• BIST 100

    9955,41%0,07
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    46,99% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4269,51% 0,99
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00

Ökmen: Bingöl ilimiz ciddi bir deprem kuşağında yer almaktadır

15 Mayıs 2025, Perşembe 11:51
15 Mayıs 2025, Perşembe 11:51
Ökmen: Bingöl ilimiz ciddi bir deprem kuşağında yer almaktadır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Aram Kurtarma ekipleri ile bir araya gelen Ökmen, hafif kentsel arama kurtarma ve akreditasyon eğitimlerinde gelinen seviye hakkında bilgilendirme yaptı.

Ökmen tarafından verilen seminerde, arama kurtarma ekibinin önemi ve olası afet durumlarında nasıl davranılması gerektiği bilgileri verildi.

Ülkemizde yaşanan doğal afetlerin tarihçesi hakkında sunum yapan Ökmen, buna yönelik yapılan çalışmaların geldiği aşamalar hakkında bilgiler verdi.

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, 6 Şubat depreminin ardından eksikliklerin giderilmesi amacıyla Türkiye genelinde arama kurtarma birimleri kurmaya yönelik çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Umut Kervanı Arama Kurtarma Birimlerimizi oluşturduğumuz illerimizi ziyaret etmeye devam ediyoruz.  Bingöl’de Arama Kurtarma ekibimiz eğitimlerini almakta ve AFAD tarafından akredite edilmeyi beklemektedir. Bingöl ilimiz ciddi bir deprem kuşağında yer almaktadır. Bu nedenle yapılan faaliyetlerin en kısa sürede yapılması ve olabilecek afetlere hazırlıklı bir şekilde müdahale edilmesi gerekmektedir. Bizler de Umut Kervanı Arama Kurtarma ekipleri olarak deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili eğitimler veriyoruz ve bu konuda her ilimizde ekipler oluşturmaya çalışıyoruz. Malum olduğu üzere ülkemizde deprem neredeyse her gün olmaktadır. Bu konuda başta sivil toplum kuruluşlarının, kamu kurum ve kuruluşların, mahalle muhtarlıklarının, kısacası herkesin İlk yardım eğitimi ve arama kurtarma hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Afet yönetimi kapsamlı hazırlıklar gerektiren bir süreç. Bizler de Umut Kervanı Vakfı olarak yardım faaliyetlerinin yanında Arama Kurtarma ekipleri ile bu süreci hızlandırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Mehmet Refik Gönül ise Umut Kervanı Arama ve Kurtarma ekibi olarak eğitim süreçlerinin devam ettiğini kaydederek, “Çalışmalarımıza hız vererek elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Sayın Cafer Ökmen’e teşekkür eder, çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi. (İLKHA)

Yardım bekleyen Filistinli sivillere yeni saldırı

Batman Belediyesi’nden kırsal okullara sağlık seferberliği

Başkan Şahin'den ‘Emekliler Günü’ mesajı

Ramanlı’dan leman dergisi’ne sert tepki!

BM: Batı Şeria'daki yerleşimler Filistinlilerin kendi kaderini belirleme hakkını tehdit ediyor

Filistinli yıldız futbolcu Dünya Kupası gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Peygamber Sevdalıları Vakfından alçak saldırıya sert tepki

Batman Belediyesinden Hatay’daki yangınlara destek

Necat Nasıroğlu bebek ve çocuk kütüphanesi açılış için gün sayıyor

Batman Sporunun Emektarı: Kutbettin Barlak

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Siyonist rejim Batı Şeria'da saldırılarını sürdürüyor: 3 genç şehit, 1 kişi yaralandı

Siyonist rejimin Gazze'deki soykırımı 634'üncü gününde

Sason’daki elim kazada hayatını kaybeden kamu görevlileri için mevlid programı düzenlendi

30 ilde FETÖ operasyonu: 156 şüpheli yakalandı, 65 kişi tutuklandı

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yolsuzluk operasyonu: 157 gözaltı

Seferihisar'da yangından geriye kül yığını kaldı

Altın fiyatları yükselişini sürdürüyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr uyarısı

Manisa'da feci kaza: Baba ve 3 çocuğu hayatını kaybetti

Maduro: Filistin'deki katliamda Berlin, Paris, Londra ve Washington suç ortaklığı yapıyor

Dışişleri Bakanı Fidan: İslam düşmanlığına karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz

AB ve diplomatlar Kafr Malik'te: İşgalcilerin saldırısı açık bir terör

Soykırımcı rejim, Gazze'de 97 Filistinliyi daha şehit etti

Altun: Bu çirkin saldırıya karşı devletimiz gerekli müdahaleyi yapmaktadır

Halk, İslam düşmanı Leman dergisini protesto etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Leman dergisini lanetliyorum

Türkiye'nin dört bir yanında orman yangınlarıyla mücadele sürüyor

Fizik tedavi depresyonunuza iyi gelir mi?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yardım bekleyen Filistinli sivillere yeni saldırı

Batman Belediyesi’nden kırsal okullara sağlık seferberliği

Başkan Şahin'den ‘Emekliler Günü’ mesajı

Ramanlı’dan leman dergisi’ne sert tepki!

BM: Batı Şeria'daki yerleşimler Filistinlilerin kendi kaderini belirleme hakkını tehdit ediyor

Filistinli yıldız futbolcu Dünya Kupası gelirini Gazze'ye bağışlayacak

Peygamber Sevdalıları Vakfından alçak saldırıya sert tepki