• BIST 100

    10885,93%0,14
  • DOLAR

    40,89% 0,06
  • EURO

    47,77% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4392,17% 0,21
  • Ç. ALTIN

    7058,56% 0,02

Okula-kreşe giden çocukların bağışıklığını güçlendirin

07 Kasım 2022, Pazartesi 11:35
07 Kasım 2022, Pazartesi 11:35
Okula-kreşe giden çocukların bağışıklığını güçlendirin
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Okula-kreşe giden çocukların bağışıklığını güçlendirin

Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Dila Tuğçe Kopan, okula kreşe giden çocukların sık hastalanmamaları için alınabilecek en iyi önlemin bağışıklık sistemini güçlendirmek olduğunu belirterek, bağışıklığı güçlendirmede ise anne ve babanın üzerine düşen görevler olduğunu ifade etti.
Uzm. Dr. Tuğçe Kopan, okulların açılmasıyla birlikte birçok anne baba çocuklarının dış dünyada daha fazla vakit geçireceğinden dolayı daha sık hastalanacağı endişesini taşıdığını belirtti. Kopan, özellikle ilkokula yeni başlayacak olan çocuklar, hayatlarının ilk yıllarında daha steril ve korunaklı büyüdüğünü hatırlatarak, bu nedenle kalabalık bir ortamda bulunacak olan çocukların okulda yaşıtları ile bir araya gelince hastalanmalarının olağan olduğunu da ifade etti. Tuğçe Kopan okula , kreşe giden çocukların sık hastalanmamaları için alınacak önlemler ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için anne ve babalara düşen görevler hakkında bilgiler verdi.
Okulda geçirilen her sene bağışıklık sistemlerinin gelişeceğini ve daha az hastalanacaklarını da unutmamak gerekmektedir. Bu dönemde çocukların bağışıklık sistemini güçlendirmek için anne babalara büyük görev düşer.
Özel Hatem Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Dila Tuğçe Kopan, Çocuklarındoğal bağışıklık sistemini güçlendirmek için doğumdan itibaren yapılabilecekleri şöyle sıraladı:
'Annenin sağlıklı bir gebelik geçirmesi ve sağlıklı beslenmesi önemlidir. İlk 6 ay sadece anne sütü ve mümkünse 2 yaşına kadar emzirilmenin devam ettirilmesi elzemdir. Anne sütü verilemediği durumlarda prebiyotikten zengin devam sütlerinin verilmesi gerekir. Bağışıklık sisteminin oluşması anne karnında başladığı için annenin sağlıklı bir gebelik geçirmesi ve katkısız ve doğal beslenmesidir. Gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması da lazımdır. Aşı takvimine mutlaka uyulması gereklidir. Bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa vücut o kadar dirençli olur. Çocuklarımızın özellikle okula ilk başladığı dönemde enfeksiyon hastalıklarına yakalanması doğaldır. İşte tam bu noktada bağışıklık sistemi devreye girmektedir. Bağışıklık sistemi ne kadar güçlü olursa okul dönemi hastalıklarına karşı bir vücut direnci o kadar yüksek olur. Çocuklarımızın bağışıklığını güçlendirmek için mutlaka yapmamız gerekenler listesinin başında sağlıklı ve düzenli bir beslenme gelir. Ev yapımı yoğurt, turşu gibi doğal probiyotikler ile bağırsaklardaki vücuda dost bakterileri artırarak bağışıklığı güçlendirebiliriz. Çocuklarımızın hayatının ilk iki yılında düzenli D vitamini, sonrasında da ihtiyaca göre D vitamini takviyesi mutlaka devam ettirilmelidir. Çocuklarımızın aktif spor aktiviteleri mutlaka desteklenmeli ve açık-temiz havada vakit geçirmeleri sağlanmalıdır. Katkısız ve koruyucu madde içermeyen gıdalarla beslenmesine özen gösterilmelidir. Büyüme hormonu derin uykuda salgılandığından uyku kalitesi ve uyku hijyeni çok önemlidir. Çocuklarımızın aşıları ve düzenli sağlık kontrolleri aksatılmamalıdır. Sağlıklı çocuk izlemi, çocukların sağlıklı büyümeleri ve birçok hastalığın erken tanısı açısından oldukça ehemmiyet taşımaktadır. Hayatın ilk 6 ayında her ay çocuk hekimi poliklinik kontrolü, 6.aydan sonra 3 ayda bir ve 2 yaş sonrası yılda bir kez çocuk hekimi poliklinik kontrolü önermekteyiz' diye konuştu.

Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız

Washington'da gözaltılar artıyor

Malatya'da "torbacı" operasyonu: 7 tutuklama

Nijerya'da yolcu teknesi alabora oldu: 40 kayıp

Memur-Sen'den hükümetin zam teklifine yanıt

Dava adamı merhum Fesih Güler Hoca kabri başında yad edildi

HAMAS, Gazze'de ateşkes önerisine yanıtını aracılara iletti

Memurlar için son zam teklifi belli oldu

Malatya Valisi Yavuz: Bir alan dışında yangın kontrol altında alındı

Malatya'da yol yapım çalışması esnasında göçük: İş makinası toprak altında kaldı

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de can kaybı 62 bini aştı

Erken kanser teşhisi hayat kurtarıyor: Mobil kanser taramaları Türkiye geneline yayılıyor

Şantiye işçileri arasında taşlı sopalı kavga: 5 yaralı

Gazze'de su kesintileri ve insani kriz derinleşiyor

Bolivya'da devlet başkanlığı seçimi ikinci tura kaldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Yaklaşık 100 hektarlık alan yangından etkilendi

Şanlıurfalı vatandaşlar: Gazze’deki saldırılar İslam dünyasını topyekûn yok etme planının bir parçasıdır

Şanlıurfa’da trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

Ekvador'da silahlı saldırı: 7 ölü

Recebanlılar Derneğinden Emniyet Müdürü Kaba’ya Ziyaret

Vaize Öncü: Eğitim sisteminin yetersizliği, ahlaki değerlerin eksikliğine yol açabilmektedir

Şanlıurfa’da gençler “Hem Okuyorum Hem Eğleniyorum” projesinde buluştu

Prof. Dr. Çelik: İslam kadın ve erkeğe adaletli bir şekilde mirastan pay verilmesini emretmektedir

Malatya'daki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Myanmar'da seçim kararı

Trump, Zelenskiy ve AB liderleri Beyaz Saray’da bir araya geldi

Adana'da feci kaza: 5 ölü

İzmir açıklarında göçmen faciası: 4 ölü

Memur-Sen hükümetin toplu sözleşme teklifine karşı Ankara'da yürüyüş ve miting düzenledi

Beyaz Saray'da Trump ile Zelenski bir araya geldi

Zelenskiy: Rusya'ya toprak bırakmamız imkansız