-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Öğrencilere Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi anlatıldı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
"Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi" başlıklı konferansta Küresel Sumud Filosu ve Gazze'nin içinde bulunduğu durum hakkında Ağrı Dağı Anadolu Lisesinde bir program gerçekleştirildi.
Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Konferansa konuşmacı olarak katılan İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel ve Kerem Engin, Küresel Sumud Filosunun yüklendiği misyonu, Gazze'de yaşananların verdiği mesaj katılımcılara aktarıldı.
Küresel Sumud Filosu katılımcılarından olan İLKHA Ağrı Muhabiri Ömer Adıgüzel, Tunus'ta eğitimler süresince neler yaşandığı, filo ile amaçlanan hedefi paylaştı.
Küresel Sumud Filosu ile insanlığın basın açıklamalarının, kınamaların ötesinde bir eşiği aştığını belirten Adıgüzel, neticenin büyük olması için herkesin bulunduğu yerden yaşananları gündemine alması gerektiğinin altını çizdi.
"Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak"
"İnanmak, dava sahibi olmak, mücadele etmek apayrı bir şeydir." sözleri ile konuşmasına başlayan Adıgüzel şunları söyledi:
"Kardeşler, ağabeyler şu köhnemiş fikri zihnimizden çıkarmamız lazım, 'ben tek başıma ne yapabilirim ki? Ben Ağrı'da, Türkiye'de ne yapabilirim ki?' çok şey yapabiliriz. Küresel Sumud Filosu, basın açıklamaların, kınamalarında ötesinde bir adım attı. Bizler kendi bulunduğumuz yerde yapabileceklerimize devam edeceğiz. Küresel Sumud Filosu, büyük bir eşiği aştı. Ambargoda büyük gedik açtı. Ve bizler yapabileceklerimizi sınırlandırmadan daha büyük bir gayret göstermeliyiz. Dün okulunuzdan yapmış olduğunu keografi umut verici. Daha fazlasını yapacağız, evimizde gündemimiz bu olacak. Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak. Eğer Gazze'ye ulaşamıyorsak bile insanların şuurlanması ve bilinçlenmesi, kardeşliğimize daha fazla sahip çıkabilmesi için biz ailemiz, arkadaşlarımızla bunun gündemini yapacağız. Kardeşler, Allah ahirette bize "Gazze'deki zulmü neden bitirmediniz ve özgürlüğüne kavuşturmadınız?" diye sormayacak. "Zulmün sona ermesi için siz ne yaptınız?" diye soracak. Bunun için yapabileceklerimizi sınırlandırmayalım, gayret edelim."
Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Kerem Engin, geçmişten ders alınmaıs gerektiğinin altını çizdi.
Kerem Engin, "Biliyorsunuz, Aliya İzzet Begoviç büyük bir soykırımın içinde doğmuş bir liderdir. Sırp katliamını bilmeyeniniz yoktur. Aliya diyor ki, "Unutulan katliam, soykırım tekrar eder." Ne yazık ki bize bir ders veriyor o günden bugüne. Biz o soykırımı unuttuğumuz için bugün yeni bir soykırım ile karşı karşıyayız. Ama benim ondan aktaracağım asıl söz şu, "Tarihi Allah yazar. Biz sadece nerede durduğumuza karar veririz." Biz yaşarken nerede durduğumuzun tercihini yapacağız. O yüzden tercihimizi mazlumdan, mağdurdan yana yaparsak Rabbimizin bizden istediği gibi bir kulluk yerine getirmiş olacağız." dedi. (İLKHA)
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Şırnak'ta istinat duvarı yağışa dayanamadı
Yükleniyor







