GÜNDEM 22.11.2024 11:43:32 0

Oğraş: Bu nesli nasıl yetiştirirsek gelecekte bu eserimizi aynı şekilde göreceğiz

Oğraş: Bu nesli nasıl yetiştirirsek gelecekte bu eserimizi aynı şekilde göreceğiz
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, beraberindeki heyetle birlikte Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette, ildeki eğitim sorunları ve Millî Eğitim Bakanlığı'nın uyguladığı yeni müfredat üzerine fikir alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yahya Oğraş, eğitimdeki mevcut durum hakkında görüşlerini paylaşarak, özellikle okulların fiziki yapıları ve eğitimde karşılaşılan diğer sorunlara dikkat çekti.

Yapılan ziyaretler hakkında İLKHA'ya konuşan Yahya Oğraş, mülakata katılan adaylarda mağduriyetlerin yaşandığı ve bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yaptıkları tüm ziyaretlerde Türkiye Maarif Modeli müfredatı üzerine konuştuklarını belirten Oğraş, "Yaptığımız kurum ziyaretlerinde özellikle hem partimizle ilgili kafalarında var olan sorunları giderme adına hem de ilimizin eğitimine dair birçok alanda bir fikir alışverişinde bulunduk. Hakikaten de ilimizin lokal olarak kendine has sorunları var. Tabii ki bu sorunların başında özellikle eğitim geliyor. Gerek okulların fiziki yapıları gerekse de öğrencilerle ilgili sorunlar var. Biz parti olarak sürekli bunu gündem yapmaya çalışıyoruz. Son yıllarda Millî Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredatı üzerinde gittiğimiz her yerde bunu hep konuşuyoruz, özellikle eğitim camiası ile yaptığımız ziyaretlerde sık sık dile getiriyoruz. Bunun müsbet ve menfi yönlerini bir şekilde masaya yatırıp konuşuyoruz. Tabi aynı zamanda bu müfredatı uygulayacak öğretmenlerin de müfredatı benimseyecek ve özümseyecek bir davranışı sergilemesi gerekiyor. Dolayısıyla şu anda Millî Eğitim Bakanlığının Milli Eğitim Akademilerini açmalarındaki temel gayenin bu olduğu hususu dile getiriliyor." dedi.

"Öğretmenlerimizin bu çocuklara dokunuşları nasıl olmalı"

Öğretmenlerin sadece bilgi transferi aşamasından çok terbiye aşamasından geçmesi gerektiğine değinen Oğraş, "Bu müfredatta yer alan unsurlar hangileri ise bir aidiyet, bir memleket sevgisi, bir insan, erdem ve şahsiyet oluşturma ile ilgili. Buna yönelik bu müfredatın sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına özellikle eğitimin öznesi olan öğretmenlerin de yetişmesi gerekiyor. Milli Eğitim Akademisindeki temel gayenin bu olduğu paylaşılıyor. Tabi biz bununla ilgili var olan menfi hususları dile getirmeye çalışıyoruz. Daha sağlıklı nasıl bunu işletebiliriz, öğretmenlerimizin bu çocuklara dokunuşları nasıl olması gerekiyor, öğretimin yanında eğitimin daha doğrusu terbiyenin nasıl olması gerekiyor? Sadece bir obje olarak çocuğu karşısına alıp bilgi transferinde bulunmaktan ziyade özellikle terbiye aşamasının sürecinden geçmeleri gerekiyor, eğitimden geçmesi gerekiyor. Daha çok bu hususlarda, eğitim camiasındaki yetkililerle hem de özellikle bizzat sahada faaliyet içerisinde olan öğretmenlere bunu dile getiriyoruz." şeklinde konuştu.

"Fıtratımıza uygun, İslami ahlakımıza uygun kavramların içi boşaltılmış"

Yaptığı ziyaretlerde eğitim alanındaki sorunları aktaran Oğraş, "Bu nesil bizim neslimizdir, bizim eserimizdir, dolayısıyla bu neslimizi nasıl yetiştirirsek gelecekte bu eserimizi aynı şekilde göreceğiz. Toplum olarak, siyasi parti olarak, sivil toplum kuruluşu olarak, vakıf ve dernek olarak ve aynı zamanda şu anda iktidarda bulunan partinin de özellikle bu hususlara fazlasıyla önem vermesi gerekiyor. Birlikte hareket ederek neslimizi şu anda ciddi manada ahlaki bir yozlaşmanın içerisinden çıkarmamız gerekiyor. Görüştüğümüz, ziyaret yaptığımız eğitimle alakalı eğitimin paydaşı olan her bir kardeşimizin özellikle dile getirdiği husus budur. Bize ait olan kavramların dile getirilmesi müfredatta her ne kadar bize ait olan fıtratımıza uygun İslami ahlakımıza uygun kavramların içi boşaltılmış. Bunların yeniden özüne dönüştürülmesi ile ilgili bu kavramlardan başlayaraktan eğitimi daha sağlıklı bir altyapıyla şekillendirmek inşa etmek gerektiği dile getirildi." ifadelerini kullandı.

"AK Parti hükümetinin bu meseleye ciddi bir şekilde bir çözüm getirmesi gerekiyor"

Son olarak mülakat konusuna değinen Oğraş, "Ayrıca son zamanlarda mülakata katılan adaylarda mağduriyetlerin yaşandığı ve bu mağduriyetlerin giderilmesi gerektiği dile getiriliyor. Adalet mekanizmasının sağlıklı bir şekilde işlemesi lazım. AK Parti hükümetinin bu meseleye ciddi bir şekilde bir çözüm getirmesi gerekiyor. Bu konuda mağdur olan adaylarla birlikte ailelerini düşündüğümüz zaman çok ciddi bir mağduriyetin oluştuğu, ciddi bir gündemin olduğu, kamuoyunda ciddi bir rahatsızlığın yaşandığı, bunun için de özellikle adalet mekanizmasının sağlıklı bir şekilde icra edilmesiyle ilgili talepler söz konusu oldu. Tabi biz de hükümet yetkililerine bu talepleri dile getireceğimizi ifade ettik. Bu şekilde saha çalışmalarımızı, halkla yetkililer arasında üzerimize düşen vazife ne ise biz bunu icra ve ifa etmeye çalışacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Gazze’de şehit sayısı 53 bini aştı

Yazar Tunç: Hasan Saklanan, şehadetiyle İbrahimi duruş sergiledi

Bağdat'ta 34. Arap Birliği Zirvesi başladı: Gazze'nin yeniden imarı ve zorunlu göçe karşı net mesajlar

Şanlıurfa’da tır otomobile çarptı: 1 kişi ağır yaralandı

Siyonist rejim Yemen'e saldırdı: 1 şehit, 11 yaralı

Şanlıurfa’da araç şarampole uçtu: Sürücü hafif yaralandı

Kitap fuarına katılan gençler: Okumayan bir nesille karşı karşıyayız

7 ilde eş zamanlı DAİŞ operasyonu: 2 kişi tutuklandı

Siyonist vekil Waldiger: Gazze'de çocuklar dahil herkes ölmeli

Ankara'da sağlığa zararlı 40 ton ürünün satışı engellendi

Pezeşkiyan'dan Trump'a: Gazze'deki katliama sessiz kalan biri barıştan söz edemez

Bağdat zirvesi başladı: Gazze için somut adımlar bekleniyor

Altın fiyatlarındaki artış evlenmek isteyen gençleri zorluyor!

İşgalciler Batı Şeria'da ev baskınlarını sürdürüyor

Yükleniyor