• BIST 100

    10924,53%-1,34
  • DOLAR

    42,20% 0,24
  • EURO

    48,86% 0,30
  • GRAM ALTIN

    5429,94% 0,77
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

"Okulum Temiz" belgelendirme programı devam ediyor

24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:49
24 Ağustos 2024, Cumartesi 10:49
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

"Çevre Yönetim Sistemleri"nin uygulanarak uluslararası standartlara uygun bir çevre yönetimi sağlanması amacıyla yeni eğitim öğretim döneminde de "Okulum Temiz" belgelendirme programı devam edecek. 

Millî Eğitim Bakanlığınca 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin yayımlanan genelge doğrultusunda, Bakanlık ile Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na uygun planlamalar yapılarak "Okulum Temiz" belgelendirme programının yıl boyunca uygulanması hedefleniyor.

Eğitim kurumlarının hijyen şartlarının geliştirilmesi ve enfeksiyon önleme çalışmalarının planlanması, uygulanması ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla yürütülen kontrol faaliyetleri, Millî Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü iş birliğinde hazırlanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Kılavuzu"na göre uygunluğun değerlendirilmesi ve "Okulum Temiz" belgelendirme programı ile gerçekleştiriliyor.

Programla birlikte, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumlarda 14001 Çevre Yönetim Sistemleri'nin uygulanması ile dünyaca tanınan uluslararası standartlara uygun bir çevre yönetimi sağlanması, ortaya çıkan atıkların uygun şekilde bertarafından ziyade kaynakların daha verimli kullanımı ile atık miktarının en az seviyeye indirilmesi amaçlanıyor.

Çevre Yönetim Sistemleri'nin yaygınlaştırılması ve belgelendirilmesi ile sürdürülebilir Sıfır Atık yaklaşımı elde ederek verimliliğin artırılması, temiz ortam kaynaklı performansın artırılması, israfın önüne geçildiğinden maliyetlerin ve çevresel risklerin azaltılması, çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların duyarlı tüketici bilincine sahip olması, ulusal ve uluslararası alanda okul ve kurumlara "çevreci" sıfatı kazandırılması ve bu sayede saygınlığının artırılması hedefleniyor.

"Okulum Temiz" belgelendirme programı kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılında 50 bin 869 resmî okul ve kurumun belgelendirme başvurusu alınarak yaklaşık yüzde 98'i belgelendirildi. 2023 yılı sonu itibariyle toplam 34 bin 863 okul kurumda belge yenileme denetimleri tamamlandı.

"Millî Eğitim Bakanlığı Belgelendirme Hizmetleri Yönergesi" doğrultusunda ise 20 okul, "TS ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi" belgesi aldı. (İLKHA)

Kocaeli'de 7 kamu görevlisi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı

Meteoroloji’den uyarı: Bazı illerde sağanak bekleniyor

Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu

ABD, Macaristan'ı Rus enerji yaptırımlarından muaf tuttu

Brezilya’da etkili olan kasırga nedeniyle 6 kişi öldü, 437 yaralı

2026 yılı yatırım ve yenilik yılı olacak

ABD hükümetinin kapalı kalması nedeniyle bin 700’den fazla uçuş iptal edildi

Pakistan ile Afganistan arasındaki müzakereler askıya alındı

İran, para biriminden 4 sıfır atıyor

Rusya, Ukrayna'daki askeri sanayi tesislerini vurdu

Kahramanmaraş’ta işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 7 yaralı

Hatay’da otomobilin çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Ordu’da 2’nci OSB’nin altyapı temeli atıldı

Erzurum’da 6 şüpheli kopya düzenekleriyle yakalandı

Anti-Siyonizm Kongresi'nde birlik mesajı

Trabzon’da sahipsiz hayvanların durumu masaya yatırıldı

Kruvaziyer yolcu sayısı 10 ayda 2 milyonu aştı

Malatya’da araçtan indirilen şahıs tekme ve yumruklarla darbedildi

Kayseri’de ehliyetsiz sürücüye 83 bin 746 lira ceza

Tahran’da su krizi derinleşiyor

Kudüslü fotoğrafçıdan "Hikâyenin Geri Kalanı" sergisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Prof. Dr. Turan: Aile dağıldığında kültürel, sosyal, ekonomik ve politik tüm toplumsal alanlar olumsuz etkilenir

Bakan Kacır: Yatırım teşvikleriyle, sanayi alanlarıyla, KOBİ'lerimize sağladığımız imkânlarla Ağrı için, çalışıyoruz

Konya Emniyeti'nden TOKİ uyarısı: sahte başvurulara dikkat

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kocaeli'de 7 kamu görevlisi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı

Meteoroloji’den uyarı: Bazı illerde sağanak bekleniyor

Norveç, Rum kesimine silah ambargosunu kaldırdı

Kamboçya ve Tayland sınır bölgelerindeki ağır silahları geri çekmeye başladı

Rus güçleri cephede ilerliyor

Bingöl'de 3.8 büyüklüğünde deprem

Siyonist rejim Suriye'ye saldırdı, köylerde yol kontrol noktaları kurdu