• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,37% 0,19
  • EURO

    51,18% -0,07
  • GRAM ALTIN

    6417,41% 2,74
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

Ortaöğretime yönelik veli rehberlik kitapları yayımlandı

21 Kasım 2024, Perşembe 13:45
21 Kasım 2024, Perşembe 13:45
Ortaöğretime yönelik veli rehberlik kitapları yayımlandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Millî Eğitim Bakanlığınca, ortaöğretim kademesinde öğrenim gören öğrencilerin velilerine yönelik, ebeveynlerin rol modeli olarak çocuklarının hem akademik hem de bütüncül gelişimlerine desteklerinin artırılması amacıyla veli rehberlik kitapları yayımland

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü iş birliğinde, ebeveynlerin rol modeli olarak çocuklarının hem akademik hem de bütüncül gelişimlerine desteklerinin artırılması amacıyla ortaöğretimdeki öğrenci velilerine yönelik "Veli Rehber Kitabı 1" ve "Veli Rehber Kitabı 2" hazırlandı.

Dijital ortamda yayımlanan kitaplarda, velilerin eğitim sürecinde aktif destek ve teşvikleriyle çocuklarının öğrenme isteğini artırdıklarını ve evde sağladıkları uygun öğrenme ortamıyla eğitim sürecini güçlendirdiklerine vurgu yapıldı.

Kitaplarda, velilerin katkılarının çocuklarının potansiyellerini en üst düzeyde sergilemeleri ve başarılı bir geleceğe adım atmaları için büyük öneme sahip olduğu belirtildi.

Ergenlik döneminde çocuğu olan ebeveynler için başucu kaynağı niteliğinde tasarlanan kitaplar, gençlerin kritik dönemi olan ergenliği en iyi şekilde geçirmelerine yardımcı olmak için ebeveynlere pratik bilgileri ile beraber ergenlik dönemine yönelik davranış stratejileri ve geniş bir bakış açısı sunuyor.

Kitaplar, ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmeyi hedefliyor

Bunların yanı sıra kitaplar, eğitim sürecinde ebeveynlerle iş birliği içinde ilerleyerek ve çocuklarının gelişim ve değişimlerini daha iyi anlamalarında onlara en iyi şekilde destek sağlayarak ebeveyn-çocuk ilişkisini güçlendirmeyi de amaçlıyor.

İki farklı şekilde hazırlanan kitaplardan "Veli Rehber Kitabı 1", ergenlik dönemi fiziksel karmaşıklığı ve gereksinimlerine odaklanırken "Veli Rehber Kitabı 2", lise öğrenimi ve mesleki gelişim ile ilgili alanlara dikkat çekiyor.

Kitap 1; "Ergenlik Döneminde Değişim, Ruh Sağlığı, Ergenlerin Gelişiminde Okullar, Tercihler, Sınırlar ve Bağımsızlık, Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık, Özel Eğitimde Aile Eğitimi" konu başlıkları altında, ergenlik dönemindeki fiziksel ve ruhsal değişimlerden gençlerin gelişiminde okulların önemine kadar pek çok konuda derinlemesine bilgi ve öneri sunuyor.

Alanında uzman kişilerce hazırlanan her bölüm, ebeveynlere çocuklarının bu dönemini en iyi şekilde geçirmeleri için somut ve güncel bilgiler veriyor.

Diğer yandan "Veli Rehber Kitabı 2", ebeveynlerin ergenlik süreci çözümlerinde merak ettikleri sorularına yanıt bulabileceği geniş bir konu yelpazesini ele alıyor. Kitap; "Yasal Konular ve Mevzuat, Bütüncül Gelişimde Ailenin Rolü, MEB Dijital Öğrenme Ortamları, Yabancı Dil Gelişimi, Üniversite Hazırlık Sürecinde Ebeveyn Olmak, Meslek Seçimi ve Tercih Dönemi" konularında detaylı bilgiler sunuyor.

Her iki kitapta da ayrıca ebeveynlerin en çok merak ettiği konulara yönelik kapsamlı "Sıkça Sorulan Sorular" bölümü bulunuyor. Bu bölümde, ergenlik döneminde ve ortaöğretim sürecinde ebeveynlerin karşılaşabileceği yaygın sorunlar ve belirsizlikler hakkında net ve anlaşılır cevaplar yer alıyor.

Ebeveynlerin çocukları ile iletişimlerini daha etkili bir şekilde kurmalarına fayda sağlayacak kitaplara ogmmateryal.eba.gov.tr/kutuphane/rehberlik internet adresi üzerinden ulaşılabiliyor. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı

Lübnan'da basın aracı hedef alındı: 3 gazeteci katledildi

Malatya'da traktör kazası: 2 yaralı

Cibuti açıklarında göçmen teknesi battı: 9 ölü, 45 kayıp

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'yı bir aydır kapalı tutuyor

Çin'de alevlere teslim olan binanın çatısında mahsur kalanlar hastaneye kaldırıldı

Dışişleri Bakanı Fidan Pakistan'a gidiyor

Küba’da olası bir ABD saldırısına karşı hazırlıklar devam ediyor

Meteorolojiden bazı iller için sarı kodlu uyarı

Şanlıurfa'da iki otomobil çarpıştı: 3 kişi yaralandı

Şanlıurfa'da seyir halindeki otomobile silahlı saldırı

Şanlıurfa'da soba gazı sızıntısı: Aynı aileden 5 kişi hastaneye kaldırıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole devrildi: Aynı aileden 5 yaralı

Lübnan'a yönelik siyonist rejimin saldırıları sürüyor: Şehit sayısı 1189'a yükseldi

Yetimler Vakfı, kurban hazırlıklarını masaya yatırdı

Hindistan'da yakıt krizi: Halk LPG tüplerini doldurmak için uzun kuyruk oluşturdu

Cizre’de petrol boru hattında sızıntı paniğe yol açtı

Pazarcı esnafı: Akaryakıta gelen zam ve nakliye ücretlerinin artışı ürün fiyatlarının yükselmesine yol açtı

Batman'da ortak tepki: Coğrafyamızda işgalci asker istemiyoruz

Bipolar bozukluk son yıllarda artış eğiliminde!

Prof. Dr. Ulaş: Çocuklara yönelik şefkat merkezli bir yaklaşım göstermekle doğru sonuçlara ulaşılabilir

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya teknolojik altyapısıyla modern bir şehir haline gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beçiroviç ile görüştü

Pezeşkiyan: İran'ın savunma tepkisinin saldırıların kaynağına yönelik olması doğaldır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ülke genelinde kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Fransa’da kamyon şoförlerinden akaryakıt zammına protesto

Malatya'da otomobil takla atarak ters döndü: 1 yaralı

İran Hürmüz Boğazı'ndan 20 geminin geçişine izin verdi

ABD'de hemzemin geçitte tren minibüse çarptı: 5 ölü

Bölge Ekonomisi Diyarbakır’da Masaya Yatırıldı

Mısır'da kamu ve özel sektörde uzaktan çalışma kararı