• BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,91% 0,06
  • EURO

    50,55% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6226,39% -0,37
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

OSTİMTECH ve METESEN’den mesleki eğitimde stratejik iş birliği

07 Kasım 2025, Cuma 12:21
07 Kasım 2025, Cuma 12:21
OSTİMTECH ve METESEN’den mesleki eğitimde stratejik iş birliği
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

OSTİM Teknik Üniversitesi ve METESEN Arasında "Eğitimde İş Birliği Ve Lisansüstü Eğitim İndirimi Protokolü" imzalandı.

Mesleki ve teknik eğitimin niteliğini artırmak, uygulamalı eğitim süreçlerini güçlendirmek ve eğitim–sanayi iş birliğini geliştirmek amacıyla OSTİM Teknik Üniversitesi ile Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası (METESEN) arasında "Eğitimde İş Birliği ve Lisansüstü Eğitimde İndirim Protokolü" imzalandı.

OSTİM Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünsal Sığrı ve METESEN Genel Başkanı Şahap Yıldırım tarafından imzalanan protokol, 2025–2026 akademik yılı süresince yürürlükte olacak. İş birliği kapsamında taraflar, mesleki ve teknik eğitim alanında ortak eğitim programları, proje çalışmaları, danışmanlık hizmetleri, seminerler ve konferanslar düzenleyerek nitelikli insan kaynağının yetişmesine katkı sunmayı hedefliyor.

Protokol çerçevesinde METESEN, OSTİM Teknik Üniversitesi bünyesindeki kurul ve komisyonlarda aktif rol alarak öğretim programlarının geliştirilmesi, mesleki yeterliliklerin artırılması, kariyer planlama, girişimcilik ve rehberlik çalışmalarına destek sağlayacak.

Üniversite ise METESEN üyelerine, çalışanlarına ve yakınlarına (eş ve çocuklarına) yönelik eğitim ve danışmanlık programları düzenleyecek, ortak proje ve Ar-Ge faaliyetlerine akademik katkı verecek.

Ayrıca OTÜSEM (OSTİM Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi) çatısı altında çalışanlara, meslek edinmek isteyenlere ve öğrencilere yönelik ortak eğitimler planlanacak; ulusal ve uluslararası düzeyde konferanslar, çalıştaylar ve seminerler düzenlenecek.

Protokol kapsamında, METESEN üyeleri ile üyelerin eş ve çocuklarına yönelik olarak OSTİM Teknik Üniversitesi’nin lisansüstü programlarında mevcut indirimlere ek olarak indirim uygulanacak.

"Mesleki eğitimin güçlenmesi için örnek bir adım"

OSTİM Teknik Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Turan Şişman, imza töreninde yaptığı konuşmada şu değerlendirmelerde bulundu:

"Mesleki eğitim, Türkiye’nin üretim gücünün ve kalkınma vizyonunun en önemli yapı taşlarından biridir. OSTİM Teknik Üniversitesi olarak bizler, sanayi bölgesinde konumlanmış bir teknik üniversite olmanın sorumluluğuyla, mesleki eğitimi yalnızca bir öğrenim alanı değil, aynı zamanda ülkemizin geleceğini şekillendiren stratejik bir unsur olarak görüyoruz.

Mesleki ve Teknik Eğitim Sendikası ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, bilgi ve becerinin üretimle birleştiği güçlü bir modelin yeni adımıdır. 3. nesil üniversite anlayışımız doğrultusunda öğrencilerimizi, yenilikçi düşünme, üretme ve sahada çözüm geliştirme becerileriyle donatarak Türkiye’nin nitelikli iş gücü kapasitesine katkı sunmayı sürdüreceğiz. Bu tür ortaklıkların, mesleki eğitimin saygınlığını ve etkinliğini artırarak ülkemizi geleceğin teknolojik dönüşümüne hazırlayacağına inanıyorum."

METESEN Genel Başkanı Şahap Yıldırım, "Üniversitelerle kurulacak bu tür ortaklıklar, mesleki eğitimin çağın gereklerine uyum sağlamasında büyük rol oynuyor. OSTİM Teknik Üniversitesi’nin uygulamalı eğitim anlayışı, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz için güçlü bir örnek oluşturuyor." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Adana'da 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Şanlıurfa’da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Karlıova’da taşımalı eğitim tatil edildi

Medrese öğrencileri harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

Diyarbakır'da kar, ulaşımı durma noktasına getirdi

Gazze'ye saldırılar sürüyor, Trump–Netanyahu görüşmesinin gergin geçmesi bekleniyor

Ensarullah: Somaliland'daki siyonist varlık meşru hedef sayılacak

Çınar'da eğitime kar engeli

Bingöl'de araç şarampole yuvarlandı: 5 yaralı

Mardin’de yılın ilk karı yağdı

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Altın zirveden döndü

Meteoroloji'den ülke genelinde kar, fırtına ve buzlanma uyarısı

Filistin'de ezanı susturma girişimi: Ben Gvir'den yeni yasak hamlesi

Trump: Ukrayna savaşında çözüm yakın

Bolu Dağı'nda ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor

Suriye'de eski rejim artıkları sahada: Amaç sükuneti sabote etmek

Avrupa'da adalet havada kaldı: Netanyahu 3 UCM ülkesinden uçtu

25 kentte eğitime kar engeli

Sivas’ta kış şartlarında yaban hayvanlarına yem bırakıldı

Arap Birliği'nden Somaliland tepkisi: Uluslararası barış ve güvenliği tehdit ediyor

Kırşehir’de olumsuz hava koşullarına karşı tedbirler alındı

UNRWA: Gazze Şeridi'nde şiddetli sağanak ve fırtına daha fazla umutsuzluk ve ölüm anlamına geliyor

Gazzeli Rim için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Ankara-Niğde Otoyolu’na uluslararası ödül

Konya İl Halk Kütüphanesi geçici süreyle hizmete ara veriyor

Konya’da otomobil bisikletliye çarptı: 1 kişi hayatını kaybetti

Konya merkezde mevsimin ilk karı yağdı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Adana'da 23 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Şanlıurfa’da kar ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi

Diyarbakır'da eğitime kar engeli

Karlıova’da taşımalı eğitim tatil edildi

Medrese öğrencileri harçlıklarını Gazze'ye bağışladı

Kuzey Kore uzun menzilli füze fırlattı

Diyarbakır'da kar, ulaşımı durma noktasına getirdi