-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Ortaöğretime yönelik veli rehberlik kitapları yayımlandı
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretim kademesinde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik, ebeveynlerin rol modeli olarak çocuklarının hem akademik hem de bütüncül gelişimlerine desteklerinin artırılması amacıyla veli rehberlik kitapları yayımland
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde, ebeveynlerin rol modeli olarak çocuklarının hem akademik hem de bütüncül gelişimlerine desteklerinin artırılması amacıyla ortaöğretimdeki öğrenci velilerine yönelik "Veli Rehber Kitabı 1" ve "Veli Rehber Kitabı 2" hazırlandı.
Dijital ortamda yayımlanan kitaplarda, velilerin eğitim sürecinde aktif destek ve teşvikleriyle çocuklarının öğrenme isteğini artırdıklarını ve evde sağladıkları uygun öğrenme ortamıyla eğitim sürecini güçlendirdiklerine vurgu yapıldı.
Kitaplarda, velilerin katkılarının çocuklarının potansiyellerini en üst düzeyde sergilemeleri ve başarılı bir geleceğe adım atmaları için büyük öneme sahip olduğu belirtildi.
Ergenlik döneminde çocuğu olan ebeveynler için başucu kaynağı niteliğinde tasarlanan kitaplar, gençlerin kritik dönemi olan ergenliği en iyi şekilde geçirmelerine yardımcı olmak için ebeveynlere pratik bilgileri ile beraber ergenlik dönemine yönelik davranış stratejileri ve geniş bir bakış açısı sunuyor.
Kitaplar, ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmeyi hedefliyor
Bunların yanı sıra kitaplar, eğitim sürecinde ebeveynlerle iş birliği içinde ilerleyerek ve çocuklarının gelişim ve değişimlerini daha iyi anlamalarında onlara en iyi şekilde destek sağlayarak ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmeyi de amaçlıyor.
İki farklı şekilde hazırlanan kitaplardan "Veli Rehber Kitabı 1", ergenlik dönemi fiziksel karmaşıklığı ve gereksinimlerine odaklanırken "Veli Rehber Kitabı 2", lise öğrenimi ve mesleki gelişim ile ilgili alanlara dikkat çekiyor.
Kitap 1; "Ergenlik Döneminde Değişim, Ruh Sağlığı, Ergenlerin Gelişiminde Okullar, Tercihler, Sınırlar ve Bağımsızlık, Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık, Özel Eğitimde Aile Eğitimi" konu başlıkları altında, ergenlik dönemindeki fiziksel ve ruhsal değişimlerden gençlerin gelişiminde okulların önemine kadar pek çok konuda derinlemesine bilgi ve öneri sunuyor.
Alanında uzman kişilerce hazırlanan her bölüm, ebeveynlere çocuklarının bu dönemini en iyi şekilde geçirmeleri için somut ve güncel bilgiler veriyor.
Diğer yandan "Veli Rehber Kitabı 2", ebeveynlerin ergenlik süreci çözümlerinde merak ettikleri sorularına yanıt bulabileceği geniş bir konu yelpazesini ele alıyor. Kitap; "Yasal Konular ve Mevzuat, Bütüncül Gelişimde Ailenin Rolü, MEB Dijital Öğrenme Ortamları, Yabancı Dil Gelişimi, Üniversite Hazırlık Sürecinde Ebeveyn Olmak, Meslek Seçimi ve Tercih Dönemi" konularında detaylı bilgiler sunuyor.
Her iki kitapta da ayrıca ebeveynlerin en çok merak ettiği konulara yönelik kapsamlı "Sıkça Sorulan Sorular" bölümü bulunuyor. Bu bölümde, ergenlik döneminde ve ortaöğretim sürecinde ebeveynlerin karşılaşabileceği yaygın sorunlar ve belirsizlikler hakkında net ve anlaşılır cevaplar yer alıyor.
Ebeveynlerin çocukları ile iletişimlerini daha etkili bir şekilde kurmalarına fayda sağlayacak kitaplara ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane/rehberlik internet adresi üzerinden ulaşılabiliyor. (İLKHA)
Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı
Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto
Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı
İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi
ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü
Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı
Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı
Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi
Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı
Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp
Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor
Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı
Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor
Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor
Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı
Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı
Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı
Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı
Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı
Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi
Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı
Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu
Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı
Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı
Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz
Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!
Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir
Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü
Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır
Yükleniyor







