• BIST 100

    16680,61%-0,17
  • DOLAR

    43,64% 0,04
  • EURO

    52,06% 0,27
  • GRAM ALTIN

    7146,55% 1,29
  • Ç. ALTIN

    11742,95% 0,50

Operatörlerin cayma bedeli oyunu: Operatör değiştiren vatandaşlar fatura şoku yaşıyor

26 Haziran 2025, Perşembe 16:57
26 Haziran 2025, Perşembe 16:57
Operatörlerin cayma bedeli oyunu: Operatör değiştiren vatandaşlar fatura şoku yaşıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Taahhüt süresi sona ermiş ve sistemde borç görünmeyen vatandaşlara, operatör değişikliği yaptıktan sonra "cayma bedeli" adı altında haksız faturalar kesiliyor.

Taahhüt süresi dolmuş olan ya da sistemde herhangi bir borcu görünmeyen birçok vatandaş, başka bir operatöre geçtikten sonra yüksek meblağlarda "taahhüt cayma bedeli" ile karşılaşıyor.

Operatör değişikliği esnasında borç görünmemesi nedeniyle gönül rahatlığıyla işlem yapan vatandaşlar, daha sonra kendilerine yansıtılan bu bedeller nedeniyle mağdur ediliyor.

Ancak durumu fark eden ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) şikâyette bulunan, e-Devlet üzerinden dilekçe oluşturan vatandaşlar, ödedikleri tutarları iade alabiliyor.

Bu durumu açıkça bir "soygun" olarak nitelendiren vatandaşlar, bilgilendirme yapılmadan çıkarılan yüksek bedellerin, insan onuruna yakışmadığını belirterek bu uygulamaların bilinçli şekilde yapıldığını ve binlerce kişiyi etkilediğini ifade ediyor.

Batman'da İLKHA mikrofonuna konuşan vatandaşlar, operatör değişikliği sürecinde yaşadıkları mağduriyeti anlatarak yetkililere seslendi.

Operatör şirketlerinin ihmali ya da kasıtlı yönlendirmesi sonucu oluşan bu mağduriyetin önüne geçilmesi için yetkililere seslenen vatandaşlar, denetimlerin sıklaştırılmasını ve haksız kazanç sağlayan şirketlere ağır yaptırımlar uygulanmasını talep ediyor.

"Bu bir soygundur ve insanlığa yakışmıyor"

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren Ahmet Kök, "Adıma kayıtlı iki Türk Telekom hattı var. 9 Mayıs’ta Türk Telekom bayisine giderek 'taahhüt sürem ne kadar kaldı?' diye sordum. Görevli, sistem üzerinden kontrol etti ve bir aydan az süre kaldığını söyledi. 'Başka bir operatöre geçiş yaparsam borç çıkar mı?' diye sorduğumda, sistemde herhangi bir borcun görünmediğini belirtti ve ekranı bana da gösterdi. Bunun üzerine başka bir operatöre geçtim. 3-4 gün sonra bir fatura geldi, onu da ödedim. Ancak yaklaşık bir hafta sonra her bir hattıma 500 TL’nin üzerinde ikinci bir fatura daha gönderildi. Bu bir soygundur ve insanlığa yakışmıyor." dedi.

"Bu soygunun önüne geçilmesi için devletin harekete geçmesi gerekiyor"

Kök, "Devletten beklentimiz, bu tür şirketleri denetlemeleri ve gerekli yaptırımları uygulamalarıdır. Denetimler sıklaştırılmalı, hata yapan firmalara ciddi cezalar verilmelidir. Benim durumumda olan binlerce kişi var. Bugün bayideyken, benim gibi 6-7 kişinin daha aynı mağduriyeti yaşadığını gördüm. Bu soygunun önüne geçilmesi için devletin harekete geçmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Bu haksızlığın önüne geçilmeli ve mağduriyetler giderilmeli"

Bir diğer mağdur vatandaş Abdülaziz Demir ise şunları söyledi: "Turkcell hattı kullanıyordum. Taahhüt sürem bitince Türk Telekom’a geçmek istedim. En yakın bayiye gidip işlemleri başlattım. Sistem üzerinde herhangi bir cayma bedeli bilgisi görünmedi ve geçiş işlemleri başlatıldı. Ancak birkaç gün sonra, tarafıma bin 300 TL civarında bir cayma bedeli yansıtıldı. Yetkililere çağrımız, bu haksızlığın önüne geçmeleri ve mağduriyetimizin giderilmesidir." (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Şanlıurfa’da otomobiller çarpıştı: 2’si ağır 7 yaralı

BİK Genel Müdürü Çay: Somut sonuçlar üreten iş birliklerini kararlılıkla sürdüreceğiz

Hakkâri’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda çok sayıda hükümlü yakalandı

Şırnak’ta 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

Meyve ağaçları kar altında görsel şölen oluşturdu

TARAFSIZ HABER 12. Yaşını kutladı

Yeni kabine üyeleri bugün Mecliste yemin edecek

Uludere'de yüksek dükkan kiralarına esnaflardan tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 28 Şubat artığı bu faşizan zihniyeti lanetliyorum

İstanbul’da lüks araç kaçakçılığı operasyonu: 14 şüpheli yakalandı

Bursa İl Koordinasyon Kurulu bağımlılıkla mücadele için toplandı

Van’da kınalı keklik avcılarına 246 bin TL ceza

Van’da ruhsatsız silah operasyonu: 1 gözaltı

Şanlıurfa’da 20 kilogram kubar esrar ele geçirildi

Arakçi: Füzelerimiz müzakere konusu değildir

Yaşlı teyzelerin okuma azmi imrendirdi

Doğubayazıt-Ağrı Karayolunda kilometrelerce kuyruk oluştu

Malatya Havalimanı'nda ocak ayında 79 bin 563 yolcuya hizmet verildi

Şanlıurfa’da yarın planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Vali Gül’den Darülaceze sakinlerine ziyaret

Van’da yasa dışı avlanan 8 kişiye idari işlem uygulandı

Yunanistan Başbakanı Miçotakis bugün Türkiye’ye geliyor

Mersin'de drone destekli denetim: Bin 649 araç kontrol edildi

Ramazan öncesi hurma tezgahlarında hareketlilik başladı

Bingöl’de kayganlaşan yolda tır şarampole girdi

Şanlıurfa’da bir ilk: Omuz hizasından müdahaleyle kalp kapakçığı değiştirildi

Umut Kervanı Kartal’da 2'nci sosyal marketini açıyor

Kişisel bilgiler internette görünürse bildirim gelecek

Bakan Kurum, COP31 kapsamında BM İcra Sekreteri Stiell ile görüştü

İşgal rejiminden Batı Şeria ve Kudüs’te baskınları

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa’da otomobiller çarpıştı: 2’si ağır 7 yaralı

BİK Genel Müdürü Çay: Somut sonuçlar üreten iş birliklerini kararlılıkla sürdüreceğiz

Hakkâri’de aranan şahıslara yönelik operasyonlarda çok sayıda hükümlü yakalandı

Şırnak’ta 1 kilo 431 gram skunk ele geçirildi: 2 gözaltı

Meyve ağaçları kar altında görsel şölen oluşturdu

TARAFSIZ HABER 12. Yaşını kutladı

Yeni kabine üyeleri bugün Mecliste yemin edecek