EKONOMİ 10.12.2020 09:29:51 0

Online alışveriş 2.5 kat arttı

Online alışveriş 2.5 kat arttı
Haberi Sesli Oku

Online alışveriş 2.5 kat arttı

Kasım ayı boyunca internet üzerindeki indirim günleri e-ticarete olduğu kadar KOBİ’lere de ilaç gibi geldi. Ödeme kuruluşu PayTR’nin verilerine göre, Kasım kampanyalarında internetten alışveriş hacmi geçen yıla göre yüzde 166, işlem adedi ise yüzde 162 artış gösterdi. En çok satış, tekstil (giyim), ayakkabı ve elektronik kategorisinde yapıldı.

Geçen yıl en çok alışveriş yapılan kategori elektronik olurken, bu yıl tekstil sektörü rağbet gördü. Ortalama sepet tutarında ise geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşandı. 2019’da 647 TL olan rakam, bu yıl 247 TL’ye düştü.

2,3 KAT ARTIŞ YAŞANDI

Kasım ayındaki cirolarla karşılaştırıldığında 2019 kasımdaki artış yüzde 40 iken, bu yıl yaklaşık yüzde 61 oldu. Online alışverişlerde 2020’de geçen yıla göre 2,5 kat artış yaşandığını belirten PayTR Genel Müdürü Tarık Tombul, “Pandemi süreciyle birlikte tüketicilerin alışveriş tercihlerinin online alışverişe yöneldiğini ve e-ticaret üzerinden yapılan işlemlerin hızlı bir yükselişe geçtiğini biliyoruz. Sektörden gelen bilgiler, ‘Efsane Cuma’ günü, online ticaret hacminin tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaştığını gösteriyor” dedi.

PİYASADA YÜZLER GÜLDÜ

Kovid-19 salgını nedeniyle evden çalışanların ve online alışveriş alışkanlıklarının artması, tüketicilerin en çok alışveriş yaptığı saatlerde de değişiklik yaşanmasına neden oldu. Mediamark açıklamasında göre çok alışverişi saat 19.00 ila 22.00 arasında yaptık. Verilere göre, en çok alışveriş yapan kişilerin 25 ila 34 yaş aralığındaki bireyler olduğu görüldü. Mobilexpress’in verilerine göre, bu dönemde yapılan alışverişlerin toplam tutarı 3.4 milyar TL oldu. Kısacası, kasım ayı kampanyaları yüz güldürdü.

Hindistan'da yıldırım düşmesi sonucu 15 kişi öldü

Fas, Şam Büyükelçiliğini yeniden açacağını duyurdu

Rusya, Aleksandropol yerleşim birimini ele geçirdi

Almanya': Ukrayna’ya asker konuşlandırmaktan çok uzağız

Macaristan, Ukrayna'nın AB üyeliğine karşı

Arap Birliği Gazze için acil ateşkes çağrısı yaptı

ABD jürisi salman ruşdiyi  yaralayan HADİ MATAR adlı müslümana ceza yağdırdı.

Otomobil takla attı: 3 yaralı

Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem

Finlandiya’da iki helikopter çarpıştı: 5 ölü

Almanya’da binlerce kişi Filistin’e destek gösterisine katıldı

Ağaçtan düşen çocuk demir korkulukların üzerine düşerek yaralandı

Üniversite öğrencilerinden Gazze'ye destek siyonist zulme sessizliğe tepki

ANFİDAP: Soykırıma karışanların yargılanmasına yönelik adımlar gecikmeden atılmalı

Gazze'de 65 bini aşkın çocuk açlık nedeniyle ölüm tehdidi altında

Gazze'de sağlık ve sosyal hizmetleri durma noktasına geldi

Kolombiya'da dron saldırısı: 1 ölü, 20 yaralı

Bingöllü çocuklar: Gazze için harekete geçin

Sakarya'da zincirleme kaza: 3 yaralı

TZOB Genel Başkanı Bayraktar: Kuraklık nedeniyle zarar yüzde 100’lere dayanmış durumda. Çiftçi destek bekliyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Yükleniyor