• BIST 100

    9380,95%0,45
  • DOLAR

    37,90% 0,30
  • EURO

    42,94% 1,61
  • GRAM ALTIN

    3957,95% 2,25
  • Ç. ALTIN

    6383,07% 2,67

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

EĞİTİM 1.06.2023 15:20:31 0
Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü Gaziantep’te düzenlendi

Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan‘ın katılımıyla Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının üçüncüsü yapıldı.Deprem illerinden gelen uzmanların yer aldığı çalıştayda bilgi paylaşımında bulunan Eraslan, “Yangın, deprem, sel ve pandemi gibi olağanüstü hallerde eğitimde mutlaka bir B planı olmalı” dedi.
Bahçeşehir Koleji Gaziantep Kampüsünde düzenlenen çalıştayda konuşan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, Olağanüstü Haller Pedagojisi çalıştayının ilk ikisinin teorik olduğunu, Gaziantep’te yaptıkları çalıştayın ise işin saha boyutunu ele alacağını ifade etti. Prof. Dr. Levent Eraslan, olağanüstü Haller Pedagojisi’nin yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade edilen süreci oluşturmak olduğunu ifade etti.

'Bu tip durumlarda mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır'
Eğitimde mutlaka bir B planının olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Levent Eraslan, “Çok farklı deprem illerinden değerli uzmanlarla Bahçeşehir Kolejinde kavramın sistematik yapısını oluşturacağız. Olağanüstü Haller Pedagojisi dediğimiz, yangın, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda eğitim ve öğretimin nasıl devam edeceğine dönük olarak, eğitim programlarının düzenlenmesi, öğretim yöntem ve tekniklerinin planlanması, ölçme ve değerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de eğitimde B planı olarak ifade ettiğimiz süreci oluşturmaktır. Çünkü böylesi olağanüstü hallerde ilk yapılan eğitime ara verilmesidir. Biz de diyoruz ki mutlaka eğitimde bir B planı olmalıdır' şeklinde konuştu.

'Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacak'
“Olağanüstü hallerin o kritik zamanı aşıldıktan sonra hızlıca çocukların eğitim ve öğretim sürecine alınması ve buralarda iyileştirilmesini temel ediniyoruz” diyen Prof. Dr. Eraslan, 'Olağanüstü Haller Pedagojisikavram dünyada bir ilktir. Bu kavram ülkemizde pandemide oluşan okullara uzun ara verilişten depremde yaşanan ara verilişe kadar durumu da gözeterek oluşturuldu. Umarım Gaziantep’te çıkacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda sağlayacaktır. Bu üçüncü çalıştayımız olacak. İlk ikisi işin teorik kısmıydı. Şimdi buraya davet ettiğimiz uzmanlarımız daha çok deprem problemini yaşayan öğretmenlerimizdir. Genelde okulları yıkılan, enkaz altında yakınlarını çıkartan öğretmenlerdir. Şimdi işin saha boyutunu ele almayı planlıyoruz' diye konuştu.

Gaziantep Muhammedi sevdaya hazırlanıyor

Taşlıçay'da aniden bastıran tipi, besiciyi geri dönmek zorunda bıraktı

Dışişleri Bakanı Fidan Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ile görüştü

Sağlıksız gıda satışına 210 bin lira ceza

Ağrı'da PKK/KCK üyesi şüpheli tutuklandı

Gazze'de can kaybı 50 bin 933'e yükseldi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı ile görüşen Başkan Er: Çiftçimiz yalnız değil

Balata kokusunu yangın sandı, yangın tüpüyle müdahale etti

Siirt’te feyezan dönemi denetimleri başladı

Kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

Don kayısı bahçelerini vurdu, üreticiler destek bekliyor

İzmir açıklarında 41 düzensiz göçmen yakalandı

Kolombiya'dan Gazze için ateşkes çağrısı

'Sıfır Atık Mucitleri' yarışmasında jüri değerlendirmesi yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin başbakanı dahil bazı ülke liderleriyle görüştü

Bezymianny Yanardağı faaliyete geçti

Karadaği:  Artık kınamalar yeterli değil, fiili olarak harekete geçmeliyiz

Kamyonet işçilerin aracına çarptı: 6 yaralı

İran-ABD dolaylı görüşmelerin ilk turu sona erdi

Başkan Er: Her zaman çiftçimizin yanındayız

Bitlis’te Umre Ödüllü Bilgi Yarışması düzenlendi

Dışişleri Bakanı Fidan ile Rus mevkidaşı Lavrov görüştü

Muğla'da yangın riski nedeniyle ormanlara giriş yasağı

Hindistan'da fabrika patlamasında 5 kişi öldü

"Zamanın vecibesi olan cihattan ulema başta olmak üzere hepimiz sorumluyuz"

ABD'deki uçak kazasında 3 kişi öldü

Avcılar’da metrobüs kazası: 2’si çocuk 21 yaralı

Pistten çıkan uçak duvara çarptı: 4 yaralı

İran ile ABD arasındaki dolaylı görüşmeler Umman’da başladı

Erbaş: Filistin'e barışın gelmesi için yapmamız gerekenler yaptıklarımızdan daha fazladır"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ