• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor

23 Şubat 2024, Cuma 10:40
23 Şubat 2024, Cuma 10:40
Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Öğrenciler milyonluk ürünler üretiyor

Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, milyonluk ürünler üreterek aynı zamanda meslek öğreniyor.
Elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümü öğrencilerinin ürettiği ürünlerle milyon liralık ciroya ulaşan Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de nitelikli eleman yetiştiriyor. Döner sermaye bütçesiyle 20 öğrenci okulda ücretli çalışıyor.
Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin elektrik-elektronik, mobilya, metal işleri ve bilişim bölümleri öğrencileri, kentteki kamu kurumlarının ihtiyacı olan çeşitli malzemeleri üreterek hem eğitim görüyor hem para kazanıyor. 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli deprem öncesi öğrencilerin yaptıkları ürünler 6 Milyon TL’lik bir ciroya ulaşırken deprem sonrası öğrencilerin yaklaşık 1,5 ayda yaptıkları ürünlerden elde edilen ciro ise 2 milyon TL’ye ulaştı.
Öğrencilerin hem okul okuduğunu hem de meslek edindiğini hem de para kazandığını vurgulayan okul idaresi, imkanlar verilmesi dahilinde dünyaya açılmak istediklerini belirtti. Öğrencilerin oldukça güzel işlere imza attığını belirten okul öğretmenlerinden Mehmet Yumuk, “Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi metal teknolojisi bölümündeyiz. Burada atölyemiz bünyesinde bulunan döner sermaye işletmesinde çeşitli ürünler üretiyoruz. Örneğin Adıyaman Belediyesi’ne banklar yaptık. 150 adet bankı 40 gün gibi kısa bir sürede bitirdik. Bu çalışmalarda öğrencilerimiz ailelerine de destekte bulunuyor. Burada şu anda 20 tane öğrencimiz var. Biz istiyoruz ki bu öğrenci sayımız artsın ve sanata olan ilginin de artmasını istiyoruz. Amacımız sanayiye kalifiye eleman yetiştirmek” dedi.
Adıyaman Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Çetin ise konuşmasında, “Döner sermaye işletmesi kapsamında mobilya üretimi, metal teknolojileri, elektrik tesisatı, yenileme ve düzenleme işleri yapmaktayız. Bu işleri yaparak öğrencinin aile bütçesine de destek olmaktayız. Aile bütçesine hem destek oluyoruz hem de bu öğrencilerin daha iyi bir usta olmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Depremden önce 6 milyon TL bir ciroya ulaşmıştık ve depremden sonra ise 2 milyon TL bir ciro elde ettik” şeklinde konuştu.
Okul öğrencilerinden Muhammed Uyanık ise konuşmasında, “Metal teknoloji alanında çalışıyoruz. Kaynak çekiyoruz, günümüz güzel geçiyor. Bank işlerinde çalışıyoruz şu an. Hem döner sermaye işin de hem de aileye katkı sağlayarak para kazanıyoruz. İş yer açmayı düşünüyorum” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yurdun büyük bölümünde toz taşınımı uyarısı

HAMAS'tan işgalin Batı Şeria topraklarının gaspını onaylamasına tepki

Bir milyar 787 milyon TL SED ödemesi yapıldı

Bingöl’de bir kilo 175 gram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı: israilin Batı Şeria ile ilgili son kararını kınıyoruz

Sarı kodlu uyarı verilen illerde bin 995 kişi tahliye edildi

Iğdır'daki Ünlendi Barajı'nda su tutuldu

Meteorolojiden 9 il için sarı kodlu uyarı

ABD ordusu Hint Okyanusu'nda bir tankere el koydu

Rus ordusu ilerleyişini sürdürüyor

On Gözlü Köprü çevresinde su yükseldi: Dicle Nehri'nde son durum

Dışişleri Bakanı Fidan, Irak Savunma Bakanı Abbasi ile görüştü

Siyonist rejim Batı Şeria'da toprak gasbını "resmi hale getirecek" kararı onayladı

Afrika Birliği Zirvesi tamamlandı

Rusya, Navalni'nin zehirlendiği iddialarını reddetti

AFAD Başkanı Pehlivan Gana İçişleri Bakanı Muntaka ile görüştü

Afyonkarahisar'da çok sayıda sentetik uyuşturucu ele geçirildi: 4 tutuklama

Kanada İran'a yönelik yeni yaptırımları açıkladı

Çin'den İngiltere ve Kanada'ya vize muafiyeti

İran, yaptırımlara ve çatışmalara rağmen ticaret açığını daraltıyor

Tanrıkulu: Eğer davamız uğrunda her türlü fedakarlığı göze alamıyorsak, o dava büyümez.

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Birbirimizi emperyalistlerin insafına terk etmeyeceğiz

ABD, Nijerya'ya askeri teçhizat konuşlandırmaya başladı

Peygamber Sevdalıları: Ateşkese rağmen Gazze'ye insani yardımların ulaşmasına engel olunmaktadır

Batman'da Habizbinililer Derneği'nin ofisi dualarla açıldı

Bakan Uraloğlu: Emeklilere, PTT üzerinden 14 bin TL'ye kadar nakit destek sağlıyoruz

Gazze Sağlık Bakanlığı: 20 bini aşkın hasta yurtdışı tedavi için bekliyor

HÜDA PAR Şanlıurfa Gençlik Kolları sabah namazında buluştu

İzmir’de kooperatif soruşturması: 21 şüpheli gözaltında

Suriye ordusu, Şeddadi'deki ABD askeri üssünün kontrolünü ele geçirdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yurdun büyük bölümünde toz taşınımı uyarısı

HAMAS'tan işgalin Batı Şeria topraklarının gaspını onaylamasına tepki

Bir milyar 787 milyon TL SED ödemesi yapıldı

Bingöl’de bir kilo 175 gram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığı: israilin Batı Şeria ile ilgili son kararını kınıyoruz

Sarı kodlu uyarı verilen illerde bin 995 kişi tahliye edildi

Iğdır'daki Ünlendi Barajı'nda su tutuldu