• BIST 100

    9484,39%-0,31
  • DOLAR

    38,80% -0,09
  • EURO

    44,00% 0,31
  • GRAM ALTIN

    4120,60% 0,34
  • Ç. ALTIN

    6670,45% 0,67

Ortadoğu Business’a Irak Gaziantep Başkonsolosluğundan ödül

GÜNDEM 18.08.2024 15:36:30 0
Ortadoğu Business’a Irak Gaziantep Başkonsolosluğundan ödül

Ortadoğu Business’a Irak Gaziantep Başkonsolosluğundan ödül

Irak’ın Gaziantep Bölge Başkonsolosu Thoalfiqar T Humoud, Irak ve Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesine katkılarından dolayı Ortadoğu Business’ı plaket ile ödüllendirdi.
Türkiye’nin ilk ve tek 4 dilde “Türkçe - İngilizce - Arapça- Farsca” iş dünyasına yönelik yayın yapan ekonomi ve kültür dergisi Ortadoğu Business Irak ve Türkiye ticari ilişkilerine katkısından dolayı Irak’ın Gaziantep Bölge Başkonsolosluğu tarafından ödüle layık görüldü.
Ortadoğu Business’in ödülünü Derginin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa Osanmaz’a takdim eden Irak’ın Gaziantep Bölge Başkonsolosu Thoalfiqar T Humoud, Ortadoğu Business’in iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesinde ve firmalar arasında sıcak ilişkiler kurulmasında çok önemli bir görev üstlendiğini söyledi.
“Ortadoğu Busıness’da yer alan haberleri önemsiyoruz”
Türkiye ve Irak arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda Ortadoğu Business’in, çok önemli bir misyon üstlendiğini kaydeden Başkonsolos Thoalfiqar T Humoud, "Irak Başkonsolosluğu olarak biz, Ortadoğu Business’da yer alan haberleri önemsiyoruz. Derginin 82. Sayısında Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasında görüşmeye geniş yer verildiğini gördüm. Biz Konsolosluk olarak Ortadoğu Business’ın bu sayısını Dışişleri Bakanlığımıza ulaştıracağız. Derginin Türkçe, İngilizce, Farsça ve Arapça olarak 4 dilde yayınlanması çok anlamlı. Ortadoğu Business’ın kendi dilimiz Arapça da yayın yapması iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine hem de ticaretin artmasında çok önemli bir misyon yerine getiriyor" dedi.
“Kardeş Irak ile ticareti geliştirme amacındayız”
Derginin İmtiyaz sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Mustafa Osanmaz, " 15 yıl önce Türkçe - İngilizce ile yayın hayatına başladığımız Dergimize daha sonra Arapça ve sonrada İran’ın resmi dili Farsçayı ekleyerek 4 dilde yayın yapan bir dergi haline getirdik. Şu anda 4 dilde yayın hayatını sürdürmekteyiz. 82. Sayımız çok kısa zaman öncesinde okuyucularımız ile buluştu. 83. Sayımızın hazırlığına başladık. Amacımız başta kardeş Irak olmak üzere Ortadoğu’da bulunan diğer ülkeler ile kendi aralarında ticaretini geliştirmeye katkı sağlamak" ifadelerini kullandı.

Muğla açıklarında 6 büyüklüğünde deprem

Lavrov: Önce ateşkesin sağlanması gerektiği yaklaşımını reddediyoruz

İşgal ordusu Gazze'nin kuzeyindeki sivilleri zorla göç ettiriyor

Gabon ile Ekvator Ginesi arasındaki sınır tartışmasında nihai karar açıklandı

Dışişleri Bakanlığı Pakistan'daki saldırıyı kınadı

Ukrayna'da askeri eğitim merkezi vuruldu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Rusya'ya gidiyor

ABD'de orman yangını

RTÜK'e 3 yeni üye seçildi

AB'den Rusya'nın "gölge filosu'na yaptırım kararı

Gazze'de can kaybı 53 bin 655'e yükseldi

ABD ve Filipinler'den ortak askeri tatbikat

Antalya'da uyuşturucu madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

İran ile ABD arasındaki nükleer görüşmelerin beşinci turu Roma'da

Müftü Yardımcısı Kiraz: İsrafa, aşırıya kaçmadan iyilikle tedavi olun

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Fuarlar bölgemizin kalkınması için büyük önem arz ediyor

KKTC Meclisi Başkanı Öztürkler: Gazze’de yapılan soykırım Kıbrıs’ta da yapılmak istendi

Manila'da gecekondu mahallesinde yangın: 2 ölü, 2 yaralı

Eski Ukraynalı siyasetçiye İspanya'da suikast

İran, Rusya ile Stratejik Ortaklık Anlaşmasını onayladı

Böbrek taşının belirtilerini önemseyin!

Fransa'da meydana gelen selde 3 ölü, 2 kayıp

İran, elçilik saldırısı failini idam etti

Ticari taksi ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Gaziantep Umut Kervanı ihtiyaç sahibi ailelere gıda dağıtımı gerçekleştirdi

Son bir ayda deneme sınavlarına ağırlık verin!

Putin, Ukrayna birliklerinden geri alınan Kursk'ta nükleer santrali inceledi

Uzm. Dr. Taka: Obezite ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Dondurma tüketiminde diş hassasiyetine dikkat

Hindistan’da şiddetli yağış ve sel: 3 kişi öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ