10972,60%0,15
40,66% 0,17
47,36% -0,19
4443,86% 0,22
7119,76% 0,58
ANFİAD öncülüğünde “Anadolu’dan Meclis’e, Meclis’ten Gazze’ye; Gazze’ye İnsani Koridor” temasıyla düzenlenecek olan yürüyüşe saatler kaldı.
İkindi namazına müteakip Kocatepe Camii'nden başlayacak yürüyüşe Anadolu'dan gelen on binlerin katılımıyla gerçekleşeceğini vurgulayan Özçelik, katılım çağrısında bulundu.
Özçelik, "Biliyorsunuz Gazze'de 2 yıla yakın süredir insanlar çok ciddi dram içerisindeler. Son dönemde artık terör örgütü İsrail, Gazzelileri açlıkla imtihan etmeye başladı. Maalesef yüzlerce insanımız açlıkla karşı karşıya kalarak can verdi. Gazze'deki dram artık o noktaya geldi ki insanlar bir un alabilmek için, yere dökülen unları dahi toplar hale geldiler. Bu minvalde biz de ANFİAD olarak, Anadolu'daki sivil toplum platformları olarak bir karar aldık." dedi.
Meclis'e yürüme kararı aldıklarının altını çizen Özçelik, "Artık Ankara'da Meclis'ten bu sözümüzü söylemeye karar verdik. Anadolu'nun dört bir yanından gelen platform temsilcileri ve vatandaşlarımız bugün Kocatepe Camii'nden başlayarak Meclise yürüyüş gerçekleştirecekler. Bugün ikindi namazında müteakip caminin avlusundan Anadolu'da gelen bütün platformlarımızın temsilcileri konuşmalarını gerçekleştirecekler. Akabinde de kortej halinde on binlerce insanımızla birlikte yürüyüşe geçeceğiz. Burada taleplerimizi dile getireceğiz. Öncelik olarak Gazze'ye insani yardım koridorunun açılması noktasında Meclis'i görev almaya davet edeceğiz. Şu an 'artık yeter' dediğimiz noktaya geldik. Bu saatten sonra hiçbir şeyin, hiçbir çıkarım olmayacağı bir noktaya geldik. Bu sebeple Gazze bütün partiler üstü bir meseledir. Bütün Türkiye toplumundaki Türk'ü ile Kürd'ü ile bütün azınlıkların dahil olduğu şekilde. Gazze artık insanı yardım bekliyor. Bunun için de Meclis'teki tüm partilere sesleneceğiz. Hep bir araya gelin, birlik olun ve Gazze'ye insani yardım koridorunu açın. Artık bekleyecek vakit kalmadı. Bütün bunları Anadolu'da gelen on binlerle dile getireceğiz." diye konuştu. (İLKHA)