• BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,46% 0,10
  • EURO

    51,22% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6438,29% 0,34
  • Ç. ALTIN

    10645,44% 0,00

Özaslan: Umut Kervanı olarak 7 Ekim'den önce de sonra da Gazze'yi gündemimizden hiç düşürmedik

19 Ağustos 2025, Salı 17:30
19 Ağustos 2025, Salı 17:30
Özaslan: Umut Kervanı olarak 7 Ekim
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, Gazze'de siyonist katliamlardan dolayı yaşanan insani krizin biran önce son bulması çağrısı yaptı.

Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, 7 Ekim 2023'ten önce Filistin ve Gazze'nin gündemlerinde olduğunu 7 Ekim'den sonra da gündemlerinden hiç düşürmediklerini dile getirdi. 

"Katliam devam etmektedir"

siyonist terör şebekesine dur diyecek kimsenin olmamasının acı bir durum olduğuna değinen Özaslan, "Şimdi biliyorsunuz, iki sene oldu Filistin’de, Gazze'de bir katliam, bir soykırım ve bir işgal var. israil denen bu terör yapılanması, Gazze’deki Müslümanları, orada kardeşlerimizi, çocukları, yaşlıları, gençleri hedif gözetmeden katlediyor. Her gün bunu basında seyrediyoruz. Ne yazık ki, oradaki kardeşlerimizi dünya yalnız bıraktı. Şu anda Gazze’deki Müslümanlar dünyadan ümitlerini kesmiş vaziyetteler. Fakat bu katliam hâlâ devam ediyor. Dolayısıyla israile 'dur' diyebilecek ne bir baba yiğit, ne de bir yiğit çıktı. Buna İslam ülkeleri de dahildir. Daha doğrusu, İslam ülkelerinin başındaki yöneticiler de buna dahildir. Şu anda orada katliam devam etmektedir." dedi.

"İslam ülkeleri tüm güçlerini birleştirerek Gazze'ye yardım etmeli"

İslam ülkelerinin güç birliği yapması gerektiğine değinen Özaslan, "Oradaki kardeşlerimize yardımcı olmak, destek olmak adına tüm çabamızı ortaya koymamız gerekir. Bununla ilgili biz de Umut Kervanı olarak, bu savaş, bu katliam, bu soykırım başlamadan önce de Filistin'deki kardeşlerimize yardımcı olmaya, destek olmaya çalışıyorduk. Fakat bu katliam, bu soykırım başladıktan sonra var gücümüzü, tüm gücümüzü oraya ayırmaya; oraya yardımcı olmaya, destek olmaya gayret ettik. Umut Kervanı olarak şu anda da yardımcı olmaya, destek olmaya devam ediyoruz. Ve burada bütün dünya Müslümanlarının da Filistin Gazze'yi göz ardı etmemesi adına tüm güçlerini birleştirerek Gazze'deki kardeşlerine yardım etme, destek olma ve israil denen terör örgütüne de dur deme adına, ellerinden ne geliyorsa dur demeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mutlaka israil hüsrana uğrayacaktır"

Özaslan, "Malumunuzdur, İspanya'dan çıkacak olan gemiler var. Aşağı yukarı yüz civarında bir gemi hazırlanıyor. Bunun içerisinde Umut Kervanının da almış olduğu gemi bulunuyor. Ablukayı kırma adına hem yardım götürme hem de ablukayı kırma amacıyla, inşallah biz Umut Kervanı olarak Allah nasip ederse bu kervanın içerisinde Gazze'ye doğru, Filistin'e doğru yola çıkacağız. Orada israilin kuşatma altında tuttuğu Gazze'deki Müslümanlara, o kardeşlerimize destek olmak; Allah katında bu vebalden kurtulma adına onların yanında bulunmak için tüm çabamız, gayretimiz ortadadır. Ama Allah'ın izniyle şuna inanıyoruz ki, zulüm devam etmez. Bir gün gelecek ki mutlaka israil hüsrana uğrayacaktır. O mazlumların kanı yerde kalmayacak, o bebeklerin kanı yerde kalmayacaktır. israil mutlaka yenilecektir. Biz buna iman etmişiz ve buna inanıyoruz. Bunun için de elimizden ne geliyorsa, hangi imkanlarımız varsa seferber edip Allah rızası için oradaki Gazze'deki kardeşlerimizi yalnız bırakmama adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu

Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi

Muğla'da kaçak avlanan 80 kilogram kefal balığına el konuldu

ABD'den Katar'daki vatandaşlarına uyarı

Arap Birliği Genel Sekreterliğine Nebil Fehmi seçildi

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Gazze'de alıkonulan 5 Filistinli esir serbest bırakıldı

Mersin'de trafik kazasında yaralanan kişi hayatını kaybetti

Çin ile Kuzey Kore arasında uçak seferleri yeniden başlatılacak

Meteorolojiden çok sayıda il için sağanak uyarısı

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile görüştü

Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi

İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı

Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi

Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti

Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu

Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor

Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

Gaziantep’te çocuklar camide buluştu

Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: ABD üsleri ve işgal hedefleri vuruldu

Bakan Kurum: Gıda israfı sadece bugünü değil, yarını da tüketir

Hindistan'a ait LPG tankerleri Hürmüz Boğazı'ndan geçti

Pezeşkiyan: ABD'de halk, ülkeyi yöneten israilli krallardan yoruldu

Adana’da bir binanın damında torpillerin patlaması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti

Kuzey Kore'de yeni nesil roket motoru test edildi

COP31 kapsamında Çevre ve İklim Medya Turları'nın ilki düzenlendi