• BIST 100

    15703,40%-1,93
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,19% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7301,06% 1,68
  • Ç. ALTIN

    11854,23% 0,00

Öğrencilere Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi anlatıldı

09 Ekim 2025, Perşembe 16:59
09 Ekim 2025, Perşembe 16:59
Öğrencilere Sumud Direnişi Gazze
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

"Sumud Direnişi Gazze'nin Dirilişi" başlıklı konferansta Küresel Sumud Filosu ve Gazze'nin içinde bulunduğu durum hakkında Ağrı Dağı Anadolu Lisesinde bir program gerçekleştirildi.

Ağrı Dağı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan İLKHA Muhabiri Ömer Adıgüzel ve Kerem Engin, Küresel Sumud Filosunun yüklendiği misyonu, Gazze'de yaşananların verdiği mesaj katılımcılara aktarıldı.

Küresel Sumud Filosu katılımcılarından olan İLKHA Ağrı Muhabiri Ömer Adıgüzel, Tunus'ta eğitimler süresince neler yaşandığı, filo ile amaçlanan hedefi paylaştı.

Küresel Sumud Filosu ile insanlığın basın açıklamalarının, kınamaların ötesinde bir eşiği aştığını belirten Adıgüzel, neticenin büyük olması için herkesin bulunduğu yerden yaşananları gündemine alması gerektiğinin altını çizdi.

"Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak"

"İnanmak, dava sahibi olmak, mücadele etmek apayrı bir şeydir." sözleri ile konuşmasına başlayan Adıgüzel şunları söyledi:

"Kardeşler, ağabeyler şu köhnemiş fikri zihnimizden çıkarmamız lazım, 'ben tek başıma ne yapabilirim ki? Ben Ağrı'da, Türkiye'de ne yapabilirim ki?' çok şey yapabiliriz. Küresel Sumud Filosu, basın açıklamaların, kınamalarında ötesinde bir adım attı. Bizler kendi bulunduğumuz yerde yapabileceklerimize devam edeceğiz. Küresel Sumud Filosu, büyük bir eşiği aştı. Ambargoda büyük gedik açtı. Ve bizler yapabileceklerimizi sınırlandırmadan daha büyük bir gayret göstermeliyiz. Dün okulunuzdan yapmış olduğunu keografi umut verici. Daha fazlasını yapacağız, evimizde gündemimiz bu olacak. Okulumuz bizim filomuz olacak, gemimiz olacak. Eğer Gazze'ye ulaşamıyorsak bile insanların şuurlanması ve bilinçlenmesi, kardeşliğimize daha fazla sahip çıkabilmesi için biz ailemiz, arkadaşlarımızla bunun gündemini yapacağız. Kardeşler, Allah ahirette bize "Gazze'deki zulmü neden bitirmediniz ve özgürlüğüne kavuşturmadınız?" diye sormayacak. "Zulmün sona ermesi için siz ne yaptınız?" diye soracak. Bunun için yapabileceklerimizi sınırlandırmayalım, gayret edelim."

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye çıkan Kerem Engin, geçmişten ders alınmaıs gerektiğinin altını çizdi.

Kerem Engin, "Biliyorsunuz, Aliya İzzet Begoviç büyük bir soykırımın içinde doğmuş bir liderdir. Sırp katliamını bilmeyeniniz yoktur. Aliya diyor ki, "Unutulan katliam, soykırım tekrar eder." Ne yazık ki bize bir ders veriyor o günden bugüne. Biz o soykırımı unuttuğumuz için bugün yeni bir soykırım ile karşı karşıyayız. Ama benim ondan aktaracağım asıl söz şu, "Tarihi Allah yazar. Biz sadece nerede durduğumuza karar veririz." Biz yaşarken nerede durduğumuzun tercihini yapacağız. O yüzden tercihimizi mazlumdan, mağdurdan yana yaparsak Rabbimizin bizden istediği gibi bir kulluk yerine getirmiş olacağız." dedi. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı

Rize’de karbonmonoksit zehirlenmesi: 1 ölü, 1 yaralı

Tarihe tanıklık eden çınarlar: Nerede o eski Ramazanlar

Madde bağımlılığında yaş düşüyor, satıcılara ağır ceza çağrısı

İran Devrim Muhafızları ABD gemilerine Hürmüz Boğazı uyarısı yaptı

Tekirdağ’da sokak satıcısına operasyon: 81 binin üzerinde sentetik ecza ele geçirildi

Batman–Hasankeyf Yolunda Araç Takla Attı, Alev Aldı

Söz ve Kalem "Hayatın Ruhuna bağlanılamıyor" dosyasıyla çıktı

Tahran’da acil durum üssü hava saldırısına hedef oldu

Diyarbakır Valisi iftarda liseli öğrencilerle buluştu

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Komşularımızdan özür diliyorum

Batman'da "siyonizme ve uyuşturucuya karşı tek yumruk" basın açıklaması

Batman'da TIR'da 25 düzensiz göçmen yakalandı, sürücü tutuklandı

Bitlis’te mart ayında 288 köy yolu ulaşıma kapandı

ABD'nin en büyük uçak gemisi "USS Gerald R. Ford" Kızıldeniz'de

Diyarbakır'da trafik ihlali yapanlara cezai işlem

İran Devrim Muhafızları: Uyarıyı dikkate almayan petrol tankeri İHA ile hedef alındı

İşgal rejimi ve ABD Mehrabad Uluslararası Havalimanı’nı vurdu

İran'ın füzeleri siyonist rejimde işgücü piyasasını sarstı

16 bakanlığa atama: Acil durumlar ve savunma planlaması daire başkanı göreve getirildi

Karadeniz gazında yeni aşama: Osman Gazi platformuna kritik modül entegre edildi

Küba’da elektrik krizi derinleşiyor: Halkın yüzde 68’i elektriksiz

İçişleri Bakanı Çiftçi, Konya’da Kur’an kursu öğrencileriyle sahur yaptı

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskınlarını artırdı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslümanlar 8 gündür Mescid-i Aksa'ya giremiyor

Batman'da otomobil takla atıp yandı, 2 ağır yaralı

Gaziantep'te bağımlılığa karşı yürüyüş düzenlendi

Axios: Kürtler İran savaşında tarafsız kalma kararı aldı, yarı yolda bırakılma endişeleri var

Malatya'da restorasyonu yapılan tarihi camide çökme: Bir yaralı

Mil-Diyanet-Sen’den CHP’li vekilin sözlerine tepki: Türkiye’nin İslam kimliğine müdahale edilemez

Şanlıurfa’da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtan 3 kişi tutuklandı