• BIST 100

    10060,50%-6,87
  • DOLAR

    36,78% 0,34
  • EURO

    40,17% 0,12
  • GRAM ALTIN

    3589,79% 0,29
  • Ç. ALTIN

    5759,68% 0,00

Otogarlarda Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur yoğunluğu

GÜNDEM 27.05.2023 15:15:02 0
Otogarlarda Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur yoğunluğu

Otogarlarda Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. tur yoğunluğu

13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne saatler kala, ikametgahlarının bulunduğu yerlere gidip oy kullanmak isteyen vatandaşlar otogarlarda yoğunluk oluşturdu. Seçim yoğunluğundan dolayı firmalar ek seferler açtı.
14 Mayıs tarihinde Türkiye sandık başına gitti. 28. Dönem Milletvekili Seçimleri tamamlanırken, ilk turda 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) kararıyla 2. tura kaldı. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne saatler kala vatandaşlar ikametgahlarının bulunduğu yerlere gitmek için otogarlara akın etti.
Oy kullanmak üzere kimi vatandaş Diyarbakır’dan farklı illere, kimi vatandaş ise farklı illerden Diyarbakır’a gelerek Şehirlerarası Otobüs Terminalinde yolcu trafiğinin artmasına neden oldu.
Özel bir firmada araç kaptanı olan Mehmet Dicle, çoğu firmanın seçim için ek sefer koyduğunu belirtti. İlk seçime nazaran otogarlardaki yoğunluğun biraz daha az seyrettiğini söyleyen Dicle, “14 Mayıs’ta düzenlenen 13. Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve 28 Dönem Milletvekili Seçimi’nden önce otogarlarda yoğunluk söz konusuydu. Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2. tura kalmasıyla birlikte tekrar otogarlarda yoğunluk oluştu. Ama ilk seçime nazaran yoğunluğumuz biraz daha az. Daha çok batı illerinden doğu illerine seferimiz çoğalmış. Diyarbakır’da batıya gittiğimizde aracın tamamı dolmamıştı. Ama batıdan aracımızdaki koltukların hepsi dolu şekilde geldik. Şu anlık yolcularımız biletlerini tek yönlü alıyor. Buna istinaden çoğu firma ek sefer açmış bulunmaktadır” dedi.
Seçimin 2. turunda oyunu kullanmak için İzmir’den Şırnak’a gittiğini ifade eden Azat Çetin, “Yüksek Seçim Kurulu Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2. tura kaldığını açıkladıktan sonra ben de yarınki seçim için İzmir’den gelip Şırnak’a gidiyorum. İzmir’de özel bir firmada çalıştığım için oyumu kullandıktan sonra biraz Şırnak’ta bekleyip öyle İzmir’e döneceğim” diye konuştu.

Bahçeli'den İmamoğlu'nun Gözaltına Alınmasına İlişkin Açıklama: "Kimse Dokunulmaz Değildir"

Kızıltepe Umut Kervanı'ndan onlarca aileye gıda yardımı

Taşıt-kilometre istatistikleri açıklandı

İşgalcilerin Nablus saldırılarında şehit ve yaralılar var

Brent petrolün varili 70 dolar seviyesinde

Yetimler Vakfı yüzlerce yetimi bayramlıklarla sevindirdi

Gaziantep Kudüs Platformu: Gazze saldırıları insanlık vicdanına karşı işlenmiş suçtur

Batmanlılardan kan bağış kampanyasına büyük destek

Destanın 110. yıldönümünde anma etkinliği düzenlendi

Batman Belediyesi kent genelinde onarım çalışmalarını sürdürüyor

İşçi servisi istinat duvarına çarptı: 21 yaralı

Minik yürekler, ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan kolisi hazırladı

Gaziantep Milletvekili Demir'den yardım çalışmalarına destek

Mustazaflar Cemiyeti'nden Filistinli şehitler için taziye mesajı

Katil rejimin Gazze'ye saldırılarında 14 Filistinli şehit oldu

Adana'da seyir halindeki halk otobüsü alev aldı

İstanbul'da 4 gün süreyle gösteri yasağı: Bazı metro güzergahları iptal edildi

İstanbul'da, Gazze'ye destek için araç konvoyu düzenlendi

Döviz kurlarında son durum

Altın fiyatlarında rekor serisi devam ediyor

Kuzey Ege'de bazı feribot seferleri iptal edildi

Güney Ege ve Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

CHP'li İBB'ye yolsuzluk operasyonu: Ekrem İmamoğlu hakkında gözaltı kararı

Meteorolojiden kar, sağanak ve fırtına uyarısı

Mescid-i Aksa'da 60 bin Filistinli teravih namazı kıldı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Gençlik Kolları’ndan anlamlı iftar ikramı

Siber Güvenlik Kanunu yürürlüğe girdi

Katil rejimin Gazze'ye yönelik saldırıları uluslararası tepkilere neden oldu

Bırakılan siyonist esirlerden Netanyahu'ya “müzakerelere dön!” çağrısı

Ensarullah, ABD uçak gemisini vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ