GÜNDEM 27.10.2023 16:55:02 0

Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı

Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı
Haberi Sesli Oku

Öğretmenler, akıl oyunlarında kıyasıya yarıştı

Adıyaman’da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı nedeniyle düzenlenen akıl oyunları yarışmasında öğretmenler birbiriyle kıyasıya yarıştı.
Adıyaman Bilim ve Sanat Merkezi’nin katkılarıyla Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen akıl oyunları yarışmalarına kentte görev yapan 100 öğretmen katılım sağladı. Öğretmenlerin analitik düşünme teknikleriyle tanışmalarını sağlamak, eğlenceli vakit geçirirken farklı düşünme biçimleriyle tanışmaları ve bu becerilerini geliştirmelerini sağlamak, öğretmenlerin inovatif düşünme, analiz etme, karşılaşabileceği problemlere alternatif çözümler üretme becerilerini geliştirmek için sosyal iletişimi güçlü bireyler olmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada öğretmenler bir biriyle kıyasıya yarıştı.
Aynı zamanda öğretmenlerin anlayış, hoşgörü ve iletişim becerilerini güçlendirmek, duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada, sudoku- ABC Bağlama ve mangala oyunları oynandı.
Depremden sonra bu tür etkinliklere daha çok ihtiyaç duyulduğunu dile getiren öğretmenlerden Merve Zeybek, “Güzel bir etkinlik oldu. Bende Çelikhan ilçesinden geldim. Bizim için de bir farklılık oldu, hem Adıyaman’ı görmüş olduk hem burada başka meslektaşlarımızla tanışmış olduk. Teşekkür ediyoruz. Kazanmayı umut ediyorum. Rakiplerimiz oldukça dişli. Depremden sonra hepimiz moral, motivasyona ve farklı etkinliklere ihtiyacımız var. Tanıdığımız ve bildiğimi şehirde arık sokaklarında yürürken yani eski halinden eser yok. Böyle etkinliklere ihtiyacımız var” dedi.
Daha sonra konuşan öğretmenlerden Aynur Büyükşahin Özer ise “Bugün öğretmenler arası turnuvamız vardı. Cumhuriyetimizin 100.yılına özel bir turnuva yapıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bizler için çok güzel bir aktivite oldu. Depremden sonra yapılması bizler için gerçekten ayrı bir motive edici oldu. Biraz da olsa stresimizi atmak açısından çok güzel oldu” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerden Eyüp Güneş ise konuşmasında, “Bugün Adıyaman genelinde düzenlenen akıl ve zeka oyunları öğretmenler turnuvası vardı. 100. yıla yönelik bir çalışmaydı. Öğretmen arkadaşlarla böyle bir çalışma içerisinde olmaktan oldukça mutluyum. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ABD Kongre üyesinin "Gazze'ye nükleer atılması" söylemi tepki çekti

Ankara'da "Tek Gündem: Gazze" sloganıyla yürüyüş düzenlendi

İran Dışişleri Bakanı Erakçi: 5. tur müzakereler profesyonelceydi

Bakan Bolat: “Türkiye, üretimini ve ihracatını artırmaya devam ediyor”

Trump'ın AB ithalatına yüzde 50 oranında gümrük vergisi tehdidiyle Avrupa piyasaları düştü

Gaziantep'te motosiklet sürücülerinden Gazze protestosu

İletişim Başkanı Altun: Dijital ortamlarda bir içerikle karşılaşıldığında mutlaka kaynak sorgulanmalı

Peygamber Sevdalıları: Günümüzün Kuvayı Milliyesi olan HAMAS desteklenmeli

Almanya'da bir kadın tren istasyonunda bıçaklı saldırı düzenledi: 12 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya Gazze’deki soykırımına karşı dirayetli ve onurlu bir duruş sergiledi

Sudan ordusu, stratejik şehri geri aldı

Pakistan ve Hindistan hava sahası yasağını karşılıklı uzattı

HAMAS: İlaç deposunun vurulması sağlık sektörünü yok etmenin bir göstergesidir

Cizre'deki kitap okuma yarışmasında 1 milyon 862 bin sayfa okundu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 53 bin 822'ye yükseldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Sanchez ile görüştü

İran ve ABD arasında 5. tur müzakereler sona erdi

Türkiye'nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı ATÜ'de öğrencilerle buluştu

Kürt alimlerin kaldırıma işlenen vecizeleri tepkilerin ardından kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2026-2035 dönemini Aile ve Nüfus 10 Yılı ilan ediyoruz

Mardin’de uygulamalı trafik eğitimi verildi

Tekstil işçilerini taşıyan minibüs ile bir otobüsün çarpışması sonucu 7 kişi yaralandı

Şanlıurfa’da gençlik için ifsada karşı alternatif etkinlik

Çiftçilere destekleme ödemeleri başladı

Kurban Bayramı için idari izinler 5 Haziran'da başlayacak

Diyarbakır'da kurşunlama ve kundaklama suçlarına karışan 3 şüpheli yakalandı

Salatalık fiyatlardan dert yanan çiftçiler: Emeğimizin karşılığını alamıyoruz

Battalgazi Belediyesi'nden mezarlıklarda bahar ve bayram temizliği

Üney: Kurban Bayramı tatil değil, ibadet ve yakınlaşma zamanıdır

Uzmanlardan DEHB uyarısı: 12 yaşından önce başlayan ve altı aydan uzun süren belirtilere dikkat!

Yükleniyor