• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Oto bakım ustası Çaka: Tedbiri son dakikaya bırakmamak gerekiyor

22 Ekim 2025, Çarşamba 13:14
22 Ekim 2025, Çarşamba 13:14
Oto bakım ustası Çaka: Tedbiri son dakikaya bırakmamak gerekiyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kışa doğru yaklaşılmasıyla başta antifriz değişimi olmak üzere, araçların periyodik bakımlarının erkenden yapılması çağrısında bulunan oto bakım ustası İdris Çaka, araç bakımının toplumun can güvenliği açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

Mardinli oto bakım ustası İdris Çaka, kış öncesi araç bakımı hakkında İLKHA'ya konuşarak, sürücülerin araç bakımlarını zamanında yapması gerektiğini belirtti.

Çaka, zamanında yapılmayan araç bakımların ileride hem büyük bir maddi zararla karşılanabileceğini hem de toplumun can güvenliği açısından hayati önem taşıdığına dikkat çekti.

"Tedbiri son dakikaya bırakmamak gerekiyor"

Kışlık araç bakımını geç yaptıranların bir sıfır yenik düştüğünü belirten Çaka, "Araç bakımlarında kış aylarına geçiş yaptığımızda özellikle antifriz bakımını yapılması lazım. Araçta antifriz olmadığında donmaya neden olur, bu durum da aracı olumsuz yönde etkiler. Bununla beraber yağ kontrolleri, özellikle kışlık lastiklerin takılması lazım. Ayrıca fren sistemleri, silecekler, cam suyu çok önem arz etmekte. Bunların da bakımını yaptırmak elzemdir. Kışlık araç bakımını geç yaptıranlar bir sıfır yenik düşer. Bu konuda erken davranmakta fayda vardır. Kış gelmeden önce muhakkak aracı ustaya göstermek lazım. Tedbiri son dakikaya bırakmamak gerekiyor. Son dakikalarda veyahut sanayinin yoğun olduğu dönemde araç bakımına gidildiğinde yoğunluktan bakım geç yapılabilir." şeklinde konuştu.

Maliyetlerin de arttığını belirten Çaka, "Malum olduğu üzere maliyetler genel olarak artmış durumda. Haliyle araç bakımlarında da maliyetler yüksek." dedi.

"Antifriz kullanılmayan araçlarda genellikle hortumlarda çürüme olur"

Çaka, araçlarda kışın en çok karşılaşılan sorunlara dikkat çekerek, "Kışın en çok karşılaşılan sorunlardan biri antifriz bölümüdür. Antifriz kullanılmayan araçlarda genellikle hortumlarda çürüme olur. Ayrıca regülatörün beyninde de çürüme meydana geldiğinde antifriz direk dışarıya akıttırabiliyor. Kışın sanayiye giden çoğu araçlar, lastik, yağ ve fren sistemi ile ilgili gitmekteler. Uzun yola çıkmadan önce özellikle yağ, antifriz, lastikler, fren sistemi, lambalar ve sileceklerin kesinlikle kontrol edilerek yola çıkılmalıdır. Bu kontrolleri yaparak hem kişi kendi ailesini korumak hem de karşı tarafa zarar vermemek için aracın sağlam olması gerekiyor." ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Kayseri’de 15 arama kaydı ve 22 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Van Ortanca Göleti’nde su tutuldu

Bakan Yerlikaya ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye-Macaristan Ortak Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Sisi, Libya'nın doğusundaki Hafter ile görüştü

Avustralya orman yangınlarıyla mücadele ediyor

İspanya’da domuz vebası alarmı

Japonya'da 7,2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kayseri’de 15 arama kaydı ve 22 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem