• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Okul servislerinin iptal edilmesine tepki gösteren veliler: Okul evlerimize uzak, çocuklarımızın sonu Narin Güran gibi olmasın!

01 Eylül 2025, Pazartesi 15:35
01 Eylül 2025, Pazartesi 15:35
Okul servislerinin iptal edilmesine tepki gösteren veliler: Okul evlerimize uzak, çocuklarımızın sonu Narin Güran gibi olmasın!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde bulunan İstanbul Ticaret Odası Şehit Servet Aktaş İlk ve Ortaokulu'na ait okul servislerinin bu yıl iptal edilmesi, velilerin tepkisine yol açtı. Veliler, taşımalı eğitimin devam edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

2025-2026 eğitim-öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala, Battalgazi ilçesi Alişar Mahallesi'nde bulunan İstanbul Ticaret Odası Şehit Servet Aktaş İlk ve Ortaokulu'na yaklaşık 30 öğrenciyi taşıyan 2 okul servisinin iptal edildiğini öne süren veliler, karara tepki gösterdi.

Tüm yetkili mercilere başvuruda bulunduklarını ancak bir sonuç alamadıklarını belirten veliler, okulun evlerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta olduğunu ve çocuklarının başta sokak köpekleri olmak üzere birçok tehlike ile karşı karşıya kalacaklarına dikkat çekerek, sorunlarına çözüm bulunması çağrısında bulundular.

"Çok mağduruz. Sesimizi duyun!"

Velilerden Dilek Özdemir, "Buradan Sayın Milli Eğitim Müdürüme sesleniyorum. 15 yıllık olan servisimizi niye bu yıl iptal ettiler? Çok mağduruz. Sesimizi duyun. Her kapıya gittik. Bir sonuç alamadık. Evimize okul mesafesi 2 kilometre. Yani 5-10 metre için servisin iptal edilmemesi lazım." dedi.

"Kimse çocuklarını okula getirebilecek durumda değil"

Elif Özdemir ise, "Benim 3 tane öğrencim var, 2 tanesi bu okula geliyor. Bu sene öğrenci servisi ne hikmetse birdenbire iptal oldu. Ama sebebini anlayamadık. Yeni okul müdürü geldikten sonra iptal edildi. Kimi 15 metreden, kimi 50 metreden dolayı iptal edildiğini söylüyor. Bize tam bilgi de verilmedi. İnşallah sesimizi bir şekilde duyurursunuz. Milletvekillerini aradık, Kaymakamlığa da gittik, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gittik. Bir sonuç elde edemedik. Hiç kimse bir şey yapmadı. Yani sesimizi duyuramadık. Kışın okula gelemezler. Burası çıkmaz sokak olduğu için otobüs de geçmiyor ve kimse de çocuklarını getirebilecek durumda değil. Çünkü herkesin arabası yok. İki servis bizim oradan gönderiliyordu. Ama birdenbire iptal edildi servisler." sözleriyle yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

"Kız çocuklarımın sonu Narin Güran gibi olmasını mı istiyorlar?"

Kendisinin de 2 öğrencisinin bu okulda okuduğunu mahallenin okula uzak olduğunu söyleyen Hanım Özdemir, şöyle devam etti:

"Sürekli haberlerde de gördüğümüz gibi çocukların köpeklerin saldırısına uğradığını ve aynı şekilde bizimkilerin sonu da öyle olmasını istemiyoruz ve taşıma istiyoruz. Biz bu devletin vatandaşıyız ve devlet bize yardımcı olsun, sesimizi duysunlar. İnşaAllah siz sesimizi herkese duyurursunuz. Biz köylüyüz diye bizim çocuklarımız okumasın mı? Onlar kendi çocuklarını okutmuyorlarsa biz de okutmayalım. Servis olmasa çocuklarımızı okula gönderemeyeceğiz. Nasıl göndereceğiz? Benim iki tane kızım var. Kız çocuklarımın sonu Narin Güran gibi olmasını mı istiyorlar? Kızlarımın akıbetinin böyle olmasını istemiyorum. Onlarınki evlatsa benimki de evlat. Ben kızlarımın hakkını sonuna kadar savunacağım. Ve kızlarımın arkasındayım. Okula gitmelerini istiyorum. Köy okullarına devletin verdiği desteği sonuna kadar da biliyorum. Ne hakka sahip olduğumu da biliyorum. Ben kızlarıma ekstradan kitap alıyorsam, okulunun tamirlerini her şeylerini yapıyorsam o okulun da bana destek olması, arkamda durması lazım. Bu okul yönetimi bilmiyor mu ki bizim yolumuz çıkmaz sokak? Biliyor. Madem öyle ona göre yetkililere izah edecek." diyerek tepkisini dile getirdi.

"Zamanında burada kaçırma olayları yaşandı, bir sürü köpek var. Sesimizi duymaları için çocuklarımızın ölmesi mi gerekiyor?"

Velilerden Medine Ok da "Buraya deprem mağduru olarak geldim. Çocuğumu ne şartlarla, zorluklarla okutuyorum. Artı durumum yok açıkçası söyleyeyim. Ama çocuklarım için işte her şeyi yapmaya çalışıyoruz da o servisin iptal edilmesi hepimiz için büyük bir sıkıntı. Burada zamanda kaçırma olayları yaşandı. Burada köpekler bayağı var. Sesimizi duymaları için yani çocuklarımızın ölmesi mi gerekiyor.” sözleriyle yaşadıkları sıkıntıyı paylaştı.

Öğrenciler de veliler gibi servislerinin geri verilmesini istedi.

"Sokak köpekleri var. Servisimizi geri istiyoruz"

Gizem Özdemir: "Altı yıldır bu okuldayım. Hep servisimiz vardı. Bu yeni müdür geldiğinde servisimizi kaldırdı. Sokak köpekleri de var. Biz servisimizi geri istiyoruz."

Leyla Gül Özdemir: "Dört yıldır bu okuldayım. Servisimiz vardı. Şu an bu müdür geldikten sonra yok. Servisimizi geri istiyoruz."

Feyza Özdemir: "3 yıldır bu okuldayım, servisimizi geri istiyoruz."

"Bu yoldan gidip gelmekten korkuyoruz"

Göktüğ Seçer: "Bu okulda her zaman bir sürü köpek oluyor. Bu yoldan gidip gelmekten korkuyoruz. Anne babamızın işleri olduğundan dolayı her zaman bizi getiremez." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Aydın açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Ticaret Bakanlığı zincir market temsilcileriyle toplantı yaptı

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İşgalin Lübnan'a saldırılarında çoğu gazeteci 19 kişi yaralandı

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha

ABD, DEAŞ tutuklularını Suriye'den Irak'a transfer etmeye başladı

Gaziantep’te motokuryelerin trafiğe çıkışı 2 gün süreyle yasaklandı

Trump, Avrupa'ya yönelik planlanan gümrük vergilerini durdurdu

Barış Konseyi'ne 35 ülkenin katılması bekleniyor

Kastamonu’da uyuşturucu operasyonu: 19 gözaltı

Mersin Erdemli’de 3.9 büyüklüğünde deprem

Trump: Avrupa, doğru yönde gitmiyor

Cenin'de Siyonist saldırıların üzerinden bir yıl geçti: Yerinden etme, yıkım ve kısıtlamalar sürüyor

Çalışma Meclisi "Çalışma Hayatında Dijital Dönüşüm" gündemiyle toplanacak

Türkiye'nin de aralarında olduğu 8 Müslüman ülke Barış Konseyi'ne katılma kararlarını açıkladı

Ağrı’da zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

HAMAS ve İslami Cihad'dan 3 gazetecinin şehit edilmesine tepki

Rekabet Kurumu'ndan TEMU iddialarına yanıt

Bakan Tekin, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Amrullayev’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı

Siirt tarımsal yatırım rehberi yayımlandı

Siyonistler, vahşice saldırılarını sürdüyor: 3'ü gazeteci 11 şehit

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Göçerlerin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aydın açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

Ticaret Bakanlığı zincir market temsilcileriyle toplantı yaptı

Suudi Arabistan'ın petrol ihracatı son iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İşgalin Lübnan'a saldırılarında çoğu gazeteci 19 kişi yaralandı

Balıkesir'de 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha

ABD, DEAŞ tutuklularını Suriye'den Irak'a transfer etmeye başladı

Gaziantep’te motokuryelerin trafiğe çıkışı 2 gün süreyle yasaklandı