• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

OGM'den Bodrum'da yangının çıktığı alanlara ilişkin açıklama

06 Ekim 2024, Pazar 11:17
06 Ekim 2024, Pazar 11:17
OGM
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Orman Genel Müdürlüğü, 2021 yılında Bodrum'da çıkan orman yangınında zarar gören alanların bir şirkete tahsis edildiği iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, alanların bir şirkette tahsis edildiğine ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, "Genel Müdürlüğümüzce Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında meydana gelen yangında zarar gören, orman alanının bir şirkete tahsisi, bir şirketin kullanımına verilmesi veya kamulaştırılması gibi bir durum söz konusu değildir." denildi.

Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) X sosyal medya hesabından 2021 yılında Bodrum'da yanan orman alanlarının bir şirkete tahsis edildiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı internet sitelerinde yer alan; 'Muğla ilinde 2021 yılında yanan orman alanlarının tahsisi' yönündeki haberlere istinaden Orman Genel Müdürlüğü olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür. Her geçen gün küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkilerini de hesaba katarak bu konuda yapılabilecekleri üzerine araştırmalar yapmakta, yeni teknolojileri takip etmekte ve yapay zekayı da kullanarak Yeşil Vatanı korumak için çok yönlü çalışmalar yürütmektedir. 2021 yılında kara gücünün yanında 3 amfıbik uçak, 39 yangın söndürme helikopteri, 4 İHA dan oluşan hava gücü ile orman yangınlarına karşı mücadele edilmiştir. Haberde de belirtildiği üzere, 2021 yılında uçuşa elverişli olmayan Türk Hava Kurumu (THK) uçakları, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından kapsamlı bir teknik iyileştirme ve bakım sürecinden geçirilmiş olup, bu çalışmaların tamamlanmasının ardından, modernize edilen bu uçaklar ilerleyen yıllarda yangınla mücadele operasyonlarında yeniden aktif olarak görev almıştır. Orman yangınlarının söndürülmesi ile beraber sahada yeniden ormanlaştırma çalışmaları başlamıştır. Muğla ilinde 50 bin 602 hektar alanda yanan alanın temizlenmesi ve yeniden ağaçlandırılması çalışmalarında 20 bin kişi görev almıştır. Yaklaşık 300'e yakın iş makinesi çalışmıştır. Yanan tüm alanlarda yeniden ormanlaştırma çalışmaları yapılmıştır. Bu sahalarda 3 milyonun üzerinde fidan toprakla buluşturulmuş, 200 tonun üzerinde tohum atılmıştır. Geçmişte ormanla kaplı olan tüm sahalarda başarılı şekilde yeniden orman örtüsü oluşturulmuştur. Genel Müdürlüğümüzce Muğla'nın Bodrum ilçesinde 2021 yılında meydana gelen yangında zarar gören, orman alanının bir şirkete tahsisi, bir şirketin kullanımına verilmesi veya kamulaştırılması gibi bir durum söz konusu değildir." (İLKHA)

Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü

Şırnak için kar ve çığ uyarısı

TEİAŞ ekipleri kış şartlarında çalışmalarını sürdürüyor

Siirt’te karla mücadele seferberliği: 2 metrelik kar tünelleri aşıldı, köy yolları açıldı

Bitlis-Van yolunda minibüs devrildi: 4 yaralı

Ağrı’da çatılar çöktü, vatandaş kaldırıma hasret kaldı

Katar, Gazze Yürütme Kurulu'na temsilci atadı

Hatay'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

TBMM’de bu hafta emekli aylığı, trafik cezaları ve tezkere görüşülecek

Kokain operasyonuyla bağlantılı 7 şüpheli yakalandı

Bitlis’te yoğun kar yağışı uyarısı: 128 köy yolu ulaşıma kapandı

Madrid’de kritik NATO toplantısı: Savunma harcamaları krizi büyüyor

Almanya Başbakanı Merz: ABD kurallara dayalı düzenden uzaklaşıyor

Takdir alan Mahmut Sami: Verdiğim röportajla Gazze'nin yeniden gündeme gelmesi beni sevindirdi

Zehir satıcılarına darbe: 2 milyon 760 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

İDEV yarıyıl tatili için ihya ve gelişim rehberi yayımladı

Yağmura rağmen Batman'da "Kudüs Miracımız Olsun" etkinliğine yoğun katılım

MEBİ’de “Zinde Kal” modülü yayına alındı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın Beştepe’de toplanacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu