• BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56

Öğrenci trafik polisi oldu, yayalara yol vermeyen sürücüye ceza kesti

EĞİTİM 10.05.2024 17:00:19 0
Öğrenci trafik polisi oldu, yayalara yol vermeyen sürücüye ceza kesti

Öğrenci trafik polisi oldu, yayalara yol vermeyen sürücüye ceza kesti

Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü bahçesine trafik pisti kurdu. Trafik polisi olan bir öğrenci, yayalara yol vermeyen bir sürücüye ceza kesti.
Şırnak’ta Trafik Haftası kutlamaları çerçevesinde, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü bahçesine kurulan trafik pistinde, öğrenciler uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kurallarını anlattıktan sonra öğrenciler direksiyon başına geçti. Kırmızı ışıkta duran öğrenciler yaya geçitlerine geldikleri zaman ise 40 yıllık şoförler gibi bekleyerek yayalara yol verdi. Trafik polisi olan bir öğrenci yayalara yol vermeyerek yolda hız yapan bir sürücüyü durdurarak ceza keseceğini söyledi. Sürücü ise özür dileyerek bundan sonra bütün trafik kurallarına uyacağına söz verip, ceza yemekten kurtuldu.
Programda gazetecilere açıklamalarda bulunan trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Dr. Osman Akçay, “Şırnak olarak, 4-10 Mayıs Trafik Haftası nedeniyle ilkokul öğrencilerimizi, Şırnak İl Emniyet Müdürlüğümüze getiriyoruz. Burada öğrencilerimize trafik pistimizde hem araç kullanmayı öğretiyoruz hem trafik kurallarına uymayı öğretiyoruz. Burada bazı öğrencilerimize trafik polisi olarak, bazı öğrencilerimize sürücü olarak, bazı öğrencilerimize yaya olarak görevler veriyoruz. Böylelikle trafik kurallarına daha çocuk yaştan itibaren vatandaşlarımızın uymalarını sağlamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız bizim canlarımız, onların arka koltukta oturmaları çok önemli. Mutlaka çocuk bağlama sistemlerini kullanmak gerekiyor. Özellikle 150 santimetrenin altındaki çocukların mutlaka arkada oturması lazım. 36 kilogramın altındaki çocukların arkada oturması lazım. Yine 12 yaşın altındaki çocuklarımızın mutlaka arka koltukta oturması lazım. Çocuklarımızın yanında trafik kurallarını ihlal etmemesi lazım anne ve babaların. Çünkü çocuklarımız anne ve babalarını görerek davranış değişikliklerine gidiyorlar. Anne baba emniyet kemerini takmazsa o çocuğumuz da ileride emniyet kemerini takmayan biri olabilir. O yüzden çocuklarımız varken trafik kurallarına daha da dikkat etmemiz lazım. Çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken bunlara mutlaka öncelik vermemiz lazım. Çocuklarımızın araçların önünden arkasından aniden çıkabileceklerini her zaman aklımızda tutmamız lazım. Her yıl binlerce insanımız hayatını yitiriyor. Yüz binin üzerinde insanımız maalesef yaralanıyor. Giden canlar bizim canlarımız. Daha dikkatli olmamız, hepimizin trafik kurallarına uymamız lazım. Mutlaka uymayanları da uyarmamız lazım” dedi.
Etkinlikler kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesine getirilen Fatih İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerinden Muazzez Üstün ise, “Trafik kurallarını ve trafik kurallarına nasıl uyacağımızı ve yaya geçidine nasıl uyacağımızı öğrettiler. Emniyet Müdürlüğümüze çok teşekkür ederim” diye konuştu.
3’üncü sınıf öğrencilerinden Arin Ecrin Kılıç da, “Araba sürdük, trafik kurallarını öğrendik. Kırmızı ışıkta nasıl duracağımızı, yaya geçitlerinde nasıl duracağımızı öğrendik. Emniyet Müdürümüze ve emniyetimize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa'dan siyonist vahşete tepki:: Bu zulme sessiz kalamayız

Brooklyn Köprüsü'ne gemi çarptı: 2 ölü, 17 yaralı

Diyarbakır'da kırtasiyede yangın paniği

UNICEF: Gazze'de son iki aydır durum daha da kötüleşti

Şanlıurfa'da Şehit Abdulvahit Kara şehadet yıl dönümünde anıldı

İki motosiklet çarpıştı: 2’si ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, yarın Sırbistan'a gidecek

Korunan alanları yılın 4 aylık döneminde 13 milyona yakın kişi ziyaret etti

Manisa'ya uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Romanya'da cumhurbaşkanlığı ikinci turu başladı

Hırvatistan yerel seçimler için sandık başında

Somali'de askeri üs yakınında patlama

Dışişleri Bakanı Fidan, Suudi Arabistanlı mevkidaşı ile görüştü

Çamlıtepe Mahallesi’nde Maddi Hasarlı Trafik Kazası

Ukrayna: Rus saldırı helikopteri vuruldu

Güney Afrika'da silahlı saldırı: 8 ölü

Lahey'de "kırmızı çizgi" temalı Filistin'e destek mitingine 100 bin kişi katıldı

Azerbaycan ve İran'dan ortak askeri tatbikat

“Uluslararası Aile Forumu” 26 ülkenin aileden sorumlu bakanlarını İstanbul’da buluşturacak

Malatya’da otomobil devrildi: Bir ölü 4 yaralı

Diyarbakır'da trafik kazası: 3 yaralı

İran, türbe saldırıları nedeniyle 3 kişiye idam cezası verdi

Siirt’te kontrolden çıkan otomobil takla attı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Kırım Tatar Türkü" sürgünü mesajı

İDEV Başkan Yardımcısı Taş: Hedefimiz Gazze'yi gündeme taşımaktı, şükürler olsun başardık

Karikatür sergisini gezen vatandaşlar: Gazze ümmetin imtihanıdır

Malatya'da pitbull dehşeti: 2 yaralı

Endonezya'daki Lewotobi Dağı patladı

DMD hastası minik Yusuf Kerem, kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

Batman'da 30 katılımcı, "Siyer Mektebi" eğitimini başarıyla tamamladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ