• BIST 100

    11151,20%-1,99
  • DOLAR

    41,53% 0,20
  • EURO

    48,63% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5028,37% 0,57
  • Ç. ALTIN

    8280,99% 0,98

Optisyenlerden, yaz aylarında göz sağlığı için güneş gözlüğü uyarısı

12 Mayıs 2025, Pazartesi 11:50
12 Mayıs 2025, Pazartesi 11:50
Optisyenlerden, yaz aylarında göz sağlığı için güneş gözlüğü uyarısı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Optisyenler, yaz aylarında artan güneş ışınlarına karşı vatandaşları uyararak, göz sağlığını korumak için UV korumalı güneş gözlüklerinin tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları ciddi şekilde artarken, uzmanlar göz sağlığı konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.

Batman’da İLKHA mikrofonuna konuşan optisyenler, özellikle yaz aylarında güneş gözlüğü kullanımının sadece estetik değil, sağlık açısından da elzem olduğunu belirtti.

Her yerden temin edilen kalitesiz güneş gözlüklerinin göz sağlığına zarar verebileceğini vurgulayan uzmanlar, bilinçli tercihlerin önemine dikkat çekti.

Gözlerin, zaralı ışınlara maruz kalmasından dolayı güneş gözlüğü takmanın artık zorunlu bir hale geldiğini belirten optisyenler, alınacak güneş güzlüklerinin göz doktorlarının ya da optisyenlerin tavsiyesiyle alınması gerektiğini söyledi.

Mehmet Sıddık Toğluk

"Göze ve yüze uygun güneş gözlüğü alınmasını öneriyoruz"

Yaz aylarında gözlerin daha çok ışınlara maruz kalmaması için ultraviyole (UV) özellikli gözlüklerin takılması gerektiğini belirten Optisyen Mehmet Sıddık Toğluk, "Yaz ayları geldi ve havalar ısınmaya başladı. Batman, Güneydoğu'nun en sıcak illerinden biridir. Yazlarımız uzun geçiyor. Özellikle bu aylarda göz sağlığı için tavsiyemiz, göze uygun polarize güneş gözlükleri takmalarıdır. Herhangi bir yerden ya da pazarlardan güneş gözlüğü alınmasını tavsiye etmiyoruz. Güneş gözlüğü almak isteyenlerin mutlaka bir göz doktoruna ya da bir optisyenin tavsiyesiyle, göz ve yüze uygun güneş gözlüğü almalarını öneriyoruz. Dışarıdan ve internetten alınacak güneş gözlükleri, kemik yapısı olarak kanserojen madde taşıyabilecekleri için göze zarar verebilmektedir. Çünkü göz sağlığı çok önemlidir." dedi.

Hamza Enecür

"Ekran maruziyetinin artması güneş gözlüğü takmayı zorunla hale getiriyor"

Güneş gözlüklerinin yaz aylarında elzem bir aksesuar olmaya başladığını ifade eden bir diğer optisyen Hamza Enecür, "Eski yıllarda bu kadar kullanılmasa da günümüzde, ekran maruziyeti ve daha fazla ışına maruz kaldığımızdan, güneş gözlüğü takmak artık zorunlu bir hale gelmiştir. Güneş ışınlarının yanı sıra günlük hayatta başka ışınlara da maruz kaldığımız için özellikle UV ışınları gözlerimizi oldukça hassaslaştırıyor ve bu durum ileriki zamanlarda çeşitli göz hastalıklarına yol açabiliyor." diye konuştu.

"UV korumalı ve cam kalitesi yüksek gözlüklerin tercih edilmesi gerekir"

Enecür sözlerini şöyle sürdürdü, "Özellikle yaşlılık dönemlerinde sarı nokta hastalığı, görme kayıpları, göz yorgunluğu ve baş ağrısı gibi sorunlar görülebilmektedir. Bu sebeple yaz aylarında özellikle UV korumalı ve cam kalitesi yüksek gözlüklerin tercih edilmesi gerekir. Uzun yol yapan şoförler, taksi şoförleri ve gün içinde dışarıda güneşe maruz kalan kişiler mutlaka güneş gözlüğü takmalıdır. Özellikle Batman gibi sıcaklığın yoğun yaşandığı bir şehirde, güneş gözlüğü kullanımı çok önemlidir. Ayrıca, güneş gözlükleri her yerden alınmamalıdır. Güneş gözlüklerinin optisyenlik mağazalarından alınması önerilir. Çünkü bu mağazalarda sertifikalı ve garantili ürünler satılmaktadır. Dışarıda ve merdiven altı yerlerden alınan güneş gözlükleri faydadan çok zarar verebilmektedir." uyarısında bulundu. (İLKHA)

Tokat’ta motosiklet sürücüsüne yorgun mermi isabet etti

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: ABD'nin girişimlerine ilişkin harekete resmi bir öneri ulaşmadı

Batman'da metruk bina çöktü

SSB Başkanı Görgün: KAAN ve yerli motor projelerimiz emin şekilde ilerliyor

ABD'de kiliseye saldırı: 2 ölü 8 yaralı

Kovancılar’da samanlıkta yangın

Siirt'te 11 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti

Servis sürücüsünü öldüren "DEAŞ" mensuplarına Suriye'de operasyon: 8 ölü

Şanlıurfa’da aranan şahıslar yakalandı

Ankara'da Gazze ve ihtiyaç sahipleri için kermes düzenlendi

Bakan Şimşek, Batman'da açılışa katıldı

Adıyaman’da bıçaklı kavga: 2 yaralı

Şanlıurfa’da JASAT dedektifleri aranan 6 hükümlüyü yakaladı

Yakınlarının dilinden şehit Molla Şükrü ve Molla Muhittin

PKK'nın katlettiği Molla Şükrü ve Molla Muhittin kabirleri başında yad edildi

Diyarbakır'daki "Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinden birbirinden güzel kareler

İşgalciler, Gazze'de bir kuleyi daha yıktı

Ankara'da kayıp olan servis şoförünün cesedi Mersin’de bulundu

Mardin’de tır trafik ışıklarına çarptı: Yol trafiğe kapandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Mardin'de iki otomobil çarpıştı: 3’ü çocuk 7 yaralı

"Hayat Namazla Güzeldir" etkinliğinin finali Diyarbakır'da gerçekleşti

STK'lardan Gazze için hükümete ortak çağrı: Söz değil icraat bekliyoruz

48 sporcu, işgal rejiminden futbolcuların müsabakalardan men edilmesi için başvurdu

Can Holding Başkanı Kemal Can tutuklandı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısında en az 4 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Erzurum OSB’de boya fabrikasında yangın çıktı

Gerilim artarak devam ediyor: Venezuela'dan dev tatbikat

Batı Şeria'da aracıyla bir işgalciyi yaralayan Filistinli şehit edildi

Tarsus'ta tarım işçilerini taşıyan minibüs tıra çarptı: 3 ölü, 16 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tokat’ta motosiklet sürücüsüne yorgun mermi isabet etti

HAMAS Siyasi Büro üyesi Bedran: ABD'nin girişimlerine ilişkin harekete resmi bir öneri ulaşmadı

Batman'da metruk bina çöktü

SSB Başkanı Görgün: KAAN ve yerli motor projelerimiz emin şekilde ilerliyor

ABD'de kiliseye saldırı: 2 ölü 8 yaralı

Kovancılar’da samanlıkta yangın

Siirt'te 11 yaşındaki çocuk boğularak hayatını kaybetti