir bomba sesiyle hayata veda eden çocukların ülkesi Filistin. Değil eğitim hakkı, yaşam hakkı, barınma hakkı ve benzeri hakları terör devleti israil tarafından elinden alınan on binlerce öğrenci ve öğretmenin acısıyla karşı karşıyayız." dedi.

Gökmen, "Şu paylaşacağım rakamlar bu acı gerçeği bizlere bir daha gösteriyor. Soykırımın başlamasından bu yana hastanelere ulaştırılan şehit sayısı en az 16 bin 673'ü çocuk, 11 bin 270'i kadın olmak üzere 40 bin 786 şehid, yaralı sayısı ise 94 bin 224 oldu. Şehit edilenlerin ve yaralananların yüzde 70'ten fazlasını çocuklar ve kadınlar oluşturuyor. Filistin Merkezi İstatistik Bürosu Gazze Şeridi’nde her saat 4 çocuğun şehit edildiğini açıkladı." şeklinde belirtti.

"Maalesef İslam ülkeleri Filistin’i koruma, kollama konusunda sınıfta kalmıştır"

Filistin'de yüzbinlerce çocuğun eğitim-öğretimden mahrum olduğuna dikkat çeken Gökmen, "Filistin’de yüzbinlerce çocuk eğitim öğretimden mahrum, yüzlerce öğretmen ise şehit oldu. Filistin’de olup bitenleri burada anlatmak mümkün değil. Maalesef İslam ülkeleri Filistin’i koruma, kollama konusunda sınıfta kalmıştır. Aynı şekilde batılı devletler de sınıfta kalmıştır. Bu zulüm batılı ülkelerin çocuklarına yapılsaydı acaba sessiz kalabilirler miydi? Hissiz olabilirler miydi? İşte batının insan hakları, çocuk hakları, kadın hakları, demokrasi ve özgürlük anlayışı bu! Merhum Erbakan'ın ifadesiyle 'israil laftan değil, güçten anlar.' israil kınamakla değil, ancak güçlü yaptırımlarla durdurulabilir. Allah Filistinli şehitlere rahmet eylesin, geride kalanların da yar ve yardımcısı olsun." ifadelerine yer verdi.

"Eğitime 19 milyon 206 bin 948 öğrenci ve 1 milyon 112 305 öğretmenle başlıyoruz"

Eğitim öğretime 19 Milyon 206 bin 948 öğrenci ve 1 Milyon 112 bin 305 öğretmenle başlayacaklarını aktaran Gökmen, "Bu pazartesi okullar açılıyor. 2024-2025 Eğitim öğretim yılına 1 milyon 225 bin 981 okul öncesi, 5 milyon 328 bin 391 ilkokul, 5 milyon 221 bin 669 ortaokul (İHL dahil), 6 milyon 318 602 Lise (İHL ve meslek liseleri dahil) ve 1 milyon 112 bin 305’i de özel okullarda olmak üzere toplam 19 milyon 206 bin 948 öğrenci ve 1 milyon 112 305 öğretmenle başlıyoruz." dedi.

"Aile ortamı da çocuklar için bir okuldur"

Açıklamasının devamında velilere tavsiyelerde bulunan Gökmen, şunları aktardı:

"Çocukların eğitildiği ve bilgi edindiği tek mekân okul ve tek yetiştirici öğretmen de değildir. Çocuğun dünyada gözünü ilk açtığı, isimleri, cisimleri öğrendiği, çevresini tanıdığı, okula gelmeden önce olumlu ya da olumsuz davranışları kazandığı aile ortamı da çocuklar için bir okuldur. Anne ve babalar da bu okulun ilk öğretmenleridir. Bu sebeple her ebeveyn evde çocukların gelişiminde ve yetişmesinde gerekli hassasiyeti göstermelidir."

"Eğitim sistemimiz 200 yıldır peşinde olup, yolunu kaybettiği batı taklitçisi eğitim sisteminden kurtarılmalı"

"Eğitim-öğretimde müfredat değişikliği yapılmış ama zihniyet değişmemiştir." diyen Gökmen, "Batıcı eğitim öğretim sitemi halen devam etmektedir. Yetişen nesillerdeki şiddetin, madde bağımlılığının, tacizin kaynağı insan fıtratı dikkate alınmadan verilen ruhsuz eğitimdir. Şuurdan yoksun eğitim sistemi ile gençlerin istikbale matuf hayalleri yıkılmakta, gelecekleri karartılmakta ve yarınlara kaygılı bakan gençler yetişmektedir. Taklitçi eğitim sistemi ile öfkeler kontrol altına alınamamakta, aile içi terbiye sağlanamamakta ve sosyal iletişim becerileri zayıf nesiller yetişmektedir. Özellikle kontrolsüz internet kullanımı, cinsel içerikli TV programları, şiddet konulu film ve diziler, aile yapısını yozlaştıran magazin, ölüm, intihar, cinayet haberlerinin pervasızca yayınlanması, sistemi zaafa uğratan ve her türlü bağımlılığı şiddeti, tacizi körükleyen ahlaki erozyonu ve manevi tahribatı artıran sebeplerden bazılarıdır. Her gelen Millî Eğitim Bakanı’nın sistem değişikliğiyle adeta deneme tahtası haline getirilen eğitim sistemimiz maalesef alarm vermektedir. Bundan kurtulmanın yolu eğitim sistemimizin özünü dönmesidir. Millî eğitim sistemimiz 200 yıldır peşinde olup, yolunu kaybettiği batı taklitçisi eğitim sisteminden kurtarılmalı, milletimizin inanç, ahlak ve kültürünü temel alan adı gibi Millî olan bir eğitim sistemine kavuşmalıdır. Eğitim öğretimde düzlüğe çıkmak için acilen aslında bir Hristiyan birliği olan Avrupa Birliği’nin eğitim politikaları ile AB projelerinden vaz geçilmelidir." tavsiyelerinde bulundu.

"Eğitimde başarı sağlamanın iksiri moral ve motivasyondur"

Gökmen, "Bu sene az sayıda öğretmenin ataması yapılması bizleri üzmektedir. Boş geçen dersleri ücretli öğretmenlik yoluyla doldurma ve öğretmenler arasında adeta kast sistemini andıran ücretli, sözleşmeli ve kadrolu ayrımı bir an önce ortadan kaldırılmalıdır. Eğitimde başarı sağlamanın iksiri moral ve motivasyondur. Bu sebeple öğretmenler arasındaki bu ayrım ortadan kaldırılmalıdır." dedi.

"Öğretmen eğitimin merkezine alınmalı, öğrenci ve veli karşısında yeniden itibarlı hale getirilmelidir"

Son olarak Gökmen, "Şuurlu Öğretmenler Derneği Genel Merkezi olarak, eğitim-öğretim sorunlarına çare olması ümidiyle diğer görüşlerimizi de şu şekilde ifade ediyoruz. Temel eğitimden sonra okumak istemeyen öğrencileri zorunlu eğitim nedeniyle okula devam mecburiyetinde bırakmak yerine mesleki eğitim merkezlerine yönlendirerek hem öğrencilerin erken yaşta meslek edinmesine fırsat verilmeli hem de orta öğretimde kalitenin düşmesine engel olunmalıdır. Öğretmenlerin anne-baba gibi değer görmesi gerekirken; CİMER şikayetleri, öğretmene güven koruyan yeterli bir meslek kanunun yokluğu, disiplin yönetmeliğiyle ilgili sorunlar ve daha birçok sebepten dolayı öğretmenler sınıflarda değersizleştirildi. Öğretmen eğitimin merkezine alınmalı, öğrenci ve veli karşısında yeniden itibarlı hale getirilmelidir. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak, kuruluşumuzdan bugüne yurt genelindeki şubelerimizle birlikte okullarda yeryüzünü ifsat eden değil imar eden merhamet sahibi, ahlak ve maneviyat sahibi nesiller yetiştirme gayreti içindeyiz. Çalışmalarımızın ana gayesi budur. Bütün önerilerimiz idarecilerimizin hakkaniyetli iş yapmalarına katkı sunmak ve eğitimde kaliteyi artırmak içindir. Yeni öğretim yılının öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve halkımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Eğitim-öğretimde sorunların tamamen azaldığı günleri hep birlikte görmek temennisiyle eğitim-öğretim çalışanlarına başarılar diliyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)


Batman güney çevreyolu'nda feci kaza: 25 yaşındaki genç hayatını kaybetti, 2 yaralının durumu ağır

Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

 Sudan'da kolera salgını: 315 can kaybı, 9 bin 533 vaka

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Özgür Efendi! Sana bir soru soracağım!

BM: Gazze'de durum giderek kötüleşiyor

Van'da 57 kilo 140 gram uyuşturucu madde ele geçirildi

Filipinler'de muson yağmurları etkili oluyor: 6 ölü, 11 yaralı

Sel nedeniyle hapishanenin duvarı çöktü: 281 mahkum firar etti

Çankırı’da 3.5 büyüklüğünde deprem

Karabük'te orman yangını

Gazze'de yine siviller hedef alındı: 3 şehit, çok sayıda yaralı

Ordu'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Siirt’te 2 milyon yavru sazan suya salındı

Silahlı hırsızlık olayında kuyumcudan 1 milyon liralık altın çalındı

Tezgahlarda palamut bolluğu yaşanıyor

Uluslararası hukukçulardan Gazze'ye yönelik "Vicdan Gemisi" için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Rus ordusuna 180 bin asker alınacak

Ağrı'da yapılan operasyonda 90 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Otomobil ile tır çarpıştı: 1 yaralı

Mardin'de "Kudüs Evi" minyatürü halkın ziyaretine açıldı

Musk, "Kimse Biden'ı öldürmeye çalışmıyor" paylaşımını tepkiler sonrası sildi

Tespit edilen metruk yapılar yıkılıyor

Parklarda iyileştirme ve yenileme çalışmaları sürüyor

Tunceli'de 4,1 büyüklüğünde deprem

Kenya'da küçük uçak pistten çıktı

Antalya'da tur minibüsü devrildi: 13 yaralı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Avrupa'da yayılan mavi dil hastalığı Avusturya'da da ortaya çıktı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Biz ve Türkiye, ne olursa olsun dostuz ve kardeşiz

Grossi: Barışçıl amaçla hizmet veren nükleer güç santralleri hedef alınmamalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku