• BIST 100

    10366,16%-0,04
  • DOLAR

    40,37% 0,20
  • EURO

    46,95% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4349,49% 0,54
  • Ç. ALTIN

    6958,85% 0,87

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret

08 Kasım 2023, Çarşamba 10:50
08 Kasım 2023, Çarşamba 10:50
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat’tan Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’e ziyaret

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Filoksions Saliba Özmen’i ziyaret etti.
Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat; Erzurum, Van, Muş, Bitlis ziyaretlerinin ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mardin’e geldi. Canpolat ve beraberindeki heyet, parti il ve ilçe başkanlığını ziyaretlerinin ardından Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Filoksions Saliba Özmen’i ziyaret etti. Canpolat, Diyarbakır-Mardin Metropoliti Saliba Özmen’e, Mardin’de Süryani bir vatandaşın öldürülmesi nedeniyle taziyelerde bulundu. Ziyarette birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapıldı.

'Süryaniler medeniyetimize, birlik ve beraberliğimize, medeniyet beşiğimize katkılar sağlamış”
Ziyaret sonrası açıklamada bulunan Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, şunları söyledi:
“Dün akşam hayatını kaybeden Süryani vatandaşımıza Allah’tan rahmet diler, sizlere de taziyelerimizi iletiriz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın acısını sizlerle paylaşıyoruz. Osmanlı Ocakları ve Ocak Partisi teşkilat başkanlarının her zor durumda sizinle olduğunu bilmenizi isteriz. Süryaniler Osmanlı Devleti döneminde Devlet-i Aliyyemizin çok ciddi noktalarında görev almıştır. Bu anlamda etnik milliyetçiliğe ve din milliyetçiliğine karşıyız. Sizin can ve mal güvenliğiniz, sizin dini ibadetleriniz bizim medeniyetimizin ve kardeşliğimizin sembolü olan İslamiyet’in içinde vardır ve mutlak var olacaktır. Bunun garantörü de bizleriz ve her koşulda yanınızdayız. Bu bölgedeki Süryani cemaatinin varlık haklarının takipçisi ve savunucusu olacağımızı ifade etmek isterim. Süryaniler medeniyetimize, birlik ve beraberliğimize, medeniyet beşiğimize katkılar sağlamış cemaat ve topluluktur ve bizim de başımızın üstünde yerleri vardır.”

'Bu topraklar hepimizin öz yurdu'
Özmen’e misafirperveliği için teşekkür eden Canpolat, 'Osmanlı hangi medeniyet beşiğine, hangi statüde ve hangi ölçüde saygı duyduysa bizim derdimiz de dilediğiniz gibi ibadet ve ikamet yapabilmeniz erdemliğine ulaşmaktır. Türkiye’de ve dünyada Osmanlı Ocakları birlik ve beraberlik adına çalışmalar sağlıyor. Süryani bir vatandaşımızın öldürülmesine çok üzüldük. Bölgede geçmişte yaşanan haksızlıklar ve hukuksuzluklar var. Biz haksızlıkların ve hukuksuzlukların önünde haklı olan Süryani’si de, Yezidi’si de, Ermeni’si de, Kürt’ü de, Türk’ü de, Boşnak’ı da fark etmeksizin her kim olursa olsun bugün Filistin halkının haklı davalarında nasıl yanındaysak emin olun sizin de haklı olduğunuz bir konu varsa size de hizmet edeceğimize emin olabilirsiniz. Bu topraklarda yabancılık hissetmemelisiniz, çünkü burası hepimizin ortak yurdu. Sizin varlığınız bize mutluluk veriyor. Bizi kabul ettiğiniz ve ağırladığınız için çok teşekkür ederiz. Sizi tanıdığımız için çok mutluyuz' şeklinde konuştu.

'Süryaniler Osmanlı’nın bir parçasıdır'
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Metropolit Filoksions Saliba Özmen, Kadir Canpolat’ı ve heyetini görmekten mutlu olduğunu ifade etti. Süryanilerin Osmanlı’nın bir parçası olduğunu söyleyen Özmen, 'Osmanlı döneminde bizim birlik, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz ön plandaydı. Bunu sizler gerçekten yaşayıp yaşattırdığınız için teşekkür ediyorum. Osmanlı’ya en az sizin kadar biz de hasretiz. Bu anlamda sizi gördüğüm için çok sevindim ve mutlu oldum' dedi.
İsrail’in Gazze’ye saldırılarına da değinen Özmen, 'Bir sürü imparatorluk kuruldu ve yıkıldı. Bu dünya hepimize kâfi ve hepimize yetiyor. Kimler geldi kimler gitti. Önemli olan insanın dünyadayken haysiyetli ve onurlu yaşaması. Dini ve mezhebi ne olursa olsun insan dünyada mutlu olmalı. Bu anlamda maalesef ki savaşlar kapımızda. Bir an önce bu savaşların son bulması ve barışın hüküm sürmesi en kutsal dileğimiz ve duamızdır” ifadesini kullandı.
Ziyareti hatıra fotoğrafı çektirerek sonlandıran Canpolat ve beraberindekiler daha sonra manastırdan ayrıldı.

Siyonist rejim Gazze'de susuzluğu silaha dönüştürdü

Siirt'te rüzgâr enerjisi santrali kuruluyor

Siirt’te su kesintisine neden olan arıza giderildi

Sara nöbeti geçiren yolcu otobüsle hastaneye yetiştirildi

Uzman uyardı: Kanser vakaları artıyor, dijital cihazlar yeni tehdit

Sudan'da "Umut Hükümeti'nin" kurulması neden gecikti?

ÇAYKUR'dan uyarı: Çaya biçilen düşük fiyatlar fırsatçılara yarıyor

Gaziantep'te iki işletme 3 gün süreyle kapatıldı

Şanlıurfa’da mısır tarlasında erkek cesedi bulundu

BM uzmanları: israil, Filistinliler sistematik olarak kaybettiriyor

Katil rejim açlık kuyruğuna yine kurşun yağdırdı: En az 29 şehit, 70'ten fazla yaralı

Gazze'de 652'nci günde katliam sürüyor: Aç aç ölüyorlar

Şanlıurfa’da 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu

Bugün e-TEP, yarın DGS sınavları yapılacak

72 ilde uyuşturucu operasyonu: Bin 933 şüpheli yakalandı

Sıcaklıklar bugünden itibaren 12 dereceye kadar artıyor

İşgalciler 13 yaşındaki Filistinli çocuğu şehit etti

Amnesty International: AB'nin israille ortaklığı utanç verici

Aç bırakmak da sessizlik de suç: Gazze'de 650 bin çocuk bir lokma ekmek bekliyor

Gazze'de yardım bekleyenlere ve sığınmacılara saldırı: 7 şehit

2025 YKS sonuçları açıklandı

Yemen: Ben Gurion Havalimanı "Filistin-2" balistik füzesiyle vuruldu

Edirne'de trafik kazası: 6 yaralı

Suriye: Süveyda'ya özel kuvvet gönderilecek

Elazığ'da örtü yangını: 500 dönüm alan zarar gördü

Kontrolden çıkan otomobil orta refüje çarptı: 4 yaralı

Malatya'da alacak verecek kavgası kanlı bitti: 2 yaralı

Siyonistlerin ablukasını kırmak için Hanzala gemisi Gazze'ye doğru yola çıkmaya hazırlanıyor

Guterres: Kıbrıs sorununa çözüm konusunda adım adım ilerliyoruz

Meteorolojiden Güneydoğu için sıcak hava uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siyonist rejim Gazze'de susuzluğu silaha dönüştürdü

Siirt'te rüzgâr enerjisi santrali kuruluyor

Siirt’te su kesintisine neden olan arıza giderildi

Sara nöbeti geçiren yolcu otobüsle hastaneye yetiştirildi

Uzman uyardı: Kanser vakaları artıyor, dijital cihazlar yeni tehdit

Sudan'da "Umut Hükümeti'nin" kurulması neden gecikti?

ÇAYKUR'dan uyarı: Çaya biçilen düşük fiyatlar fırsatçılara yarıyor