-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Operatörlerin cayma bedeli oyunu: Operatör değiştiren vatandaşlar fatura şoku yaşıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Taahhüt süresi sona ermiş ve sistemde borç görünmeyen vatandaşlara, operatör değişikliği yaptıktan sonra "cayma bedeli" adı altında haksız faturalar kesiliyor.
Taahhüt süresi dolmuş olan ya da sistemde herhangi bir borcu görünmeyen birçok vatandaş, başka bir operatöre geçtikten sonra yüksek meblağlarda "taahhüt cayma bedeli" ile karşılaşıyor.
Operatör değişikliği esnasında borç görünmemesi nedeniyle gönül rahatlığıyla işlem yapan vatandaşlar, daha sonra kendilerine yansıtılan bu bedeller nedeniyle mağdur ediliyor.
Ancak durumu fark eden ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) şikâyette bulunan, e-Devlet üzerinden dilekçe oluşturan vatandaşlar, ödedikleri tutarları iade alabiliyor.
Bu durumu açıkça bir "soygun" olarak nitelendiren vatandaşlar, bilgilendirme yapılmadan çıkarılan yüksek bedellerin, insan onuruna yakışmadığını belirterek bu uygulamaların bilinçli şekilde yapıldığını ve binlerce kişiyi etkilediğini ifade ediyor.
Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, operatör değişikliği sürecinde yaşadıkları mağduriyeti anlatarak yetkililere seslendi.
Operatör şirketlerinin ihmali ya da kasıtlı yönlendirmesi sonucu oluşan bu mağduriyetin önüne geçilmesi için yetkililere seslenen vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılmasını ve haksız kazanç sağlayan şirketlere ağır yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor.
"Bu bir soygundur ve insanlığa yakışmıyor"
Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Ahmet Kök, "Adıma kayıtlı iki Türk Telekom hattı var. 9 Mayıs’ta Türk Telekom bayisine giderek 'taahhüt sürem ne kadar kaldı?' diye sordum. Görevli, sistem üzerinden kontrol etti ve bir aydan az süre kaldığını söyledi. 'Başka bir operatöre geçiş yaparsam borç çıkar mı?' diye sorduğumda, sistemde herhangi bir borcun görünmediğini belirtti ve ekranı bana da gösterdi. Bunun üzerine başka bir operatöre geçtim. 3-4 gün sonra bir fatura geldi, onu da ödedim. Ancak yaklaşık bir hafta sonra her bir hattıma 500 TL’nin üzerinde ikinci bir fatura daha gönderildi. Bu bir soygundur ve insanlığa yakışmıyor." dedi.
"Bu soygunun önüne geçilmesi için devletin harekete geçmesi gerekiyor"
Kök, "Devletten beklentimiz, bu tür şirketleri denetlemeleri ve gerekli yaptırımları uygulamalarıdır. Denetimler sıklaştırılmalı, hata yapan firmalara ciddi cezalar verilmelidir. Benim durumumda olan binlerce kişi var. Bugün bayideyken, benim gibi 6-7 kişinin daha aynı mağduriyeti yaşadığını gördüm. Bu soygunun önüne geçilmesi için devletin harekete geçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.
"Bu haksızlığın önüne geçilmeli ve mağduriyetler giderilmeli"
Bir diğer mağdur vatandaş Abdülaziz Demir ise şunları söyledi: "Turkcell hattı kullanıyordum. Taahhüt sürem bitince Türk Telekom’a geçmek istedim. En yakın bayiye gidip işlemleri başlattım. Sistem üzerinde herhangi bir cayma bedeli bilgisi görünmedi ve geçiş işlemleri başlatıldı. Ancak birkaç gün sonra, tarafıma bin 300 TL civarında bir cayma bedeli yansıtıldı. Yetkililere çağrımız, bu haksızlığın önüne geçmeleri ve mağduriyetimizin giderilmesidir." (İLKHA)
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Yükleniyor







